מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית בגין הפרת הסכם הזמנת סחורה ואי-תשלום

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הצדדים הגישו זה כנגד זה תביעות כספיות הדדיות בגין טענות הדדיות להפרת ההסכמים.
ג(2) תביעת התובעת ג(2)(א) יתרת התמורה בגין הסכם היתר הבנייה התמורה הכוללת בגין הסכם היתר הבנייה היא 20,000 ש"ח בצרוף מע"מ. התובעת תבעה סך של 6,967 ש"ח בצרוף מע"מ בגין יתרת התמורה אשר לא שולמה על ידי הנתבע בהתאם להסכם זה. הנתבע, מצידו, תבע את השבת התמורה ששילם לתובעת בגין הסכם היתר הבנייה.
ג(2)(ה) פיצוי בגין הזמנת סחורה וחומרים התובעת תבעה פיצוי בסד של 25,190 ש"ח בצרוף מע"מ עבור הזמנת סחורה וחומרים.
...
התביעה שכנגד נדחית.
התביעה שכנגד נמצאה לא מהימנה ולא מוצדקת, ולא ניתן להימנע מהמסקנה כי היא הוגשה בעיקר על מנת להוות משקל נגד לתביעה העיקרית.
לאור האמור, הנתבע ישלם לתובעת כדלקמן: 7,634 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית ע"ס 5,190 ₪ ועניינה חוב נטען של הנתבע כלפי התובעת בגין סחורה שהזמין וקיבל, אך לא שילם עבורה.
בכך, טוענת התובעת, הפר הנתבע הפרה יסודית את הסכם ההיתקשרות עימה, וזאת כמשמעות המונח בחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א - 1970.
התובעת לא הציגה הסכם היתקשרות בינה לבין הנתבע ואף לא הציגה תעודות משלוח רלוואנטיות, או כל אסמכתא אחרת ממנה ניתן היה ללמוד, כי הנתבע, באמצעות מוטי, הזמין ממנה וקיבל ממנה סחורה כזו או אחרת - בודאי לא הסחורה אשר לגביה נטען כי לא שילם בעדה.
...
לא די בחשבוניות שצורפו לכתב התביעה כדי לבסס את טענות התובעת כלפי הנתבע, שהרי אין חולק, כי אלה מעולם לא הועברו מהתובעת ישירות לנתבע, אלא (אם בכלל) באמצעות מוטי ואציין כבר עתה, כי טענת הנתבע כי החשבוניות הוצגו בפניו לראשונה במסגרת ההליך המשפטי מקובלת עלי לחלוטין.
בהינתן מצב דברים זה, שאין לתובעת ולו מסמך אחד המעיד על הזמנה שביצע ממנה הנתבע, קבלת סחורה, או אסמכתא לגבי תשלום כלשהו אותו קיבלה היא מהנתבע ישירות (ולא באמצעות סוכן), דין כל טענותיה כלפיו להידחות.
סיכומו של דבר: דין התביעה להידחות תוך חיוב התובעת בשכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪ כמו גם בהוצאות לטובת הנתבע עצמו בסך 1,500 ₪, שהרי הנתבע עצמו השקיע מזמנו בניהול ההליך המשפטי, לרבות התייצבות לשלושה דיונים, כאשר הצורך בקיומו של הדיון האחרון (בו העיד מוטי), התעורר אך ורק בשל מחדלה של התובעת, שלא זימנה אותו לדיון השני.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובעת טענה כי פעלה בתום לב, בתקווה לשפר את מצבו הכלכלי של הרקולס על מנת להקים את החברה העתידית והסתמכה על הבטחותיהם השקריות של הנתבעים, בה בעת שהנתבע החל להפר את התחייבויותיו על פי ההסכם הן ביחס להעברת דו"חות כספיים, קובץ תזרים המזומנים, ספירות מלאי ורשימות ההזמנות, ואף החל לקבל הלוואות ללא אישור הצדדים, והחל לנהל את הרקולס בתזרים מזומנים שלילי בנגוד להתחייבותו על פי סעיף 26 להסכם, וללא קבלת אישור הצדדים.
התובעת טענה כי הנתבעים הפרו את ההסכם ואת התחייבויותיהם כלפיה בהפרה יסודית על פי סעיף 6 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א- 1970, מכאן שהם חייבים להשיב לה את סכום ההלוואות שקבלו ממנה בצרוף ריבית לפי סעיף 3(י) לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש].
הנתבע טען שלמעשה, התובעת היא זו שהפרה את ההסכם, בין השאר, עת לא שילמה את חובותיה לשותפות בגין סחורה שסופקה לה, עת לא חתמה על מיסמכי הקמת החברה כמתחייב ממנה לעשות כן בהסכם וחרף דרישות חוזרות ונישנות, עת היתעלמה ממנגנון ההשבה של כספי ההשקעה הראשונית הנקוב בהסכם שנוסח על ידה, ועת לא פנתה להליכי גישור או בוררות טרם הגשת תביעה זו. הנתבע הוסיף כי מאז מועד הקמתה של השותפות ועד היום, לא משכו הוא או הנתבעת, ולו שקל אחד מן הרווחים שנצברו בחשבון השותפות כהחזר כספי השקעה בשותפות, ומכאן שככל ובית המשפט ימצא לנכון להורות על החזר כספי השקעתה של התובעת, הרי שיש להורות כן, אך ורק מתוך ריווחי השותפות וביחס לכל השותפים בהתאם לחלקם היחסי בשותפות ובנכוי התחייבויותיהם כלפיה, הכל נוכח הוראות ההסכם ולאור השקעותיהם בשותפות בפועל.
