עוד טוען כי השקעתו הרבה ירדה לטמיון, בעוד שיתרת הסחורה נותרה מאוחסנת.
עוד טוען כי אינו חב בחובות חברת יוגה , ועל כן אין כל עילה לחייב את הנתבע באופן אישי בשל חובות החברה, וביתר שאת, פסק הבוררות מתייחס לחברה בלבד, ואינו מחייב את הנתבע באופן אישי.
נטען כי הנתבע הפר הפרה יסודית את הסכם שתוף הפעולה, לא שילם עבור מוצרים שקבל , לקח לכיסו את כספי המכירה, והסתתר מאחורי חב' יוגה, כאילו החברה פשטה את הרגל ואין באפשרותה לשלם עבור המוצרים.
נטען כי הנתבע שיקר לאורך חקירתו בביהמ"ש , וכך מנצל את ההשקעה הכספית של התובעים, ורק כאשר נידרש לשלם, נזכר לפתע שיבואו לקחת את הסחורה, לאחר כ חצי שנה, שקבל את ההזמנה , וכשבינתיים הוא מקבל שתי הזמנות נוספות .
נטען כי אין זה מעניינו של הנתבע, לבקש לבטל את פסק הדין כנגד החברה, משום שאין לו שום משמעות מבחינתו, אלא מבחינת החברה בלבד, החברה אינה סולבנטית והנתבע לא אמור להשקיע כספים נוספים כדי להיתגונן בשמה מפני תביעה נגדה.
כמו כן, נקבע כי קיימים שני מקורות להטלת אחריות אישית מכוח תורת האורגנים: האחד, דיני החברות, הכופפים את מקבלי ההחלטות בחברה להסדרי דין שונים, כמו חובות אמון, חובת תום הלב וכדומה, כך שבמקרה של הפרה של אותם ההסדרים ניתן לתבוע את המפר; המקור השני הוא הדין הכללי, כמו דיני חוזים (הפרת חובת תום הלב למשל) ודיני הנזיקין, כאשר במקרה של הפרה יכול הנפגע לתבוע את נושא המשרה (ע"א (ת"א) 5156-12-09 אדלר נ' פסקין [פורסם בנבו] (2.2.12)).
...
משכך אני סבור כי על הנתבע אישית, לשלם סכומי האספקות שפורטו לעיל , ובשיעור של 23,849 יורו.
לפיכך על הנתבע לשלם לתובעים סך 23,849* 3.88 ₪ = 92,534 ₪
התביעה לגבי יתר רכיבי התביעה ובסכומה המוקטן נדחית, באשר לא הוכחה באופן מספק בפן האישי הנדון כאן.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה.