אין מחלוקת כי פסק בוררות, אף אם לא אושר על ידי בית משפט מוסמך, יוצר מעשה בית דין בכל הנוגע למחלוקות שהוכרעו במסגרתו, בין אם ההכרעה הייתה במסגרת פסק הבוררות עצמו ובין אם ההכרעה הייתה על דרך של הסכם פשרה שקבל תוקף של פסק בוררות.
בעיניין זה נקבע בהלכה הפסוקה, כי "בדרך-כלל סבורני כי רשאי נתבע להעלות כטענות הגנה נגד תביעה על יסוד עילת הפסק מקצת הטענות הנמנות עם עילות הביטול שבסעיף 24 לחוק הבוררות, כגון הטענות שצוטטו לעיל, ובילבד שטענות אלה נמנות עם הטענות שניתן להעלותן נגד תביעה לאכיפת חוזה... כמו שרשאי בעל דין לטעון, לדוגמא, כי חוזה בטל, או ניתן לביטול, בשל פגמים המפורטים בסעיפים 30, 15-13, 18-17 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973..." (עניין קאסוטו).
...
בעניין זה נקבע בהלכה הפסוקה, כי "בדרך-כלל סבורני כי רשאי נתבע להעלות כטענות הגנה נגד תביעה על יסוד עילת הפסק מקצת הטענות הנמנות עם עילות הביטול שבסעיף 24 לחוק הבוררות, כגון הטענות שצוטטו לעיל, ובלבד שטענות אלה נמנות עם הטענות שניתן להעלותן נגד תביעה לאכיפת חוזה... כמו שרשאי בעל דין לטעון, לדוגמא, כי חוזה בטל, או ניתן לביטול, בשל פגמים המפורטים בסעיפים 30, 15-13, 18-17 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973..." (עניין קאסוטו).
אשר על כן, אני מקבל את הבקשה ומורה על עיכוב ההליכים בתיק זה נוכח קיומה של תניית בוררות בתוקף.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות הליך זה, בסכום של 7,500 ₪.