הנתבע הכיר בארוע כתאונת עבודה, ובהתאם הכיר בפגיעה באוזן ימין כקשורה לארוע ואישר לתובע אי כושר מיום 30.1.22 ועד ליום 12.2.22.
דיון והכרעה -
סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה- 1995 (להלן: "החוק"), קובע כי:
"תאונת עבודה היא תאונה שארעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו...".
סעיף 92 לחוק, קובע כדלקמן –
"(א) מבוטח שפגיעה בעבודה גרמה לו שאינו מסוגל לעבודתו ואף לא לעבודה מתאימה אחרת, ישלם לו המוסד דמי פגיעה, בעד פרק הזמן שאינו מסוגל כאמור, אם לא עסק למעשה בכל עבודה והוא נזקק לטפול רפואי, לשקום או להחלמה".
כאמור, הנתבע הכיר בארוע מיום 29.1.22 כפגיעה בעבודה שהסבה לתובע ליקוי באוזן ימין ותקופת אי כושר מיום 30.1.22 עד ליום 12.2.22, כאשר המחלוקת בין הצדדים נותרה בעיקר בשאלת הקשר הסיבתי בין הליקוי הנוסף הנטען בצואר לבין הארוע ותקופת אי הכושר הנוספת הנטענת מיום 13.2.22 ועד ליום 6.3.22.
המומחה ציין כי התובע סבל לאחר הארוע "מכאבים בצואר, כצפוי לאחר חבלה כהה", אולם הבהיר כי לאחר הפגיעה היה התובע "מסוגל לבצע את עבודתו או עבודה מתאימה אחרת בתקופה שבמחלוקת".
אם כן, משבהתאם לקביעת המומחה, התובע היה מסוגל בתקופה הנוספת לבצע את עבודתו או עבודה מתאימה אחרת, הרי שאין לראותו כעונה על תנאי הזכאות לדמי פגיעה, כהגדרתן בסעיף 92 לחוק.ב
נוכח האמור לעיל, לא נותר אלא לקבוע כי לא נפל כל פגם בהחלטת הנתבע ולפיה בהיעדר ליקוי בצואר ובהיעדר הצדקה לתקופת אי הכושר שבמחלוקת, דין התביעה להידחות.
...
בחינת חוות דעת המומחה, מלמדת אודות מסקנה חד משמעית, לפיה כלל לא קיים ליקוי כלשהו בצוואר.
המומחה ציין כי התובע סבל לאחר האירוע "מכאבים בצוואר, כצפוי לאחר חבלה כהה", אולם הבהיר כי לאחר הפגיעה היה התובע "מסוגל לבצע את עבודתו או עבודה מתאימה אחרת בתקופה שבמחלוקת".
אם כן, משבהתאם לקביעת המומחה, התובע היה מסוגל בתקופה הנוספת לבצע את עבודתו או עבודה מתאימה אחרת, הרי שאין לראותו כעונה על תנאי הזכאות לדמי פגיעה, כהגדרתן בסעיף 92 לחוק.ב
נוכח האמור לעיל, לא נותר אלא לקבוע כי לא נפל כל פגם בהחלטת הנתבע ולפיה בהעדר ליקוי בצוואר ובהעדר הצדקה לתקופת אי הכושר שבמחלוקת, דין התביעה להדחות.
על בסיס כלל האמור לעיל – התביעה נדחית.