כללי בפניי תביעה כספית על סך של 112,959 ₪ שמהותה חוב כספי בגין סחורה שסופקה.
את התביעה הגישה התובעת כנגד חברת עיר המותגים בע"מ, המחזיקה בחנות להנעלה ומוצרי ספורט בשם "נבחרת פתח תקווה" הנמנית על לקוחות התובעת (להלן-"הנתבעת 1" או "החייבת"), וכנגד מר ברוך ליבר, שהינו כביכול בעליה של הנתבעת 1 והערב לחובותיה (להלן-"הנתבע 2" או "הערב").
על-פי כתב התביעה, הפרו הנתבעים 2-1 את התחייבויותיהם לשלם תמורת סחורות שרכשו, וחרף דרישות חוזרות ונשנות מצדה של התובעת, לא שולם החוב בגין הסחורות.
בנוסף, נסמך הנתבע 2 על הוראת סעיף 4(ג) לחוק הערבות, אשר קובעת כך:
"היה היקף הערבות מוגבל, אין הערב חב אלא בתחום ערבותו." לפי גרסת הנתבע 2, בעת שחתם על כתב הערבות, נאמר לו על-ידי הנתבעת 1 ומר גבאי, כי "ערבותו הנה מוגבלת לגבי הזמנת עבודה שתבצע החייבת עד לסך של 60,000 ₪ וכי מלבד סכום זה אין הוא נושא ו/או ערב בשום תשלום".
אין בידי לקבל את טענותיו של הנתבע 2.
מר יחיאל עזריאל, מי ששימש סוכן מכירות של התובעת במועד הרלבנטי לתביעה והגיש תצהיר עדות ראשית מטעמה, העיד כי הנתבע 2 הוא שחתם על ההסכם נשוא התביעה:
"ש. מתי נחתם ההסכם הזה? ת. מתישהו במהלך 2008.
כעולה מן האמור בסעיף 4 להסכם הקונסיגנציה:
"הלקוח מתחייב לפרוע את החשבונות ולשלם את מלוא התמורה הכספית בגין הסחורה שירכוש בהתאם לתנאי האשראי האמורים בהסכם זה, ולחלופין להחזירה מבלי תשלום במועד שיקבע לכך עפ"י תנאי הקונסיגנציה." באותו הסכם, בפרק הדן בנושא הבטוחות, נקבע כדלקמן:
"14. להבטחת התחייבויותיו לספק יעמיד הלקוח את הבטוחות הבאות, כולן או חלקן:-14.1 ערבות אישית בלתי מוגבלת של בעלי/החברה/החנות/העסק.
בהקשר זה, הוא מבקש להיכנס לגדרו של סעיף 7(א) לחוק הערבות הקובע כי: "כל טענה שיש לחייב כלפי הנושה בקשר לחיובו עומדת גם לערב." אין בידי לקבל טענה זו, וזאת לנוכח העובדה כי מחד גיסא, מכחיש הנתבע 2 כל קשר לנתבעת 1 וטוען כי: "לא ביצע הזמנת סחורה מהתובעת ו/או קיבל סחורה מהתובעת והרוח החיה והפועלת הנו הבעלים של החייבת, כפי שיודעת היטב התובעת" (סעיף 31 לתצהירו), ומאידך גיסא, טוען כי המוצרים שסיפקה התובעת לא הגיעו במועדם או שהגיעו פגומים ולכן מדובר בתמורה שנכשלה.
...
כידוע, על הנתבע 2 הטוען קיזוז להוכיח את טענתו, ומשלא מצאתי כל בסיס, הן עובדתי והן ראייתי, לטענה זו, הרי שדינה להידחות.
סוף דבר לאור האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה, כי התובעת הוכיחה את תביעתה במידה הנדרשת בהליך אזרחי, בעוד שהנתבע 2 לא הוכיח את הגנתו.
אשר על כן, התביעה מתקבלת.