מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית בגין פיצויי פיטורים, פיטורים שלא כדין והפרשות חסרות

בהליך ערעור פסלות שופט (עפ"ס) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בשנת 2012 הגישו המשיבים תביעות נגד המערערת לבית הדין קמא, במסגרתן טענו כי פוטרו על ידה שלא כדין ותבעו פצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, הפרישי שכר, פיצוי בגין אי ביצוע הפקדות לקרן הישתלמות ולקרן פנסיה וזכויות מכוח תקנון שירות עובדי הוראה (להלן: "תקנון השרות"), בטענה שזה חל על העסקתם.
כן ביקשה המערערת "לבטל את חיובה בלבד בהוצאות התחשיבים שיידרשו וזאת לאור פסק דינו של בית הדין הארצי אשר קיבל את העירעור של הנתבעת". באותו היום, נתן בית הדין החלטה לפיה נפקות פטירתם של שניים מן המשיבים תבחן במקביל למינוי המומחה וכי אין מקום לעיון חוזר בשאלת החבות בעלות המומחה, בשים לב לכך שעל פני הדברים, מוטלת על המערערת חבות כספית לא מבוטלת כלפיי המשיבים.
בתגובתם, טענו המשיבים כי מדובר בעירעור חסר בסיס שכל מטרתו לעכב את ההליך, המתנהל זה למעלה מעשור, ולהתיש את המשיבים.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובכלל חומר התיק, מצאתי כי יש לדחות את הערעור.
בהתאם, אין בידי לקבל את הטענה כי השימוש שעשה השופט אבו קאעוד בביטוי "לדחות את הקץ" מעיד על כך שדעתו של בית הדין ננעלה או כי הוא מבסס חשש למשוא פנים.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע, מר שלמה בן כמחי, הגיש תביעה זו לפצויי פיטורים, פיצוי בשל פיטורים שלא כדין ועגמת נפש ופצוי בגין הפרשות לפנסיה בחסר עקב אי ביצוע הפרשות על רכיב "אחזקת רכב" ששולמה לתובע.
התיקון לחוק (הוספת סעיף קטן (ב) בסעיף 23(א)(3) לחוק) מאפשר לעובד לשחרר כספים שהופרשו עבורו לקופות הגמל בגין פצויי הפיטורין, בתום 4 חודשים ממועד סיום עבודתו, מבלי שיידרש להמציא אישור מהמעסיק.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית: הנתבעת תשלם לתובע פיצויי פיטורים בסך 31,842.27 ₪.
הנתבעת תשלם לתובע פיצויי הלנת פיצויי פיטורים בסך 12,732 ₪.
כן תשלם הנתבעת לתובע הוצאות ושכר טירחת עורך דין בסך 7,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע (להלן גם – המשיב) הגיש בתיק זה תביעה כספית אשר עניינה פיצוי בגין פיטורים שלא כדין; פיצוי בגין הפרת הסכם עבודה ואובדן בונוסים; פיצוי בגין פגיעה במוניטין; פיצוי בגין עוגמת נפש והתנהלות בחוסר תום לב, הלנת שכר והוצאות.
...
עוד הצהיר כי המבקש הסתיר את העובדה כי אין לנתבעת היכולת והאמצעים לבצע את כל התחייבויותיה על פי ההסכם בעצמה וללא קבלני מפתח (ס' 51 לתצהירו); כי המשמעות של הכנסת קבלן מפתח לביצוע הפרויקט במחיר מופחת בהגשת המכרז ועוד עמלה עבור עסקת התיווך, שוחקים בסופו של דבר את אחוזי הרווח לקבלן המפתח ופוגעים באופן ישיר בטיב הביצוע של הפרויקט (ס' 53 לתצהירו) ולבסוף הצהיר כי המבקש, באמצעות הנתבעת, גורם לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות – קרי, זכיה במכרזים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים חדשים על סמך מצגי שווא, שאין בכוונתם לקיים, רישום כוזב במסמכי תאגיד, עבירות הלבנת הון, מרמה של גופים ממשלתיים ועיריות והוצאת כספי ציבור במרמה (ס' 55 ו-56 לתצהירו).
בנסיבות אלה הגענו למסקנה כי המשיב לא הניח תשתית עובדתית מתאימה להרמת מסך ההתאגדות וחיוב המבקש באופן אישי בסעדים הנתבעים על ידו.
הבקשה אפוא מתקבלת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה כספית אשר עניינה גמול עבודה בשעות נוספות; שכר כוננות; פיצוי בגין העסקה בנגוד לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, תשנ"ח-1998; הפרש פצויי פיטורים; פיצוי בגין פיטורים שלא כדין וזכויות סוציאליות שונות.
הפרישי פצויי פיטורים: התובע טען כי קיבל פצויי פיטורים בחסר.
לטענתו הוא זכאי להפרשות בגין פנסיה/חופשה/מחלה מרכיב הבונוס ומרכיב העמלות (ס' 79 – 80 לכתב התביעה).
...
בנסיבות אלה, לא הוכח פגם בקיזוז הסכום של 2,808 ₪ משכרו ותביעתו בגין רכיב זה – נדחית.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע כדלקמן: פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך 1,000 ₪.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התביעה לפצוי כספי תביעתו החלופית של התובע היא תביעה לפצוי כספי בגין פיטורים שלא כדין ובנגוד להוראות תקנון עובדי הוראה ופצוי בגין הליך שימוע לא תקין, עוגמת נפש ופגיעה בשם הטוב.
בעיניין עמר[footnoteRef:11] נפסק לעובדת פיצוי בסך 20,000 בגין עגמת נפש שנגרמה לה נוכח פיטוריה סמוך לגיל הפרישה מבלי להביא בחשבון כראוי את נסיבותיה האישיות.
נציין, כי השאלה מדוע פוטר התובע היתה משמעותית בעת הגשת הבקשה לצוו מניעה ביולי 2019 ואולם מאחר והצדדים הגיעו להסכמה לגבי המשך עבודת התובע באותו דיון, הרי שמתפקידנו לבחון האם הצדדים פעלו בהתאם להסכמה זו ולא מדוע החליטה הנתבעת לפטר את התובע בסוף שנה"ל תשע"ט. שני הצדדים התייחסו לחוסר האמינות אחד של השני בסיכומיהם.
...
בהקשר זה נציין, כי שני העדים שהופיעו בפנינו לא דייקו לגבי פרטים רבים, אך מאחר ולא היה בכך לשנות את תוצאות פסק דין זה, לא מצאנו לנכון להתייחס לטענות אלו.
סוף דבר מכל המפורט לעיל, תביעת התובע להחזרתו לעבודה נדחית.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין עוגמת נפש בסך 20,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו