לאורך כל ההיתקשרות בין הצדדים שולם לו בשיקים משוכים מהחשבון המשותף.
שלישית, ניזאר הסביר בעדותו כי כוונתו בשיחה עם אשר שהוקלטה לגבי תשלום אותם 100,000 ₪ כמקדמה היתה שהכסף שולם לפני גמר ההיתחשבנות ולא תחילת לפני ביצוע העבודות:
"ש. תסביר לבית המשפט מה הסיבה שנתת מקדמה לפני שהתחילו עבודות המסיק
בעיניין זה אפנה לפסק הדין ) 690/98 צדקה נ' ד.ד.ד. חברה לעבודות עפר בע"מ (11.1.1999):
"אנו רואים שיש לנו חותם על שיק, הוא המערער מס' 1, וכי החותם איננו מיתכחש לחתימתו. ציון שמה של המערערת מס' 2, בא מכח סעיף 11(א) לחוק שיקים ללא כסוי, התשמ"א -1981; העובדה ששם המערערת מופיע על גבי השיק, לא יכולה להעיד, אפילו כלפי צד ג', על גובה ההרשאה או על הרשאה בכלל לענין המסויים, מה גם ששני שמות משותפים על גבי טופס של שיק לא יכולים להעיד דוקא על הרשאה, אלא על פתיחת חשבון לצורכי נוחות או על הסדרים אחרים... אם לכך נוסיף את העובדה שפסק דין רינסקי לא בא לשנות לגמרי הילכות יסוד, במובן זה שבסיס פקודת השיטריות עדיין נותר כשהיה, קרי: חיוב כל מי שחתם על שיק, כי אז נגיע למסקנה, שברגע שבית משפט, מבחינה עובדתית, קובע שיש חותם אחד על שיק, וכשאדם נוסף ששמו מופיע על השיק לא חתם עליו בשום צורה שהיא, אז זכות התביעה השטרית היא כלפי החותם בלבד ולא מעבר לכך" [ההדגשה הוספה – מ.ג'.מ.].
...
בעניין זה אפנה לפסק הדין ) 690/98 צדקה נ' ד.ד.ד. חברה לעבודות עפר בע"מ (11.1.1999):
"אנו רואים שיש לנו חותם על שיק, הוא המערער מס' 1, וכי החותם איננו מתכחש לחתימתו. ציון שמה של המערערת מס' 2, בא מכח סעיף 11(א) לחוק שיקים ללא כיסוי, התשמ"א -1981; העובדה ששם המערערת מופיע על גבי השיק, לא יכולה להעיד, אפילו כלפי צד ג', על גובה ההרשאה או על הרשאה בכלל לענין המסויים, מה גם ששני שמות משותפים על גבי טופס של שיק לא יכולים להעיד דווקא על הרשאה, אלא על פתיחת חשבון לצורכי נוחות או על הסדרים אחרים... אם לכך נוסיף את העובדה שפסק דין רינסקי לא בא לשנות לגמרי הלכות יסוד, במובן זה שבסיס פקודת השטרות עדיין נותר כשהיה, קרי: חיוב כל מי שחתם על שיק, כי אז נגיע למסקנה, שברגע שבית משפט, מבחינה עובדתית, קובע שיש חותם אחד על שיק, וכשאדם נוסף ששמו מופיע על השיק לא חתם עליו בשום צורה שהיא, אז זכות התביעה השטרית היא כלפי החותם בלבד ולא מעבר לכך" [ההדגשה הוספה – מ.ג'.מ.].
אוסיף כי טענת התובע להטלת חבות על הנתבעת מכח חזקת השיתוף נדחית גם היא.
בעניין זה אפנה לע"א 1967/90 גיברשטיין נ' גיברשטיין (15.9.1992)
סיכום:
התביעה נגד הנתבע מס' 2 מתקבלת במלואה והתביעה נגד נתבעת מס' 1 נדחית במלואה.