לעובד נפסקו 2,524 ₪ בגין רכיבי התביעה (לאחר קזוז סך של 1,937 ₪ שהופקדו בפקדון מסתננים), ומנגד חויב העובד בתשלום שכ"ט עורך דין בסך 5,000 ₪ והוצאות משפט בסך 1,000 ₪.
הלכה היא כי "מקום בו ניתן תלוש שכר, חזקה שהוא משקף את המציאות, לפחות לגבי הסכום הכולל המופיע בו, אלא אם הוכח, מעדויות אמינות, אחרת" (דב"ע מז/146- 3 יוסף חוג'ירת - שלום גל והמוסד לביטוח לאומי, פד"ע כ 19, 27).
אשר לרכיבי התביעה השונים, נדחתה תביעת העובד לגמול שעות נוספות נוכח הודיית העובד כי עבד כל יום באותן השעות, מכיוון שאישר שחתם על כרטיס נוכחות, וכי "השעות המופיעות בתלוש שכר הן השעות שביצע התובע או למצער לא הוכח אחרת ע"י התובע". עם זאת, נוכח קיומו של פער בין השעות ששולמו לדו"ח הנוכחות בסך 457 ₪, בו הודתה המעסיקה, נפסק סכום זה לעובד.
(ב) בהכללה, בצד התשלום מופיעים בתלוש השכר הרכיבים שעות נוספות 125%; נסיעות; גמל פנסיה; ע"ח קרן הישתלמות; הבראה רגיל; תוספת ותק (לאחר שנה); ובחלק מהתלושים - גמל נסיעות; קזוז הפסקה; שעות חג.
(ג) בהכללה, בצד הנכויים מופיעים הרכיבים הבאים: מס הכנסה וביטוח לאומי; מפרעה, ביטוח רפואי, נמב, הלוואה.
אשר לנכויים קבע בית הדין האיזורי כי - "ניכוי נבמ" הנו עבור עריכת ביטוח רפואי, כשהוצג טופס המאשר עריכתו, ולכן הוא אותנטי; "ניכוי הלוואות" הנו רכיב פקטבי; "ניכוי מפרעות" הנו עבור הוצאות נסיעה, ולכן הנו אותנטי; "תמורת הודעה מוקדמת" הנו רכיב שהחברה היתה רשאית לנכותו (2,552 ₪), אך בסכום מופחת מזה שניכתה בפועל (4,577 ₪), ולכן נפסק לעובד החלק שנוכה ביתר (2,448 ש"ח); ביחס ל"פקדון מסתננים" נקבע כי "הסכומים שנוכו משכרו של התובע בחודשים 6-8/17 בסך 3,448 ₪ הועברו לפקדון מסתננים ועל כן התביעה בגין רכיב זה נדחתה.
...
לסיכום: בחלק זה של פסק הדין עמדנו על הכללים הראייתיים שלפיהם יש לבחון את טענתם העיקרית של העובדים בערעורים שלפנינו, לפיה שכרם המוסכם עמד על 30 ₪ נטו לשעה.
אשר לחיוב בהפקדה לגמל בגין שעות נוספות לא מצאנו הצדקה לכך, כשעל פי הדין המעסיק רשאי, אך לא חייב, לבצע הפקדות לגמל ופיצויי פיטורים מרכיב השעות הנוספות, אשר בנסיבות העניין לא הוכח כי אינו אותנטי.
סוף דבר - ערעור החברה מתקבל בחלקו:
(1) הערעור על החיוב בתשלום פיצוי בגין הודעה לעובד, הפרש דמי חגים בסך
101 ₪, שיעור ניכוי דמי ההודעה המוקדמת והוצאות משפט – נדחה.
אשר להוצאות משפט בערעור סבורים אנו כי על אף שעיקר הערעור התקבל, ובשים לב לכך שאי מסירת ההודעה לעובד תרמה לאי הבהירות - כל צד יישא בהוצאותיו.