לפנינו תביעה למתן סעד הצהרתי לאכיפת יחסי עבודה בין התובעים לבין מדינת ישראל (להלן: "המדינה") בהתאם לסעיף 12 לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, התשנ"ו-1996 (להלן: "חוק העסקת עובדים").
"
סעיף 21א לחוק העסקת עובדים קובע כי "לעניין חוק זה דין המדינה כדין כל אדם אחר וכשהיא המעסיק בפועל, כדין כל מעסיק בפועל".
בע"ע 16612-10-11 קטילי פדוא - מדינת ישראל (20.8.2015) (להלן: "עניין קטילי"), דן בית הדין הארצי במקרה דומה, בו עובדי מעון נוף הרים ועובדי מעון גיל-עם תבעו סעד הצהרתי הקובע כי הם עובדי מדינה קבועים.
וכך נקבע בסעיף 22 להסכם ההיתקשרות:
"הספק אינו רשאי להעביר ביצוע הסכם זה או כל טובת הנאה או זכות או חובה לפי הסכם, לאחר ובמיוחד לכל ספק, חברה משנה או חברת-בת, או חברה אחרת כל יחיד או תאגיד בכל דרך שהיא בלא שיקבל לכך את הסכמת המשרד מראש ובכתב."
מטעמה של בית אקשטיין העיד מר אילן יושעי, הממונה על יחסי עבודה בקבוצת דנאל והמנהל הישיר של פרויקט חסות הנוער בקבוצת דנאל.
במסגרת פסק הדין בעיניין בירן, נידונה גם הכרעת בג"צ בעיניין הפרטת שירותי הבריאות:
"בבג"ץ 5012/97 מתן שירותי בריאות נ' משרד הבריאות [פ"ד נ"ב(1), 49], המוזכר בדעת חברתי, נקבע כי אין מניעה על פי החוק, כי שירותי הבריאות לתמידי בתי הספר יינתנו על ידי גוף שלישי, דהיינו - להוציאם למיקור חוץ, ולא באמצעות עובדי משרד הבריאות, וזאת כל עוד שמשרד הבריאות יותיר בידיו את סמכויות הפיקוח על מתן אותם שירותים. וכך נאמר:
...
על יסוד טענותיהם אלו, מבקשים התובעים סעד הצהרתי אשר יקבע כי מתקיימים יחסי עובד-מעסיק בינם לבין המדינה, וכן צו עשה המורה למדינה לקלוט את התובעים כעובדי מדינה בהעסקה ישירה.
יש לציין כי בית אקשטיין טענה כי יש לדחות את התביעה על הסף, וזאת בשל היעדר כימות (התובעים מבקשים סעד הצהרתי בלבד).
אשר על כן, לא מצאנו גם אנחנו שום טעם המצדיק התערבות בהחלטת הממשלה למיקור חוץ, במיוחד לאור קביעתנו כי מדובר במיקור שהינו אותנטי ולגיטימי.
הוצאות
כאמור, מהטעמים שפירטנו לעיל, קבענו כי יש לדחות את התביעה במלואה.
סוף דבר
התביעה נדחית.