בפני תביעה כספית על סך 3,400 ₪ וזאת בגין נזק שניגרם, לטענת התובע, למכשיר חשמלי (מקלט) כתוצאה מתקלה שהתרחשה ברשת החשמל.
כמו כן, נטען כי תופעות של נחשולי מתח אינן אמורות לגרום נזק למכשירים חשמליים תקינים ומוגנים ולכרטיסים אלקטרוניים ככלל, והעובדה כי לא נגרם נזק למכשירים אחרים של התובע ו/או לצרכני חשמל אחרים הניזונים מאותו קו או רשת מחזקת את ההתכנות שהנזק נגרם למכשיר החשמל, אם בכלל, עקב בלאי טבעי או כשל נקודתי ברשת החשמל הפרטית של התובע.
"
סעיף 48(ג)(3) לאמות המדיה, המגדיר אירועים שאינם מזכים בפצוי, כולל בגדריו גם את הארוע נשוא התביעה: "נתוק מוליך או שריפת נתיך ברשת אספקה מתח נמוך או שריפת נתיך ברשת אספקת מתח גבוה".
התובע לא עמד בנטל להוכיח כי התקלה שהתרחשה ברשת החשמל נכנסת לגדר האירועים המזכים בפצוי בהתאם לסעיף 48(ב) לאמות המידה.
אין המדובר בפיתרון רצוי, רק משום שיתכן שיש בידה של התובעת נזק, עדיין מהותית הקשר הסיבתי והסטנדרטים הציבוריים לקביעת אמות מידה מחייבים, ולא הותקנו בכדי, שכן, אין לך חורף ללא הפסקות חשמל ואין לך מישפחה שאין חפצה בהחלפת מכשירים ושדרוגם, וכל פתח שאינו כדין יאותת לשיטת "אם נצליח". בסופו של יום יוצף בית המשפט בתביעות השיטה ויגולם הנזק הצפוי בעלות החשמל השוטפת.
...
מסקנה זו מתחזקת גם לאור העובדה כי אף צרכן חשמל אחר המחובר לאותו קו מתח לא הגיש לנתבעת תלונות בגין תקלות במכשירי חשמל בקשר לאירוע, ואף מכשירי החשמל האחרים בביתו של התובע לא נפגעו.
סוף דבר - התביעה נדחית.