מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית בגין הפרת הסכם לביצוע עבודות משותפות

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

נוסף על כך בשנת 2020, בשל נגיף הקורונה, התובע אשר עובד כ***, עבד שעות מרובות ולא היה לו פנאי לטפל בתביעה זו. בזמן זה מחירי הדירות האמירו עד חוסר יכולת של התובע לרכוש דירה, ערך הכסף שקבל התובע מהנתבעת ירד, ואין כיום דירות בשוק שניתן לרכוש באמצעות סכום כזה.
התובע גם הודה כי הוא לא הגיש תביעה מפני שהתנהל עם עורכי הדין של הנתבעת ראו: פרוט עמ' 4 ש' 10-11 והמשמעות של הודאה זו הנה כי הצדדים הסכימו – בהתנהגות לכל הפחות – על הארכת המועדים לבצוע האמור סעיף 43 להסכם וזאת בדומה להסכמותיהם בעיניין הקטין ללא צורך בניהול ההליכים המשפטיים ראו: פרוט' עמ' 7 ש' 29-30.
היתנהלות זו של התובע, יש בה "ריח של מחילה וויתור" ראו: תמ"ש 44674-03-17 ל. נ' מ. (המנוח) (17.11.2018) על הגשת תביעה כספית בגין הפרת ההסכם, ודין התביעה להדחות גם מטעמי השהוי בהגשתה.
התובע הסביר זאת כך: מה קרה בשנת 2019 למה לא תבעת את *** אז? היינו בהליכים של העברת משמורת משותפת דבר שמנע הליך משפטי, אם אני אפנה לבית משפט לתביעה כזו להוציא אותי מהמשכנתא היא תפסיק את ההליך של העברת משמורת.
...
התביעה הוגשה ביום 30.5.23 – דהיינו שלא בתקופת ההתיישנות ודינה להידחות מטעם זה. התובע טען בסיכומים כי התביעה לא התיישנה הן מפני שתקופת ההתיישנות במקרקעין שאינם מוסדרים הינה 15 שנים ולחלופין מפני שהתיישנות על פסק דין הינה 25 שנים ראו: פרוט' עמ' 32 ש' 18-20.
התנהלות זו של התובע, יש בה "ריח של מחילה וויתור" ראו: תמ"ש 44674-03-17 ל. נ' מ. (המנוח) (17.11.2018) על הגשת תביעה כספית בגין הפרת ההסכם, ודין התביעה להידחות גם מטעמי השיהוי בהגשתה.
דין התביעה להידחות לגופה כידוע, "טענות הצדדים הן המשרטטות את גבולות המחלוקת" ראו: בע"מ9391/17 פלונית נ' פלוני (31.1.2018) ו"יריעת המחלוקת בהליך המשפטי נקבעת במסגרת כתבי הטענות של הצדדים" ראו: ת"א (מחוזי ת"א) 15333-02-18 שטיחי שמשון בע"מ נ' מגרפתא (14.11.2022).
בסופו של דבר היה עיכוב בחברה ורק בשנת 2020/2021 הם רשמו בטאבו ואז היה אפשר לעבוד.
סיכומו של דבר – התובע לא הוכיח את עתירתו לסעד הכספי וניתן היה לעצור למעשה כאן.
על יסוד כל אלה אני דוחה את התביעה.
במקרה שלפניי לא מתקיימים טעמים מיוחדים אשר מובילים למסקנה כי אין מקום לחייב בהוצאות ולכן יש לדון בשיעור ההוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת פעולות הנתבע מהוות הפרת ההסכם שבין הצדדים, נעשו בחוסר תום לב משווע, על מנת להתעשר ולא במשפט על חשבונה, ולאחר שנשאה בבצוע כל העבודות הקשות בפרויקט בנטל כספי רב. סכום התביעה מורכב מעתירת התובעת לחיוב הנתבע בתשלום שכר עבודתה המוסכם בסך 130,000 ₪ (אשר לטענתה בתוספת ריבית והפרשי הצמדה, וכן ריבית עונשית, מסתכם בסך 152,100 ₪), וכן בתשלום פיצויים בסך 30,000 ₪ בשל הפרת ההסכם).
מאחר ולא הוכח קיומו של הסכם משפטי מחייב בין התובעת לנתבע בקשר לבצוע עבודות משותפות במסגרת הפרויקט נשוא התביעה עבור המפעל המזמין, ומשאלה הם פני הדברים, מתייתר הצורך להכריע בסוגיה – האם ההסכם בע"פ שתנאיו כנטען, הופר ע"י הנתבע, ומה גובה הפצוי לו זכאית התובעת בנסיבות ההפרה, כפי שהיו מוכחות בפני ביהמ"ש. הערות לסיום הסעד הכספי המבוקש בתביעה עיון בכתב התביעה מעלה כי הסכומים הנתבעים ע"י התובעת מהנתבע הנם לכאורה מופרזים וחסרי ביסוס ואינם מתיישבים עם טענות התובעת בדבר מעורבות קבלן משנה מטעמה שביצע לטענתה את כל עבודות המסגרות בפרויקט (או מרביתן), וכן עם חקירתו הנגדית של מנהל התובעת במסגרת הדיון שהתקיים ביום 14.1.18 בעתירת הנתבע לביטול עיקולים שהוטלו ברשום על זכויותיו אצל צדדי ג', שם אישר מנהל התובעת כי התובעת לא שילמה (עד למועד הגשת התביעה) לקבלן המשנה טנטורי דבר על חשבון העבודות שביצע בפרויקט (פ' הדיון עמ' 9 ש' 32 ועמ' 10 ש' 1-5), אשר לטענתה הוזמנו על ידה ממנו לצורך קיום ההסכם לבצוע העבודות עם הנתבע עבור המפעל המזמין, ועוד עולה מחקירתו הנגדית של מנהל התובעת בדיון הנ"ל (פ' הדיון עמ' 10 ש' 14-15, 23-26), כי בנגוד לנטען בתיק דנן, אופן חלוקת התמורה הכוללת עליה הוסכם בין מנהל התובעת לבין הנתבע הייתה 120,000 ₪ לתובעת (ו- 80,000 ₪ לנתבע), כאשר מתוך הסכום המוסכם שהייתה אמורה התובעת לקבל מהנתבע היא הייתה אמורה להעביר לידי קבלן המשנה טנטורי סך של 80,000 ₪, כך שהפער הכספי בסך 40,000 ₪ בלבד הוא שהיה אמור להשאר בידי התובעת (ולא סך של 130,000 ₪ כנטען בכתב התביעה, המהוה לפי הטענה כלל חלקה של התובעת מתוך התמורה הכוללת בסך 200,000 ₪ (בתוספת מע"מ) עליה סוכם עם הנתבע מול המפעל המזמין).
...
תמלול הקלטות השיחות בין מנהל התובעת לקבלן טנטורי לאחר שעיינתי בתמלילי השיחות שצורפו לתצהיר המשלים של מנהל התובעת, וכן בתצהיר המשלים של הנתבע לו צורפה חוות דעת המומחית מטעמו (נספח א'), שבחנה את אותנטיות תמלילי השיחות אל מול קבצי הקול שהועברו למשרדה, הגעתי למסקנה כי אף בהתעלם מהמחלוקת בין בעלי הדין בשאלת אמינות ונכונות תמלילי השיחות והיותם תואמים את הקלטות המקור, הרי שניסיון מנהל התובעת להתבסס על הדברים שנאמרו ע"י הקבלן טנטורי בעת שיחותיו עמו, כראיה לאמיתות תוכנם, מהווה עדות מפי השמועה, בהינתן שהתובעת בחרה שלא להגיש תצהיר עדות ראשית מטעם הקבלן טנטורי (ולמצער לזמנו לעדות בביהמ"ש כעד תביעה מטעמה), כך שלא ניתנה לב"כ הנתבע אפשרות לחקרו בחקירה נגדית על תוכן הדברים שיוחסו לו בתמלול השיחות שצורף לתצהיר המשלים של מנהל התובעת.
