צו עשה: להרוס את קיר הבטון החוסם את פיר האויר המוביל לדירת התובעים, לפנות את שטחי הרכוש המשותף שעליהם השתלטו הנתבעים, ובהם המחסן המשותף, פיר האיוורור וקומת המסד, לבצע בדיקת יציבות של יסודות הבנין ולבצע כל הנדרש להחזיר המצב לקדמותו, להרוס את כל תוספות הבניה שבנו הנתבעים שלא כדין תוך פלישה לרכוש המשותף, להסיר את גדר התיל והגדר החיה שבנו הנתבעים בגינה המשותפת, להסיר את הריצוף שרצפו את הגינה ולשתול במקומו דשא, לפנות את חפציהם מהגינה, לשקם את הדשא, להסיר את הסככות שבנו, להורות לנתבעים שלא להטריד את התובעים, ובין היתר לא להתקרב לדירת התובעים ולא לעבור בגינה הקדמית שמול חלונם, להפסיק את מטרד הנביחות של כלבם, לאסוף את צרכי הכלב ולמנוע ממנו להטיל צרכיו בגינה המשותפת או בתחום הבית המשותף.
בע"א 538/80 סמדר דרחי (אברהמי) נ' יהודה כורש ואח' לו (3), 498 נקבע לעניין ההסכמה הנדרשת מבעלי הדירות-"זה עתה ניתן בבית-משפט זה פסק-דין בע"א 815/81, אשר אף הוא עניינו בתוספת בנייה בחצר בניין של 4 דירות, כאשר אחד מבעלי הדירות מתנגד. באותו פסק-דין הורשתה הבנייה, בנימוק שהייתה הסכמה מפורשת לכך על-ידי אותו שכן, המבקש את צו המניעה; ולא עוד אלא שאותו מבקש העמיד תנאי, אשר קוים, וקיומו עשה את ההסכמה החלטית. המסכים נמצא מנוע מלחזור בו מהסכמתו, כי אלה אשר פעלו לפיה שינו את מצבם לרעה והשקיעו כספים וטירחה לקיום התנאי. באותו פסק-דין מדגיש הנשיא (לשעבר) לנדוי, כי בהסכמה משתמעת או בהסכמה מכללא לא סגי, אלא דרושה הסכמה מפורשת (כפי שנפסק גם בע"א 239/79).
אמנם נכון כי ביהמ"ש משתמש לעיתים בשיקול דעתו על מנת שלא להעניק צו מניעה, אולם שיקול דעת זה מצומצם הוא-"הלכה פסוקה היא, כי במתן צו-מניעה להגן על זכות קניינית אין לבית המשפט שיקול הדעת הנרחב, הנתון לו בתביעה פוססורית (ע"א 416/62; ע"א 389/64; ע"א 153/67; ע"א 188/76; ע"א 239/79 ואחרים).
הכלב:
על פי התקנות למניעת מטרדים (מניעת רעש) סעיף 13 נקבע כי המחזיק בעלי חיים בביתו, בנכסו או בחצריו, יחזיקם במקום ובאופן שלא יגרום רעש חזק המפריע לשכנים.
קשה להגדיר מה הנביחות שמעבר לסביר, אך אם הכלב נובח במשך יותר משעה, זהו מיטרד שיש להפסיקו.
...
סיכום:
על פי כל האמור לעיל, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעים כדלקמן:
על הנתבעים להרוס כל בנייה שבנו על חשבון פיר האיוורור שהיה קיים והיה רכוש משותף.
הנתבעים ישלמו לתובעים סך 3,000 ₪.
הנתבעים ישלמו לתובעים אגרות המשפט ועוד שכ"ט עו"ד בסך 7,500 ₪.