עוד טוענים הנתבעים בתביעה כי לצורך ההערכה הם מעמידים רכיב זה על 50% מסך העיסקאות האמור, כלומר 271, ומאחר ומנוי שנתי בממוצע נמכר בסך של 2,300 ₪, על התובע להשיב סך כולל של 623,330 ₪.
לדברי התובע, אף אם אין מחלוקת כי שווי המנוי השנתי לשוטרים במסגרת ההסדר היה נמוך, עדיין מדובר בעיסקה נכונה מבחינה כלכלית שכן הנחת המוצא היתה כי מרבית השוטרים כלל לא יגיעו לסניף להתאמן או שיגיעו רק לעיתים רחוקות, בין היתר מאחר שחלק מתנאי העסקה היה כי השוטרים יכלו להגיע לשעות אימון מצומצמות בשבוע: "אבל האנשים האלה מגיעים, רק פעם, מותר להם פעמיים בשבוע משעה שמונה בבוקר עד שעה חמש, מה אתה מבלבל את המוח, יש הסכם מולם...".[footnoteRef:183] חזוק לטענתו של התובע ניתן למצוא בהצעות מחיר שניתנו למישטרה,[footnoteRef:184] בהן כתוב במפורש שחדר הכושר יהיה פתוח לשוטרים רק פעמיים בשבוע.
]
עוד יודגש בהקשר זה שגם אם נקבל את טענתו של הנתבע כי לא ידע על העסקה האמורה, לא מדובר בעיסקה חד פעמית מול המטה הארצי, אלא עסקה שהתבצעה והתחדשה משנת 2012 ועד לשנת 2016, לפיכך הנתבע היה צריך לדעת על העסקה מעצם תפקידו, בפרט כשאישר בעדותו כי לעיתים תכופות ערך ביקורת על כל הנעשה בעסקיו:
"ש: כבעל עסק ואתה ציינת קודם שניהלת כמה וכמה עסקים, 6 חדרי כושר לפחות, 200 עובדים. כל כמה זמן היית בודק את הרווחיות של הסניף? זאת אומרת היית בודק? הרי הסניף ריווחי, כמה מנויים יש לי, כמה כסף ניכנס, כמה כסף יוצא, היית עוקב ברמה הזאת או שלא? בכלל לא?
למעשה, רכיב תביעה זה מבוסס על הטענה כי ניתן היה להגיע לעסקה טובה יותר אילו התובע היה בוחר בהתקשרות דרך קרנות השוטרים, כפי שטוען הנתבע בחקירה הנגדית: "אם הוא היה בא מקרנות השוטרים כנראה היה משלם 1,700 משהו כזה שקל ועוד סיבסוד של קרנות, בסביבות 400-450 שקל נוספים".[footnoteRef:191] גם בהמשך טען הנתבע כי "זו הדרך שלי ולכן האבדן הכנסות פה זה ככה, האנשים האלה שנכנסו לחדר כושר היו, אם הם היו באמת באים להתאמן דרך קרנות השוטרים או שהם מתאמנים, היו אמורים לתת לי את הסכום כמו שכל אחד ואחד היה משלם לי, זה הכל".[footnoteRef:192] אולם, מדובר בהשערה בלבד.
...
לא מצאנו כי יש לפסוק פיצוי הלנת שכר שכן התרשמנו בדבר מחלוקות כנות בין הצדדים בנוגע לזכות הקיזוז של הנתבעים.
התביעה כנגד הנתבע נדחית.
התביעה של נתבעת 3 כנגד התובע נדחית.