המוצג נ/1 – מכתב המהנדס אילוז וצרופותיו ראשית אעיר כי עצם העובדה כי לא ניתן ללמוד מעיון בנ/1 למי נשלח המייל (זהות הנמען), מתי הוא נשלח ובאלו נסיבות, אין בה, כשלעצמה, כדי לשנות את המסקנה המתבקשת, שמדובר במייל שנשלח למאן דהוא ע"י מהנדס מפעל זיתא (מר אילוז) שהיה מעורב אישית בפרויקט, ויכול להעיד לגביו מידיעה אישית, כך שבהעדר טענה לזיוף יש לראותו כגורם המקצועי האחראי לנכונות האמור בו. שנית, בסעיף 6 לנ/1 מציין המהנדס אילוז כי על אף שבמייל צוין לוח זמנים לפיו תאריך 14/12/17 הוא מועד תחילת ביצוע העבודות (השלב הראשון), הרי שמתמונות שצולמו על ידו בזמן אמת (אותרו על ידו רק לאחר חקירתו בדיון ההוכחות) עולה לטענתו כי עבודות הפרויקט התחילו לפני תאריך 3/12/17.
סוף דבר אני דוחה את התביעה, ומחייב את התובעת לשלם לנתבע הוצאות בסך 7,500 ₪ תוך 30 יום מיום קבלת פסק דין זה. ניתן היום, ד' שבט תשפ"ב, 06 ינואר 2022, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

המחלוקת נשוא התביעה הנה מחלוקת בדבר קיום/הפרת ההסכם, שהסמכות להכריע בה לבורר עו"ד. הנתבעת הדגישה, כי הסכימה לקיים הליך בוררות בפני בורר עו"ד וכי הדבר אף עולה מסע' 10 למכתב הנ"ל. טענות התובעים: התובעים מתנגדים לבקשה מן הנימוקים שלהלן: הסעד המתבקש בתביעה דנן הנו סעד של פיצוי כספי בגין איחור בבצוע העבודות ברכוש המשותף, והמחלוקת זהה למחלוקת בגינה פנו הצדדים לבוררות (שלא הבשילה).
...
ובכל זאת, מעבר לנדרש אציין, כי מן המסמכים שצורפו עולה, כי הנתבעת הייתה מוכנה לקיום הליך בוררות, אך סברה כי על הבוררות להתנהל בפני עו"ד. כלומר, אין בידי לקבוע כי הנתבעת לא שיתפה פעולה בעבר לצורך קיום בוררות.
אינני מקבלת את טענת התובעים כי ייגרם להם עיוות דין אם יפוצל הסכסוך נשוא הפרוייקט לשני הליכים.
אשר על כן, אני מקבלת את הבקשה ומורה על עיכוב ההליכים והעברת הסכסוך לבוררות בפני עו"ד, אשר זהותו תיבחר בהתאם למנגנון שנקבע ע"י הצדדים בסע' 26.5 להסכם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפני תובענה כספית לתשלום הסך של 180,000 ש"ח בגין הפרה נטענת של הסכם פשרה שנחתם בין הצדדים וקיבל תוקף של פסק דין במסגרתו של הליך קודם.
