משלא הגישה התובעת כתב הגנה ניתן כנגדה, ביום 25.1.12, פסק-דין על מלוא סכום התביעה, בתוספת ריבית והוצאות משפט, וביום 28.2.12 ניפתח נגדה תיק הוצל"פ לבצוע פסק-הדין.
נטען, כי במועד שבו ניהל הבנק תביעה כספית כנגד התובעת, ונקט כנגדה בהליכי הוצל"פ, וגם במועד בו הגישה התובעת בקשה להכריז עליה כפושטת רגל, טרם חוקק חוק נתוני אשראי.
בתחילה, הונחו התאגידים הבנקאיים לדיווח על חובות שניתן לגביהם פסק-דין, אולם המשיכו להתקיים לגביהם הליכי גבייה בהוצל"פ כאל "חובות שבגינם ניפתח הליך משפטי". בהוראות שעודכנו מעת לעת, והחל ממאי 2020, נקבע כי הבנקים לא ידווחו על אודות קיומם של חובות שבגינם ניפתח הליך משפטי לאחר מתן פסק-דין, אלא שרשות האכיפה והגבייה היא שתהיה אחראית לדיווח מאותו מועד ואילך על הליכי הוצל"פ, שלא ייחשבו לעניין החוק כ"הליך משפטי".
כן נטען, כי דוח נתוני האשראי המאוחר המצורף לכתב התביעה, אינו כולל חיווים על נתונים המצביעים באופן מובהק על אי עמידה בפרעון התשלומים, לא בשל תיקון המועד הנ"ל, אלא משום שחלפו שלוש שנים מאז ניתן צו ההפטר.
שם, נאות בית-המשפט, מפי כב' השופטת כרמית בן אליעזר, להניח לצורך הדיון וההכרעה בהליך שבפניו, כי מקום בו מסר גורם מדווח מידע שגוי בדבר נסיבות שיש בהן להעיד באופן מובהק על אי עמידה בפרעון תשלומים, ודיווח זה גרם ללקוח לחיווי אשראי שלילי, מהוה הדיווח השגוי "פירסום" לפי חוק איסור לשון הרע, המקים ללקוח עילת תביעה כנגד הגורם המדווח.
...
התובעת טענה בכתב התביעה כי מלכתחילה לא היה מקום שהנתבע יעביר דיווח כלשהו בעניינה למאגר נתוני האשראי, שכן במועד הדיווח "ענייניה כבר טופלו ונסגרו בבית המשפט" (סעיף 29 לכתב התביעה), אולם דין טענה זו להידחות.
מן המכלול שפורט, הגעתי למסקנה כי לא נפל פגם בהתנהלות הנתבע בעניינה של התובעת, ואין לקבוע כי הנתבע עוול כלפי התובעת באופן כלשהו, או כי גרם לה לנזק כלשהו.
הערת בית-המשפט בעניין דהן לעיל, ביחס להעדר הוראה בדין המחייבת מחיקת מידע לגבי היותו של אדם בהליכי חדלות פירעון בעבר, בדומה להוראות שבחוק בדבר מחיקת מידע פלילי, מעוררת סוגיות כבדות משקל בנוגע ליחס בין הליכי חדלות פירעון ובין חוק נתוני אשראי, שאינן במרכז הדיון כאן, אך מצאתי להפנות בהקשר זה לדברים שנקבעו מפי כב' השופטת איילת הוך-טל בחדל"פ (חי') 46945-12-19 דולב נ' הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי מחוז חיפה (21.2.21):
"הפטר שניתן בהליכי חדלות פירעון אין משמעו מחיקת ההיסטוריה הפיננסית של היחיד. ההפטר נועד לאפשר ליחיד לפתוח דף חדש מבלי שעול חובות העבר ימנע ממנו שיקום. עם זאת 'דף חדש' אין משמעו בהכרח 'דף חלק'. הפטר אין משמעו כי חדלות הפירעון נעלמה כלא הייתה. מדובר בנתון אשר עשוי להוות שיקול ענייני ולגיטימי לגורמי האשראי בשוק ומטעם זה, אף אם ניתן הפטר מחובות עבר וביטול הליכים מתנהלים, אין בכך לאיין את קיומו של הליך חדלות הפירעון ולהורות על מחיקתו מן העולם לאלתר. תוצאה זו חותרת תחת מטרותיו של חוק נתוני אשראי כפי שהן באות לידי ביטוי בחוק ובדברי ההסבר לו."
לנוכח המפורט לעיל, אני קובעת כי דין התביעה להידחות.