מבוא
תביעה כספית בסך של 495,650 ₪ ולמתן צו עשה לרישום חניה צמודה לדירה.
התביעה הוגשה בשל ליקויי בנייה בדירת המגורים שהתובעת ובעלה המנוח רכשו מאת הנתבעת, ליקויי בנייה ברכוש המשותף בבניין, לפי חלקה היחסי של התובעת, אי העמדת חדר כושר בהתאם להתחייבות הנתבעת, ומתן צו עשה לרישום חניה צמודה לדירה.
בתקנות התיכנון והבנייה (בקשה להיתר, תנאים ואגרות) התש"ל-1970 (להלן: "התקנות"), בפרק ב', שכותרתו "נגישות בנייני מגורים", נקבע שיש להקצות חניות נגישות לנכים, וכי "היתר להקמת ביניין מגורים חדש יינתן רק אם מולאו התנאים המפורטים בפרק זה (תקנה 8.251). בסעיפים 8.270 ו-8.271 לתקנות הנ"ל הוסדרו הכללים לגבי הקצאת מקומות חניה נגישים, המיועדים לנכים, בבניין מגורים חדש.
...
התובעת טענה בכתב התביעה לגבי זיכוי כספי בשל אי התקנת מתקן חימום בגז והתקנת דוד חשמלי על ידי הרוכשים, אך לא ציינה את סכום הזיכוי, לא העלתה את הטענה באופן מפורש בתצהיר עדותה, לא הפנתה לראיות בעניין זה, לא העלתה את הטענה בסיכומיה, ומשכך דינה להידחות.
התובעת טענה שניאותה לחתום על הסכם המכר מכיוון שנסמכה על המצג לגבי קיומו של חדר כושר פעיל בבניין אך אין בידי לקבל את הטענה.
סבורני שיש מקום לפסוק לתובעת פיצוי בגין עגמת נפש בשים לב לממצאי המומחה לגבי ליקויי הבנייה, אי הנוחות שתיגרם לה בעת ביצוע התיקונים, והתנהלותה של הנתבעת בנוגע להקצאת החניה הנגישה.
התוצאה
התוצאה היא שהתביעה מתקבלת בחלקה והנתבעת תשלם לתובעת את החיובים הכספיים הבאים-
סך של 30,347 ש"ח (ליקויי בנייה- 22,347 ₪; עגמת נפש- 8,000 ₪) בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.