מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית והצהרתית בגין שותפות ברכב הסעות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לחילופין, בית הדין התבקש להורות לנתבעת לשלם לתובעים תוספות שכר, שעת היסתגלות בתשלום, תוספת שעת נסיעה, תוספת אחזקת רכב, תוספת שעות נוספות וכוננות, תוספת פרמיה תפעולית, תוספת דרגה אישית, תוספת שכר בגין הסעדה, להורות כי זמן הנסיעה או המתנה להסעה יחושב כזמן עבודה וכיו"ב. תביעת התובעים הנה למתן סעדים הצהרתיים, לא נעשתה הפרדה בין נסיבותיהם האישיות של כל אחד מהתובעים ולא הוגשה תביעה כספית מכומתת.
כך, העיד מר מאיר כי יו"ר ועד העובדים הארצי של מכס ומע"מ ויו"ר עובדי מכס מרכז היו שותפים עמו בחלק מהדיונים שנגעו למעבר עובדי המכס למודיעין[footnoteRef:3] וכבר ביום 28.6.2018 היתקיימה עימם פגישה במשרד ראש מנהל משאבים והון אנושי מר כפיר חן ובהשתתפותו.
...
מעבר לכך, דין תביעתם של תובעים אלה להידחות אף לגופה מכוח יתר נימוקים פסק הדין.
] בנסיבות אלה, המדינה העניקה להם הטבות בשל המעבר, ולא מצאנו יסוד לטענותיהם לזכאותם להטבות נוספות.
סוף דבר בנסיבות אלה, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בפתח תקווה ת"א 35818-04-13 המוביל - שירותי הסעות ומוניות בע"מ ואח' נ' גורבן ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת אשרית רוטקופף תובעת המוביל - שירותי הסעות ומוניות בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד אוריאל בן אסולי נתבעים 1.שגיא גורבן ע"י ב"כ עוה"ד יוסף משה אשור 2.ישראל דב קרול ע"י ב"כ עוה"ד ברק מלכית 3.פרנקל משה ע"י ב"כ עוה"ד פנחס אמיתי פסק דין
בפגישה זו דנו הצדדים בהפרת התחייבויות התובעת, ובין היתר בכספים אותם חבה התובעת לנתבעים 1 ו-2 וכן ל-"ראשון בדיוור" כאשר לפי אומדן השכר "דיבידנד שותף" והחוב לחברה האמורה, נמצא כי התובעת חייבת לנתבעים ולחברה סך של כ-70,000 ₪ (חוב שמקורו בשכר הנתבעים 1 ו-2 לחודש נובמבר; 10 ימי עבודה של הנתבע 1 בחודש דצמבר; תשלום שכרו של שליח (משה מזרחי) והחזר סך של 5,000 ₪ לראשון בדיוור).
תביעת התובעת: צו העשה והסעד ההצהרתי המבוקשים; בכל הקשור לצוו העשה (במסגרתו עתרה כאמור התובעת להורות לנתבעים או לכל עסק מטעמם לרבות צץ רץ או לכל עסק המתקיימת זיקה בינו לבין הנתבעים, במישרין או בעקיפין, להעביר את הפעילות העסקית במלואה חזרה לתובעת), וכן לצוו ההצהרתי (לפיו כל לקוחות עסקם של הנתבעים או מי מהם, לרבות צץ רץ או כל עסק המתקיימת זיקה בינו לבין הנתבעים, הנו בבעלות התובעת) – לא מצאתי להעתר להם בנסיבות העניין.
הסעד הכספי; בכל הקשור לסעד הכספי לו עתרה התובעת (סעד כספי בסך 240,079 ₪ שמקורו בסכום מחזור העסקים השנתי של התובעת בשנת 2012 בתחום העיסוק בשליחויות על גבי רכב דו גלגלי), הרי שבעניין זה מצאתי להעתר באופן חלקי בלבד.
...
התביעה כנגד הנתבע 3, נדחית.
התביעה שכנגד (שהגיש כאמור הנתבע 1 כנגד התובעת), נדחית.
