לפני תביעה שהוגשה על ידי התובעת העוסקת בבצוע בפרויקטים של תמ"א 38 כנגד בעלי דירות שהתקשרו איתה בהסכם תמ"א.
בין התובעת לבין בעלי הדירות נתגלע סיכסוך, והתובעת וחלק מבעלי הדירות (וחלק מהנתבעים) הגישו תביעה נגד התובעת.
עיקר טענות התובעת בכתב התביעה
התובעת טוענת כי אמנם בדיון לפני הבורר הישתתפו רק חלק מהנתבעים (הנתבעים 2, 8-7, 14-13), אך בפועל ההליך נוהל בשם כל הנתבעים.
התובעת מנסה להיבנות מנספח 4 לכתב התביעה, שהאמור בו מתייחס אך ורק להוצאות איטום הגג למניעת נזילות, ולא להוצאות בסך של 85,066 ₪ עבור שכ"ט עו"ד, היתר בנייה, אתר הטמנת פסולת, חיבור לחשמל, כיבוי אש, ובגין שיק עבור משכנתא לנתבעת מס' 13 (גב' אירית כסלו).
הנתבעים ביקשו להורות על ביטול הסכם התמ"א בשל פגמים רבים בכריתתו, בהעדר מסוימות הנדרשת בעסקת מקרקעין, אי התקיימות תנאים מתלים בהסכם, וכן ביקשו להורות על בטלות ייפויי הכוח הבלתי חוזרים.
הוצאות אלו התובעת לא יכלה לידרוש אילו ביצעה את העבודות לפי הסכם התמ"א. עד לפסק הבוררות סברה התובעת כי הסכם התמ"א בתוקף וכי היא תבצע את העבודות התמ"א.
התביעה שהועברה לבוררות הייתה טענת הדיירים כי הסכם התמ"א בטל ויחד עמו בטלים ייפוי הכוח שניתנו על ידי בעלי הדירות לעו"ד נרדי וכל הפעולות שנעשו בשמם על פי ייפוי הכוח.
משבטל ההסכם, והתובעת שילמה במקום הנתבעים סכומי כסף לצדדי ג', עבור שירות שניתן לתובעים ולבקשתם, היא זכאית כי הנתבעים ישפו אותה בגין כך.
אין חולק כי עו"ד נרדי ייצג את בעלי הדירות.
...
בפסק הבוררות קבע הבורר בין היתר:
"אני נעתר לתביעה ומצהיר על בטלות החוזה ועל בטלות ייפויי הכוח שנתנו התובעים לעו"ד נרדי, וכל פעולה אותה עשה עו"ד נרדי בשם התובעים על פי ייפויי הכוח. אני ער לכך שהסעד שניתן לתובעים פוגע באלו מבעלי הדירות שלא היו צד לבוררות, אולם נראה לי שמאחר וכל בעלי הדירות בבניין היו צד לדיון בבית המשפט, והיו מודעים להסכם להעביר את ההכרעה לבוררות, ולא התנגדו, אף לא ביקשו להיות צד בהליך הבוררות, אין מניעה ליתן את הסעד המבוקש".
ביום 6.12.2016 ניתן בהסכמת הצדדים תוקף של פסק דין לפסק הבורר ע"י ביהמ"ש המחוזי בתל אביב.
שלישית, אינני מקבלת את טענתה של כסלו כי היא לא הייתה במצוקה כספית שאחרת לא הייתה מוסרת שיקים לתשלומים של 300 ₪ בכל חודש לתובעת בגין ההלוואה, אלא לא הייתה לוקחת מהתובעת הלוואה, ואם הייתה מלווה סכום כלשהו, הייתה מחזירה אותו לתובעת במועד מסוים בעתיד ולא בתשלומים.
לפיכך אני מקבלת את התביעה ברכיב זה ומחייבת את הנתבעת 13 בלבד לשלם לתובעת, בנוסף לכל סכום שהיא חויבה בו עפ"י פסק דין זה, סך של 4,710 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
סוף דבר
הנתבעים ישלמו את הסכומים שפסקתי לעיל, וכן ישלמו לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בשיעור של 20% מסכום פסק הדין נגדם.