ביום 12.9.21 הוגש כתב תביעה מתוקן שבו התווסף מנהל התובעת ובעליה, מר נעם טלר, כתובע נוסף לסעד הנתבע בגין נזק לא ממוני; תוקנו סעדי התביעה (אכיפת חוזים, כספית – פיצוי בגין הפרת חוזה), וסכום התביעה נותר בעינו (3,133,456 ₪).
אין לקבל טענת הנתבעת בסיכומיה כי רישום הבית המשותף טופל רק "מטוב ליבה" של הנתבעת אלא מתוך הבנה כי ככל שהדבר לא יעשה, חשופה הנתבעת לתביעה כספית בגין הפרת חיוביו של המנוח כלפי התובעת.
עצרנו את הטיפול, הלכתי לייעוץ נוסף עם גורמי רישום נוספים והומלץ לי לרשום את הבית המשותף כמו שנעם טלר חתם עליו, על התכניות, וכמו שזה הוגש בתכניות ויש חתימה של נעם טלר בתכניות.
ואולם, טענה זו לא הוכחה, ולכאורה עומדת בנגוד לגירסת עו"ד נורית רג'ינשוילי אשר ציינה כי החלה בטיפול ברשום הבית המשותף רק בשנת 2020, וכי עו"ד גרי אביבי (אצלו עבדה כשכירה שנים רבות) מסר לה כי הטיפול ברשום עוכב בשל הצורך להסדיר את השמוש של התובעת במחסנים כמשרדים:
"ש. וכשלקחת את התיק לטפל בו, בדקת אם נעשו כמה פעולות לפני? אם היו הליכים כלשהם? או שפשוט התחלת לעבוד בשנת 2020?
...
בעניין נאות דברת [ע"א 345/89 נאות דברת נ' מעליות ישראליפט י.מ.ש. אילן נהול והשקעות בע"מ, פ"ד מו(3) 350, 359 (1992)] נקבע כי "במקרים מיוחדים אפשר שייפסקו פיצויי עוגמת נפש לחברה אדם, והוא במקום שבו ניתן לזהות חברה ואדם".
בנסיבות המקרה שלפנינו, שוכנעתי כי החברה התובעת מזוהה עם התובע באופן המצדיק פיצוי בגין נזק לא ממוני מאת הנתבעת.
בנסיבות אלו, סבורני כי יש לחייב את הנתבעת בפיצוי בגין הנזק הלא ממוני שנגרם לתובעת בשל העיכוב המשמעותי ברישום הבית המשותף ע"ש התובעת.
באשר להוצאות ושכר הטרחה: לנוכח סכומה המופרז של התביעה, והעובדה שחלק מן הסעדים שנתבעו במסגרתה, נמחקו במסגרת פסקי דין חלקיים שניתנו במסגרת הליך זה או במסגרת פסק דין זה, ומאידך בשים לב לכך שבעת הגשת התביעה המקורית ע"י התובעת, טרם נרשם הבית המשותף, וגם בעת הגשת התביעה המתוקנת טרם הודע לתובעים על רישום הבית המשותף הנני מחייבת הנתבעת לשלם לתובעים, יחד ולחוד, חלק מסכום האגרה ששולם על ידי התובעים בסכום כולל של 12,500 ₪, וכן לשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסכום של 15% מסכום הפיצוי שנפסק, בתוספת מע"מ.
הסכומים דלעיל ישולמו בתוך 30 יום מהיום שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.