לאור הפער בין שיעורם הכולל של הסעדים הכספיים שנתבעו לאלה שנפסקו בסופו של יום, כמו גם לאור התנהלותה הדיונית של התובעת במסגרת ההליך דנן (ודי בעניין זה להסתפק בדוגמא של הגשת סיכומיה המקוריים בחריגה מההיקף אותו התרתי), הנני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

גם מטעם זה, לא מובן אצל מי הרכב – בנותיו של המנוח, החברה או התובע? רב הנסתר על הגלוי וקיימים משתנים נעלמים המצריכים קודם בירור התובענה לגופה לבחון האם ישנה יריבות לתובע, וזאת ייעשה באמצעות היתייחסות הכונ"ר האם הרכב, בשים לב לכך שהוא משועבד, ניכנס תחת מסת העיזבון לחלוקה קודם לנושים, משמי שביצע בו את השמוש והחזיק ברכב הוא האח המוגבל באמצעים, שהיה שותף בחברה בע"מ שעל שמה רשום הרכב, ולטענת התובע מועברת הבעלות אליו ללא תמורה מחברה בע"מ. כן יש לציין, כי התובע עותר לחיוב בנזק עת הוא עצמו לא שילם על התיקון לנתבע ויש בדבר משום עתירה לסעד הצהרתי כי אינו חב בתשלום ולאחר מכן לקבוע כי הנתבע חב בנזק שניגרם לו. לו היה משלם עבור התיקון ודורש השבה כספית ופצוי עבור נזק, התמונה הייתה אחרת גם בהיבט הזה – אולם סעד הצהרתי, אף הוא לא בסמכות בית משפט לתביעות קטנות (ראו סעיף 60 (א) לחוק דלעיל).
יום למחרת, מגיב התובע וטוען כי הוא הבעלים הואיל והוא קנה את הרכב עבור אחיו שעבד בחברת "אבי הסעות" , ו"הסכים התובע כי הרכב יירשם ע"ש חב' זו כדי שההוצאות הרכב יהיו מוכרות למס.
...
משמעות הדבר היא כי התובע עדיין אינו הבעלים של הרכב ומשהתביעה הקודמת נמחקה בדיוק באותן הנסיבות – טרם הוצא צו ירושה (כפי שהצהיר שיפעל בדיון האחר)  וטרם הועברה הבעלות על הרכב, הרי שנראה כי אין לתובע זכות בעלות על הרכב ודין התביעה הנוכחית להימחק אף היא משסטטוס הבעלות לא השתנה.
על כן, משלא הוכחה בעלות על הרכב, והנתבע טען בבקשתו לסילוק על הסף כי אין לו כל יריבות עם התובע, כפי שעולה, ולדבריו – כפי שהעיד: "אני הייתי מוציא חשבונית, הוא (אחיו של התובע יוסי ז"ל-א"מ) היה מציג לחברה והחברה הייתה משלמת לי...אין לי עסק עם התובע, הוא לא הכניס אצלי רכב למוסך", ומשלא ניתן להמחות זכות תביעה בהליך של תביעות קטנות ולא ניתן להמחות בנזיקין ולטענת הנתבע קיים עיקול על הרכב ועל כן המעקל יכול להיכנס בנעלי החברה (תגובה ל"עדכון עובדות לכב' לפני החלטה" שהוגש לאחר הדיון שהתקיים לפניי) וכפועל יוצא לתובע אין זכות להגיש את התביעה– התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבע סך של 800 ₪ הוצאות משפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

להשלמת התמונה, יפורט כי בשנת 2013 הגישה רשות מקרקעי ישראל תביעה כספית נגד הצדדים (ת"א 38069-11-13) לתשלום דמי חכירה בגין המקרקעין, תוספת יחידת דיור וחריגה של 40 מ"ר מהסכם החכירה.
נטען כי בהסכם החכירה אין כל היתייחסות למקרקעין אלא למבנה והתובע אינו בעל הזכות הבלעדית במקרקעין, ועובדה זו אף צוינה בסעיף 49 לפסק הדין, בו נקבע שככל שהצדדים לא יגיעו להסכמות ביניהם לא יהיה מנוס מהליך משפטי נוסף, לשם הגדרת החלקים של כל אחד מהצדדים במבנה שעל המיגרש, ותוצאת פסק הדין היא שהצדדים להליך הם שותפים במיגרש.
לטענתם, מדובר בניקוי הגינה מעשבים וחידוש שביל הגישה על ידי פיזור חצץ על מנת למנוע צמיחת עשב שוטה; בניית דלת במקום חלון בקיר החצוני של הדירה אינה מהוה פגיעה בזכויות קנייניות של התובע שכן אין מדובר ברכוש ששייך לו, הבנייה הסתיימה זה מכבר ואף הוגשה בקשה לקבלת היתר בנייה; לא בוצעה כל הכשרה של מרפסת; לא הוצבו עמודים אלא הונחו סורגים שהוחלפו לצדי הקיר במטרה לפנותם והתובע גרם לסילוק העובד כך שמנע את סילוקם; המכולה הוצבה באופן זמני, לשם סילוק אשפה שהצטברה בחצרי הנתבעים, היא אינה דורשת היתר, והיא הוצבה בחניה שממילא אינה בשימוש התובע אלא בשימוש השכן, ושימשה את בעלה של הנתבעת ז"ל מזה שנים להחניית רכב ההסעות שלו, וממילא, סולקה זה מכבר.
לטענתם, התובע, שהוא הבן הבכור במשפחה, הסתיר במשך שנים מהנתבעים את צוואת ההורים המנוחים, והן התגלו רק בבקשה לקיום צוואת המנוחה, שבעקבותיה נאלצו להגיש תביעה לפסק דין הצהרתי בגין זכויותיהם בדירה שנרכשה כדין ובתמורה.