הנתבעת היא חברה קבלנית המבצעת עבודות בנייה, וביום 6.8.13 נחתם בינה לבין בעלי הזכויות בבניין הסכם תמ"א 38 (נספח א לראיות הנתבעת, להלן – "הסכם התמ"א"), במסגרתו הוסכם, כי באחריות הנתבעת - לטפל בכל ההיבטים התכנוניים (סע' 2.5(א) להסכם התמ"א), לחזק את הבניין (סע' 2.5(ב) להסכם התמ"א), להוסיף לכל דירה ממ"ד ומרפסת (סע' 2.5(ג) ו-(ד) להסכם התמ"א), להוסיף לבניין מעלית (סע' 2.5(ה) להסכם התמ"א), ליצור חנייה לכל דירה קיימת (סע' 2.5(ו) להסכם התמ"א), לשפץ את החזיתות, לשדרג את התשתיות החיצוניות בחיפוי אבן ולשקם את הגינה ברכוש המשותף (סע' 2.5(ז) להסכם התמ"א), לתכנן ולהקים מחסן לכל דירה קיימת (סע' 2.5(ט) להסכם התמ"א).
...
אשר על כן, אני קובעת כי מומחה בית המשפט אמנם הצביע על ליקויים שקיימים בעבודת הנתבעת, אך מעבר להיותם ליקוים שוליים ביותר, הם אינם באים בגדרי הוראות סע' 1 להסכם הגישור, במסגרתו הוסכם על סיום מלוא העבודות בבניין ומסירתו לדיירים עד 31.3.19 כאשר איחור כאמור מזכה בפיצוי המוסכם, והם – לכל היותר – ליקויים שניתן לתקן במסגרת שנת בדק, אם נציגות הבית המשותף בחרה לדרוש זאת.
אין בידי לקבל מסקנה זו. 10.2 בהסכם הגישור לא נקבע שהנתבעת תקבל טופס 4 עד ליום 31.3.19; הוסכם שהנתבעת תסיים את העבודות בבניין ותמסור אותו לדיירים עד למועד זה. 10.3 סיום עבודות ומסירה לדיירים אין משמעו מתן טופס 4, שכן – וכפי שהסביר נציג הנתבעת בעדותו לפניי – "ש. 3 דירות והמעלית היו ראויים לשימוש לפי אישור העירייה רק ב-2021
טענת התובעת כי מועד מתן טופס 4 הוא מועד סיום העבודות ומסירתן לדיירים בהתאם להסכם הגישור – נדחית.
מכאן שהתובעת קיבלה פיצוי מהנתבעת עבור תקופה העולה על הנדרש לביצוע התיקונים הנ"ל, והפיצוי ששולם הינו מעבר למגיע לה. התוצאה 12.1 אשר על כן, ועל יסוד כל המפורט לעיל, אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

מבוא וטענות הצדדים תביעה כספית על סך 126,400 ש"ח בגין הפרת הסכם ואי תשלום תמורה חוזית.
הנתבעת היא נציגות וועד הבית של בית משותף ברחוב דרך איילות 9 בגני תקווה (להלן: "הועד", "הבניין", בהתאמה), אשר היתקשרה עם התובע לניהול אחזקת הבניין לתקופה 15.8.2017 ועד 14.9.2018 (להלן: "ההסכם", נספח א' לכתב תביעה).
לטענת חבר הועד, מר יניב שחר, בתצהירו, בפברואר 2018 הועד הפסיק להעביר לתובע תשלום בהסכמתו עקב אי ביצוע עבודות שהיה מחויב לבצע על פי ההסכם, ואשר כללו: גביית כספי הועד; ניקיון; טפול בבעיית ריח רע; בדיקות חיוניות.
...
מקובלת עלי טענתו של מר שחר כי לולא אותה שיחה שניהל עם התובע וההודעות של עו"ד יונה, התובע היה משתמט מניקוי המאגר (פרוט' עמ' 47 ש' 24-34, עמ' 48, עמ' 49 ש' 1-4).
בהיעדר אסמכתאות מתבקשת מסקנה כי התובע לא קיים את חובתו לפי סעיף 13 לנספח א' להסכם לבצע את הבדיקות.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע 47,946 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו