התביעה והמחלוקת
ענייננו בתביעה כספית, בסכום של 126,977 ₪, שהוגשה בגין ליקויי בנייה בביתם של התובעים.
ביום 11.12.13 התקשרו התובעים עם הנתבעת ב"חוזה לבניית יחידת וילה במבנה דו משפחתי", בגדריו התחייבה הנתבעת לבנות את הוילה-בית (להלן: "הבית") על פי המפרט והתוכניות שצורפו להסכם והיוו חלק בלתי נפרד הימנו.
נקבע שם:
"מטרתו של הפצוי הנה להעמיד את הניזוק במצב בו היה נמצא אילמלא ארעה ההפרה והנזק שניגרם בעקבותיה. בקביעת שיעור הפיצויים בגין עגמת הנפש בגין ליקויי בניה יילקחו בחשבון, בין היתר, טיב הנכס בו נפלו הליקויים - האם מדובר בדירת מגורים, במבנה עסקי או אחר; מה טיב הליקויים, מידת חומרתם, מידת השפעתם על חיי היומיום בדירה; היתנהלות הצדדים עובר להליך המשפטי ובמהלכו; עלות תיקון הליקויים ועוד".
לאחר ששקלתי את כלל נסיבות העניין, כולל הקף הליקויים, עלות התיקונים והקף הפצוי בגין ירידת ערך הבית, בשים לב לכך שחלק נכבד מהפצוי נפסק בזיקה לתוכנית אדריכלית שהתובעים סיפקו לנתבעת, ובשים לב לכך שהתובעים לא 'כימתו' בכתב התביעה את טענתם בהקשר זה, לא מצאתי מקום לפסוק פיצוי בגין עוגמת נפש.
...
[15: הסכומים בחוות דעת מומחה התובעים הם לפני מע"מ.] [16: בסיכומי התובעים נדרשו הסכומים בתוספת הפרשי הצמדה וריבית, להבדיל מחוות דעת המומחה בהקשר זה. ]
בסה"כ, תשלם הנתבעת לתובעים, בגין נזק, סכום של 50,444 ₪.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעים את הוצאות ההליך בסכום של 11,063 ₪, בגין חוות דעת לפי הקבלות שצורפו ובגין אגרת ההליך, ובתוספת הפרשי הצמדה וריבית, מיום הוצאת כל הוצאה.
כן תשלם הנתבעת לתובעים שכ"ט עו"ד בסכום של 10,000 ₪.