טענות עריית נתניה
הערייה טענה להתיישנות התביעה נגדה שכן היתר הבנייה ניתן בחודש יוני 2005 וטופס 4 בנובמבר 2007 וממועדי הוצאתם חלפה תקופת ההתיישנות.
בסעיף 2 לחוות דעתו מיום 27.7.21 (עמ' 2 בתחתיתו) כתב המומחה מטעם בית המשפט כך (ההדגשות בקטע ספציפי זה מצויות במקור) –
"הדבר הראשון שצריך לעמוד נגד עיניו של היזם, הקבלן, המתכנן וכל השותף בבניה הנו בטיחות המבנה. וזה מעל לאיבחון המשפטי של זמן הוצאת התקן לעומת זמן מתן ההיתר, שהרי לא יעלה על הדעת שייבנה בנין בשיטת בניה שמסכנת האנשים כאשר ידוע שישנה בעיה בשיטה זו וכאשר ידוע שישנו תקן חדש שמאשר שיטת בניה אחרת שהנה תקנית וטובה ללא הסיכון, וכל זאת עקב נימוק משפטי שהתקן יצא לאחר קבלת ההיתר".
גם במענה לשאלות ההבהרה מטעם הנתבע לחוות הדעת השנייה (שאלה 2.3) השיב המומחה מטעם בית המשפט – "חד-משמעי, החיפוי בשיטת ההדבקה כפי שהיה קיים טרם פירסום התקן אינו בטיחותי ולראיה שעם פירסום התקן לבצוע החיפוי בשיטת ההדבקה, בתקן ישנה דרישה לחזק על אריח בבורג בנוסף לדבק".
הוסיף על כך המומחה מטעם בית המשפט בחקירתו (עמ' 56 לפרוטוקול, שורות 16-9) –
"בשנת 2005, היה, כל מי שהיה מעורה בשוק, ידוע, ש-, שהנושא של שיטה והדבקה, הוא בעייתי והיו איתו בעיות. ... ולכן, היה על הקבלן, בצורה מקצועית, ה-, ללכת על השיטה, של קיבוע ברטוב..."
גם בהמשך עדותו הבהיר המומחה מטעם בית המשפט (עמ' 126 לפרוטוקול, שורות 8-2) –
"כבר בשנת 2005, כן? כבר אז, היה ידוע שהשיטה בהדבקה, היא שיטה בעייתית. היה ידוע. ובעלי המיקצוע ידעו את זה. מהנדסים ידעו את זה. אנשי, אנשים שעושים חפוי, ידעו את זה. במכון התקנים ידעו את זה. ידעו שישנה בעיה בנושא של ההדבקה. ..."
הינה כי כן, מעדותו של המומחה מטעם בית המשפט עולה כי הבחירה בשיטת ההדבקה היתה לקויה לאו דוקא בשל אי התאמתה לתקן הקיים, אלא מן הטעם שכבר במועד מתן היתר הבנייה היתה שיטה זו ידועה בקרב כל הגורמים המקצועיים שעסקו בתחום החיפוי כשיטה "בעייתית" וככזו שאינה בטיחותית, ונראה כי הדברים קל וחומר שעה שמדובר בבניה סמוכה לחוף הים שהלחות והמליחות המגיעות ממנו יוצרות קושי מיוחד לחיבור החיפוי.
...
סוף דבר
במסגרת התביעה העיקרית אני מחייב את הנתבע לפצות את התובעת בסכום של 1,869,367 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום עריכת חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט במסגרתה נקבע סכום זה – 26.6.19.
לאור האמור אני מחייב את מר כראדי לשלם לתובעת נוסף על האמור את חלקה בשכר המומחים מטעם בית המשפט, את הסך של 100,000 ₪ ששילמה לצורך מיגון הבניין במהלך ניהול ההליך, את אגרת בית המשפט כפי ששולמה, כשסכומים אלה ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועדי תשלומם וכן הוצאות משפט נוספות בסך כולל 5,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 100,000 ₪.
ההודעות נגד יתר הצדדים השלישיים שלא נמחקו נדחות, כאשר מאחר שהללו הצטרפו להליך בשלב מעט מאוחר יותר מפתיחתו וגם פעילותם במסגרת הפרויקט ייתכן שלא היתה מיטבית ישלם מר כראדי למכון התקנים ולעיריית נתניה שכ"ט עו"ד בסך 25,000 ₪ כל אחד.