...
אשר על כן, אני מקבלת את התביעה ומורה לנתבעים לשלם לתובעת, ביחד ולחוד, סך של 525,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה 29.1.19 ועד יום התשלום בפועל.
כן ישלמו הנתבעים לתובעת הוצאות משפט בסך 14,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 62,000 ₪ (כולל מע"מ) ₪.
אני מורה על השבת הפיקדון בתיק לתובעת באמצעות בא כוחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה כספית ע"ס 692,374 ₪ בגין הפרת הסכם היתקשרות, חובת תום הלב במשא ומתן, חובת נאמנות ותום הלב, רשלנות ועשיית עושר ולא במשפט.
העסקה בוצעה בתנאי CIF באופן שהנתבע 1 נושא בהוצאות ההובלה והביטוח עד להגעת הסחורה לישראל (הזמנה ראשונה ושניה מיום 17.10.18 (נספח ב' ו-ג'); הזמנה שלישית מיום 5.11.18 (נספח ד') והזמנה רביעית מיום 25.10.18 (נספח ה')).
בנסיבות אלו הוכח לשיטתה כי הנתבעים הפרו את ההסכם הפרה יסודית ויש להורות על השבת התשלום ששולם לנתבע 1 עבור הכימיקלים שלא סופקו בסך של 402,098 ₪ בנוסף לפצוי בגובה הפער בין התשלום לבין עלות רכישת הכימיקלים החלופיים בסכום של 290,276 ₪.
חרף החלטתי זו האגרה לא שולמה עד ליום 2.6.22 ובהתאם ההודעה נמחקה.
הנתבע 1 עידכן את סמנכ"ל התובעת בכלל הנתונים שבידיו לרבות הצעות המחיר, התמונות שנשלחו מהספקים והבדיקות שבוצעו על ידו, כאשר לאורך כל הדרך הנתבע 1 עושה כדברו: "קובי הי, מתחילים מחדש. יש לבטל את כל ההזמנות שנעשו עד כה. אנא בקש מהספק שישלח במידי 2 מכולות כדלקמן [...] לאחר קבלת החומר אאשר סופית את המשלוח". "אלון בוקר טוב, אני מצרף תמונות שקים של סודה קאוסטיק פלקס וסודה קאוסטיק פרל. זה עונה על הדרישות כך שאין בעיה. מרגע קבלת התשלום מלא אצלו 100% + ערבות ממני [...] מרגע שהוא מקבל את התשלום ואת הערבות שלי שלא נתחרט [...] במידה והכל ילך בסדר ויעמוד בכמויות אני מתכנן בתחילת ינואר לנסוע ליפגוש את המנהל בסין כי אנחנו עובדים כעת מולו". לא נעלמה מעיני טענת התובעת כי העברת הכספים לחשבונו הפרטי של הנתבע 1 מעידה על היותו הצד הישיר לעסקה עימה.
...
לאור האמור שוכנעתי כי הנתבעים ביצעו את הבדיקות הנחוצות במסגרת עסקת סחר בין-לאומי ובאופן שלא ניתן לייחס להם התרשלות.
סיכומו של דבר לאור האמור – התביעה נדחית.
בהתחשב בתוצאה אליה הגעתי, ולאחר שנתתי הדעת להתנהלות הצדדים, שווי הסעד שנפסק, מורכבות ההליך והשקעת המשאבים שנדרשה, אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעים הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זו תביעה כספית במקור ע"ס 605,381 בגין הפרת חוזה, עשיית עושר ולא במשפט, מירמה ומצגי שוא.
נטען כי הנתבע הפר הפרה יסודית את הסכם שתוף הפעולה, לא שילם עבור מוצרים שקבל , לקח לכיסו את כספי המכירה, והסתתר מאחורי חב' יוגה, כאילו החברה פשטה את הרגל ואין באפשרותה לשלם עבור המוצרים.
נטען כי לכל היותר, נותרו 3 טענות לבירור, ביחס לטענה כי הוזמנה סחורה ותמורתה לא שולמה , נטען כי אין בראיות שום חשבונית, למעט בסעיף 42 לתצהיר התובע 2 , לקיומן של 3 חשבוניות בגין הזמנות שלא הוצגו ולא צורפו , והן כלל אינן חשבוניות של התובעים או מי מהם.
...
משכך אני סבור כי על הנתבע אישית, לשלם סכומי האספקות שפורטו לעיל , ובשיעור של 23,849 יורו.
לפיכך על הנתבע לשלם לתובעים סך 23,849* 3.88 ₪ = 92,534 ₪ התביעה לגבי יתר רכיבי התביעה ובסכומה המוקטן נדחית, באשר לא הוכחה באופן מספק בפן האישי הנדון כאן.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו