בהמשך לפירוט הליקויים בדירה, צוין: "...לא נותר לתובעים, אלא לעתור לערכאות, על מנת לאכוף על הנתבעים לשלם לתובעים את העלויות הנדרשות להם לבצוע תיקון הליקויים" (סעיף 39 לכתב התביעה).
באשר לטענת הנתבעים לפיהן הייתה עדיין אחריות לעבודות וניתן היה לפיכך לתקנם באמצעות בעלי המיקצוע שביצעו את אותן עבודות אציין כי המומחה גורוביץ' נישאל במהלך חקירתו הנגדית באשר לתקופת האחריות שניתנת בדרך כלל לעבודות איטום, וזאת בטענה כי במועד גילוי ליקויי הרטיבות, עדיין הייתה אחריות בגין עבודות האיטום שבוצעו בדירה, בעת בנייתה, ולכן היה על התובעים לפנות לבעל המיקצוע שביצע את העבודות.
בשום שלב אם כן, הנתבעים לא הפנו את התובעים לאיש מיקצוע שביצע את עבודות האיטום בדירה, או טענו בפניהם כי ישנה אחריות על העבודות, והפנו אותם לאיש מיקצוע זה.
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי חוות דעת התובעים בעיניין הרטיבות והאיטום בגג המבנה, לא נסתרה ע"י הנתבעים, וכי הוכח כי הנתבעים ידעו על הרטיבות ו/או היה עליהם לדעת עליה וכן הוכח כי התובעים פנו לנתבעים בעיניין הרטיבות והתובעים לא פתרו את בעיית הרטיבות.
...
אני קובעת כי הנתבעים ישלמו לתובעים סכום כולל של 6,500 +12,500 + 8,000 ₪, והכל כפי שפורט לעיל.
לא מצאתי לנכון ליתן צו להוצאות וכן לא מצאתי לנכון לפסוק שכ"ט בשל הפער הגדול בין סכום התביעה לבין הסכום שנפסק בסופו של דבר.
לא מצאתי גם ליתן צו הפוך להוצאות ותשלום שכ"ט (היינו שהתובעים ישלמו לנתבעים), שכן בסופו של דבר כן חויבו הנתבעים לשלם סכום מסוים לתובעים.