...
בפסק הדין מיום 30.09.2015 קבע בית המשפט כדלהלן: "סופם של דברים הוא, כי התביעה מתקבלת באופן בו הנני מצהיר, כי זכויות החכירה, השימוש והחזקה בדירה הנמצאת בקומת הקרקע של המבנה הבנוי על המגרש הידוע כמגרש 123 א' חלקה 123 בגוש 30367 הנמצא ברח' הזית 11, מבשרת ציון, שייכות לתובעים (93% לתובעת, ו-7% לתובע), לרבות כל תוספת בנייה, מרפסת ומחסן, אשר נבנו על ידי התובעים בקומת הקרקע בצמוד לדירה האמורה, או היו קיימים שם עת נכרת ההסכם."(להלן: פסק הדין) אם כן, זכויות החכירה, השימוש והחזקה, בדירה הנמצאת בקומת הקרקע שייכים לנתבעים, וכעת הצדדים חלוקים באשר לזכויות בחצרים של המקרקעין.
סיכום בכל הנוגע לבקשה לצו עשה, מתקבלת הבקשה לאיטום הדלת שפרצה הנתבעת, ואני מורה כי הנתבעת תעשה כן בתוך 30 יום.
ברם, מושכלות יסוד הן שבית המשפט מוגבל לסעד שנתבע בכתב התביעה ופסיקת סעד אחר שלא נתבע מהווה חריגה מסמכות (בע"ם 7847/06 פלוני נ' פלוני (11.12.2006); ע"א 19/83 חברת שלמה כרמל בע"מ נ' בריח חברה לייצור בע"מ, פ"ד לט(4) 522, 530 (1985)), על כן ולאור קביעתי לעיל כי השימוש שנעשה בחניה הוא שימוש רגיל וסביר, והיות והתובע עתר למתן צו מניעה קבוע רק ביחס לחניה – התביעה בגין סעד זה נדחית.
אוסיף, מעבר לצריך, כי ממילא כל עוד לא פונים הצדדים בהליך מתאים להסדרת זכויותיהם בחצרים ובכל מה שאינו הדירות עצמן במקרקעין, הרי שחל על המקרקעין פרק ו1 לחוק המקרקעין, ואיש מהם אינו רשאי לעשות שום פעולה שאינה מהווה "שימוש רגיל וסביר". לאור התוצאה אני מורה כי הנתבעים תישא בהוצאות התובע ובשכר טרחת עו"ד בסך כולל של 7,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת 1 היתגוננה וטענה כי הנתבע 2, שהוא בנה, ביקש ממנה עזרה ברכישת הרכב על מנת להסיע את בנו החולה לוקימיה, לטיפולים בבתי החולים.
מאחר והרכב רשום על שם הנתבעת 1 והיא בעליו, החזקה היא כי במכרה את הרכב לאחר תקונו, קיבלה לידיה כספים כערכו המלא מבלי לשאת בעלות התיקון ובכך התעשרה על חשבונו של התובע אשר נשא בעלויות אלו.
הנתבעת 1 כבר נקטה בעבר בהליך של הפרדה רכושית בינה לבין בנה, שכנראה התגורר עימה, בהליך של בקשה לפסק דין הצהרתי על מטלטלי ביתה ובכך הוכחה ידיעתה על חשיבות רישום מיטלטלין על שמה.
הנתבעת 1 נימנעה מלזמן לעדות את אלו שהשתמשו בייפויי הכוח עליהם לכאורה חתמה ולפחות להביא להצגתם על מנת לבחון את החתימה המתנוססת עליהם ואם יש בהם בסיס לטענת הזיוף והעדר היתייחסות לרכב הספציפי נשוא התביעה.
ראה ע"א 2493/07 קופת חולים של ההסתדרות הכללית נ' סמירה אבילפזוב מיום 7.9.09 ופירוט נרחב של הפסיקה שם. אשר על כן, מאחר והנתבעת 1 לא הרימה את הנטל להראות כי לא הייתה שותפה לרווח שצמח ממכירת הרכב, אין מנוס אלא מלחייבה בדין.
...
בסעיף 14 בכתב התביעה מתאר התובע כיצד סירב תחילה למסור לנתבע 2 את הרכב מבלי שיסדיר כלפיו את התשלום תחילה, אך בסופו של דבר נכנע לתחנוניו של הנתבע 2 לשחרר את הרכב כנגד התחייבות להסדיר את התשלום כבר למחרת בבוקר – התחייבות שלא קוימה.
לפיכך, תשלם הנתבעת 1 לתובע סך של 16,000 ₪ (מחצית מסכום התביעה) בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (5.11.20) ועד ליום התשלום בפועל.
כמו כן תשלם הנתבעת 1 לתובעת הוצאות משפט בסך 7,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו