עוד עתרה התובעת לסעד של סילוק יד של הנתבעים מהמקרקעין והשבתם אליה כשהם פנויים.
שם נטען, כי "במהלך התקופה האחרונה, הבחינה עירית חברון, מתצפית שערכו נציגיה מרחוק נוכח איסור הגישה שהטילו כוחות הבטחון, כי מתבצעות במקרקעין עבודות של חפירה ארכיאולוגית שגילו במקום שרידי עתיקות".
בהמשך הסעיף מוסיפה וטוענת המבקשת, כי ביצוע עבודות בניה כלשהיא במקום יגרום להרס מוחלט של העתיקות שנתגלו וזאת בנגוד מוחלט להוראות כל דין ובכלל זה הוראות הדין המקומי, הדין הבנלאומי והמשפט המנהלי הישראלי החלות על האיזור".
עוד נטען, כי כניסת המשיבים או מי מטעמם למקרקעין עולה כדי הסגת גבול וכי כל ביצוע עבודה במקום על ידם עולה כדי פגיעה של ממש בזכויות המבקשת במקרקעין תוך גרימת נזקים כבדים ובלתי הפיכים.
עוד טוענת המבקשת (ס' 57) כי אי הענות לצוו המבוקש עלולה להביא לשינוי המצב הקיים מן הקצה אל הקצה "כאשר יתבצעו במקום עבודות בניה בהקף נרחב ויהרסו מבנים עתיקי יומין המיועדים לשימור. ככל שיבוצעו עבודות ההיתר, יהיה בלתי אפשרי לאחר מכן להשיב את המצב לקדמותו ולא יהיה ניתן לתקן את הפגיעה במבקשת ובמקרקעין. מנגד, אם הצוו ינתן לא ייגרם כל נזק למשיבים שדין כניסתם למקרקעין כדין פלישה שלא כדין וככל שייגרם נזק, הנזק הוא כספי בלבד". מכאן טוענת המבקשת, כי מאזן הנוחות נוטה בבירור לטובתה.
במסגרת זו על בית המשפט לבחון, בין השאר, אם הבקשה (והתביעה) הוגשה בתום לב, אם המבקש לא השתהה יתר על המידה בנסיבות הענין ואם אין סעד אחר שפגיעתו במשיב קלה יותר, ועדיין יהיה בו כדי להשיג את המטרה שלשמה נועד הסעד הזמני (תקנה 95 לתקנות)
בכל הקשור לצוו מניעה זמני, על בית המשפט להשתכנע כי קיים חשש סביר שאי מתן הצוו יכביד באופן ממשי על ביצועו הראוי של פסק הדין (תקנה 109 לתקנות).
...
דיון והכרעה
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים בבקשה לסעד זמני, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות ואפרט.
בית המשפט מצא לקבל את הבקשה "במובן הזה שיינתן צו המונע את הריסת המבנים עד להכרעה בערעור" (פסקה 12 להחלטה).
סיכומם של דברים – הבקשה לצו מניעה זמני נדחית.