מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לאכיפת הסכם מכירת ציוד מסעדה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 27.11.16 הנתבע סבור כי עומדת לו הזכות לפתוח מסעדה בשרית, לאחר שמסעדה אחרת ביישוב (של גב' ויטראול) פונתה והוא מבקש את אישור האגודה לאחת משתיים: הכנסת שותף וקבלת פיצוי חלקי או מכירת "הזיכיון" להקמת מסעדה לגורם חצוני בסכום של כ-100,000 ₪ וויתור על דרישת הפצוי (נספח כ"א לתצהיר הנתבע).
עוד טענה התובעת, תקופת השכירות הסתיימה, העיסוק המקורי שאליו התחייב הנתבע בחוזה פסק, ולכן דחיית תביעת הפינוי וקבלת צו עשה או צו מניעה קבוע כפי שבקש הנתבע, משמעם יצירת חוזה שכירות חדש שבו התנאים מוכתבים על ידי בית המשפט, מה שלא סביר שייעשה, וגם אם היה חוסר תום לב בהתנהלות האגודה, טענה המוכחשת על ידה, אין בכך כדי לחייב הארכת חוזה השכירות, אלא יש לברר ההשלכות של חוסר תום הלב במסגרת תביעת הפיצויים, ואין מקום להחזיק המושכר כ"בן ערובה".
משהפסיק לשלם דמי שכירות ב-1.11.16, הנתבע לא היה זכאי להמשיך ולהחזיק במושכר בוודא שלא אחרי ה-31.12.16, או אחרי שמכר ופינה את כל הציוד והסחורה שנותרו במקום.
התרשמתי כי האגודה היתה בעבר גמישה עם מטרות שונות של עסקים בתחומה, ועדיין תנאי לחתימת הסכם או שינוי מטרתו העסקית הוא קבלת רשותה של האגודה מראש, ורשות כזו לא התקבלה בנסיבות ובאופן שבו היתנהל הנתבע, אשר מחד, לא באמת רצה לנהל מסעדה בשרית, אלא סבר שיש לו זכות להשכיר המקום בשכירות משנה, על אף שתקופת השכירות הסתיימה, באופן שיוכל לגרוף רווחים מעצם התיווך, והכל כדי לכסות על הפסדיו, שלא הוכח שמקורם בהתנהגות מעוולת כלשהיא של האגודה.
ראו לדוגמא ה"פ (מחוזי י-ם) 20822-08-10 אקווה בלה בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ (27.3.2011), שם נאמר: "אכיפה בשל היתנהגות חסרת תום לב בשלב הטרום חוזי, שנויה במחלוקת, ואולם גם אלה הסבורים כי ניתן להעניק סעד של אכיפה במקרה כזה, מחזיקים בדיעה כי הדבר יכול להעשות רק במקרים חריגים ונדירים, ואלו לא מתקיימים במקרה דנן." גם בעניינינו, לא מדובר במקרה בו כל פרטי ההסכם כבר סוכמו, הועלו על הכתב ואושרו, וכל שנותר הוא לחתום חתימה פורמלית על חוזה.
...
בסופו של דבר זכה דוד סקורקה המכונה "דוד המלך" להפעיל את המקום.
סוף דבר תביעת הפינוי מתקבלת מהטעם כי חוזה השכירות פקע וכי טענות הנתבע בדבר הפסדים כספיים או הבטחות שלא קוימו צריכות להידון בתביעה כספית, אם בכלל.
אני דוחה את תביעת הנתבע לצו מניעה קבוע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

השאלה שבמחלוקת בין הצדדים לתובענה זו היא: האם הסכם מכר (להלן: "ההסכם") שנחתם לכאורה בין התובע לבין הנתבע 1 (להלן: "מוחמד") ביום 15.2.15 למכירת 770 מ"ר מחלקה 14 בגוש 17559 (להלן: "חלקה 14") מאדמות כפר מנדא (להלן: "המקרקעין") הוא בר תוקף אם לאו, שכן לכאורה מוחמד מכר לתובע מקרקעין שאינם בבעלותו, ואין לו בהם כל זכויות.
לכן לכאורה ההסכם אינו ניתן לאכיפה ולבצוע.
הוא ניסה לטעון טענות ערטילאיות בפניי כי לא ידע על מה חותם, וכי חשב שחותם על רכישת ציוד למסעדה ולכך נתן לו התובע כספים, תוך "ניפוח" בעיותיו הפסיכיאטריות (ראה סעיף 9 לעיל; עמ' 40 לפרו'; עמ' 42 לפרו' שו' 4-19).
...
מסקנה זו מתחזקת לאור העובדה כי גם מוחמד מתנגד כיום למעשה למסמך ת/10 (זאת לעומת דבריו לכאורה ב-ת/7), ואינו רואה בו כמקים לו זכויות בחלקה 14.
סוף דבר משלא הוכיח התובע, כי לנתבע זכויות בחלקה 14, מכוחם של מסמכי עו"ד סח ו/או ת/10, ממילא יש לומר כי לא הוכיח את תביעתו, ועליו כאמור נטל הראיה בנדון (ראה סעיף 10 לעיל).
לאור כל האמור לעיל, אין מקום לפסוק הסעדים שנתבעו בתובענה זו (ראו סעיף 7 לעיל), ואני מורה על דחיית התובענה.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

המבקשת עותרת במסגרת התובענה לאכיפת הסכם המכר ולמתן הסעדים שלהלן: צו מניעה המורה למשיב לחדול לאלתר מהשמוש המסחרי שהוא עושה בנכס המהוה קומת הקרקע בשטח של כ- 1,315 מ"ר במבנה בן 3 קומות, וזאת לאור העובדה כי בהתאם לתנאי חוזה החכירה שנכרת הין המבקשת ובין רמ"י השמוש המותר הוא לתעשייה ולמלאכה.
בית המשפט יורה על מתן צו עשה במקרים חריגים, כאשר התערבותו חיונית למניעת תוצאה קשה ביותר וכאשר הנזק שעלול להגרם אינו ניתן לתיקון באמצעות פיצוי כספי הולם (ראו: רע"א 1499/20 מרקעי תיקשורת בע"מ נ' בר 25.5.2020, פיסקה 21 והאסמכתאות שם, להלן: "עניין בר"); רע"א 2047-16 חברת אולמי אחים סעיד אל - דהאהוד בע"מ נ' אולמות ומסעדות דאוד (2001) בע"מ, החלטה מיום 11.4.2016, פיסקה 12 והאסמכתאות שם; רע"א 8716-15 מימון נ' רייטר, 28.12.2015, פיסקאות 27 ו- 29 והאסמכתאות שם).
בעניינינו, הבקשה לסעד זמני הוגשה בשיהוי, והסעד הזמני המבוקש בגדרה זהה לסעד העקרי שבתובענה, כאשר תכליתו אינה לשמר את המצב הקיים אלא לשנותו באופן שיורה למשיב לבצע פעולות אקטיביות: לחדול מהפעילות המסחרית ולפנות את הממכר מכלל הציוד והאמצעים המשמשים לפעילות זו – צו עשה זמני.
...
אשר למאזן הנוחות - לא שוכנעתי כי הנזק שעלול להיגרם למבקשת אם לא יינתן הצו מצדיק היעתרות לבקשה.
המבקשת לא הוכיחה כי המשך השימוש בחלק מהממכר למסחר יוביל לנזק בלתי הפיך מבחינתה אם תתקבל תובענתה בסופו של דבר.
סוף דבר אני דוחה את הבקשה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

רקע בתמצית: המבקשת הנה בעלים של נכס ברחוב צה"ל 3 באשקלון בו היתנהלה בעבר, החל משנת 2004, מסעדה הנושאת את השם "שווארמיה ראש העיר". המשיבים 2-3 עבדו במסעדה כשכירים ובשנת 2010 רכשו מהמבקשת את הפעילות בנכס ובכלל זאת את הציוד, המוניטין, המלאי ואת השם המסחרי "שווארמיה ראש העיר", והכל בחוזה המכונה "חוזה למכירת פעילות". במקביל נחתם בין הצדדים הסכם שכירות ארוך טווח למשך 10 שנים במסגרתו שכרו הנתבעים מהתובעת את החנות.
אשר לעילת התביעה, הרי שתביעת התובעים נסמכת על הוראות סעיף 6.2 לחוזה מכירת פעילות הקובע כי "במידה והרוכשים יפסיקו להפעיל את העסק בנכס המושכר ויבקשו לעבור לפתוח עסק מסוג שווארמיה במקום אחר, הרי שלא יוכלו לפתוח עסק בשם שווארמיה ראש העיר אלא אם העסק החדש יהיה במרחק של 50 מטר לפחות ברדיוס קו אוירי מהמקום הנוכחי". על פניו, בקשת המבקשת לסעד זמני המגביל את המשיבים לעשות שימוש בשם, בכל מקום בעיר אשקלון, אינה מתיישבת עם הוראות הסעיף בהסכם המכירה שעניינו הגבלה נטענת במרחק של 50 מטר מחנותה של המבקשת.
גם טענת המשיבים ולפיה לא יכולה המבקשת לידרוש אכיפת ההסכם, בשעה שהודיעה על ביטולו נידרש לבוחנה - אולם, לא ניתן לומר, בשלב זה, כי תביעת המבקשת הנה תביעת סרק ומבלי לקבוע מסמרות, אניח לטובת המבקשת כי קיימת עילת תביעה לכאורה וטענות המשיבים דינן להתברר במסגרת בירור התביעה.
...
פרט לסעד זה הגישה המבקשת בקשה לסעדים זמניים נוספים כמצוין בסעיף 13 לבקשתה אולם בדיון שהתקיים ביום 7.2.21 (עמ' 3, ש' 21) ביקשה למחקם, וכך אני מורה.
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בכל אשר הוגש, שמעתי טיעוני הצדדים וחקירת מצהיר המבקשת, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה למתן סעד זמני להידחות.
בענייננו, בחינת התנאים הקבועים בתקנות לשם מתן הסעד הזמני מובילים לכלל מסקנה כי דינה של הבקשה להידחות.
על יסוד כל האמור אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב -יפו רע"א 66699-08-23 מיסטרל ציוד למסעדות בע"מ ואח' נ' עריית תל אביב לפני כב' השופטת אביגיל כהן, סגנית נשיא המבקשים 1. מיסטרל ציוד למסעדות בע"מ 2. ארז אלון ע"י ב"כ עו"ד טל קדש המשיבה עריית תל אביב ע"י ב"כ עו"ד אהוד ברעם ועו"ד טל יקר החלטה
ביום 21.8.2023 הגישו המבקשים תביעה הצהרתית במסגרתה ביקשו, בין היתר, שהעירייה תימנע מהליכי אכיפה וגבייה נגדם.
המשיבה אינה מיתנגדת לבקשת המבקשים לבצוע מכר עצמי ובילבד שתנתן למבקשים שהות שלא תעלה על 90 יום להצגת הסכם המכר והשמאות והצהרת הקונה שהכספים המשולמים הם אלה המצוינים בהסכם בלבד, ובכפוף לכך שתקבל לעיונה את השמאות והחוזה המתגבש, וב"כ המבקשים ימסור לב"כ המשיבה את פרטי תיק ההוצל"פ. המבקשים נותנים הסכמתם לב"כ המשיבה לעיין בתיק ההוצל"פ שייפתח.
...
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיבה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) ערכאת ערעור תתערב בשיקול דעת הערכאה הדיונית בכל הקשור לסעדים זמניים רק במקרים חריגים.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו