מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית בגין הפרת הסכם בעל פה

בהליך תובענה מנהלית (ת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה נגד הנתבעת תביעה כספית בשל הפרת החוזה בתיק 30332-12-14, וביום 24.10.19 ניתן פסק דין על דרך הפשרה לפצוי התובעת.
היה על הנתבעת לערוך לתובעת שימוע בעל פה שבו תקבל הסברים, תשאל שאלות נוספות ותקבל הסברים נוספים, אך היא מנעה מהתובעת זכות זו. על כן, החלטתה של הנתבעת לפסול את ההצעה של התובעת ללא שימוע בעל פה כדין היא החלטה פסולה שמכיוון שהיא גרמה לכך שהתובעת לא תזכה במיכרז שבו הגישה את ההצעה הזולה, היא מצדיקה פיצוי התובעת על הנזקים שנגרמו לה עקב אי זכייתה במיכרז.
...
אני דוחה את טענת מנהל התובעת בעדותו שיש להסתכל על ההצעה כהצעה כוללת והיא לא מפורטת לפי קווים.
אינני מקבל את חוות דעתו של מומחה התובעת כמשקפת את הנזק שנגרם לתובעת עקב אי זכייתה בחוזה.
סיכום על פי כל האמור לעיל, אני מקבל את התביעה בחלקה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת 478,862 ₪ בצירוף הוצאות משפט בהתחשב על פי תקנה 153 בכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), וסכום פסק הדין לעומת סכום התביעה, בסך 35,100 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

כאן המקום להזכיר, כי עניינה של התובענה שבכותרת הנה תביעה כספית בגין הפרת הסכם שסוכם, לטענת התובעת, בעל פה. אין חולק, כי לא נכרת הסכם בכתב בין התובעת לבין מי מהנתבעים באשר לזכויות במיגרש 18.
...
על כן מצאתי, כי דין טענת ההתיישנות להידחות.
על כן, דין הטענה לשיהוי להידחות.
הנתבעים לא חלקו על טענה זו ולא טענו להפרדת החיוב בין הנתבעים 1-2 ועל כן רואים אותם כמסכימים לטענת התובעת בהקשר זה. סוף דבר לאור כל האמור לעיל, הגעתי למסקנה, כי דין התביעה להתקבל חלקית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

תביעתו של חלף הוגשה לבית משפט זה ביום 15.8.17 במסגרת תיק אזרחי 31727-08-17 תביעה כספית/חוזית/צו עשה על סך של כ- 1,347,840 ₪; בהמשך הגישה הנתבעת 1 ביום 28.11.18 נגד התובע תביעה כספית/נזיקית/בגין הפרת חוזה במסגרת תיק אזרחי 65634-11-18, על סך של 1,515,283 ₪.
בחן את התחייבות התובע לעניין החשמל והאם הוא הסכים בעל פה לנתבעים לאפשר נקודות יציאה במידה ולא יעלה בידו להסדיר חיבור חשמל חוקי למושכר.
...
על כן, אני דוחה את טענת הנתבעים לביטול פסק הבורר מכוח סעיפים 24(1) ו- 24(3) לחוק הבוררות.
סוף דבר לאור האמור לעיל, הנני מאשרת את פסק הבוררות מיום 27.2.22 לרבות התיקון לפסק הבוררות מיום 21.3.22, ונותנת להם תוקף של פסק דין.
הבקשה לביטול פסק הבוררות נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הרקע לבקשה ופסק דינו של בימ"ש קמא: מדובר בתביעה שהגיש המשיב, בעלים של מבנה מסחרי באבו סנאן, נגד המבקשים בגין הסכם שכירות לחמש שנים עם אופציה להארכה של הקומה השנייה במבנה המסחרי, שנכרת ביום 22.04.2015 בינו ובין המבקשת 1 (להלן: "המבקשת") שבבעלותו של המבקש 2 (להלן: "המבקש").
בהמשך הגישה המבקשת ביום 28.11.18 נגד המשיב תביעה כספית/נזיקית/בגין הפרת חוזה במסגרת ת"א 65634-11-18 על סך של 1,515,283 ₪, בטענה שהמשיב לא התקין במושכר חשמל תלת פאזי כפי שהתחייב ובכך נאלצו לעזוב את המושכר בטרם עת (מכתב התראה על הפרת ההסכם מטעם המשיב בגלל חיבור חשמל לא חוקי נשלח בתאריך 01.07.17 כאשר השנתיים הראשונות של השכירות התנהלו באופן חלק).
בימ"ש קמא ציין בפסק דינו כי הבורר בחן ובירר את טענות הצדדים ואת התחייבות המשיב לעניין החשמל וכן בחן את השאלה האם המשיב הסכים בעל פה לאפשר נקודת יציאה למבקשים במידה שלא יעלה בידו להסדיר חיבור חשמל חוקי למושכר.
...
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, את פסק הבורר ואת פסק דינו של בימ"ש קמא הגעתי למסקנה כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור.
לאור האמור, סבורני כי מדובר בפסק דין העולה בקנה אחד עם האינטרס הציבורי להגן על מוסד הבוררות ולא להכשילו או לגרוע מתכליתו ומיעדיו כמנגנון חלופי יעיל לפתרון סכסוכים [ראו: רע"א 2723/14 הנ"ל; רע"א 6233/02 אקסטל בע"מ נ' קאלמא ווי תעשיה, שיווק אלומיניום זכוכית ופרזול בע"מ ואח', פ"ד נח(2) 634 (2004)].
על כן, הבקשה למתן רשות הערעור נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש, לאחרונה הגישו המשיבים תביעה נוספת לגבי אותם מקרקעין, תביעה כספית לפצוי בגין הפרת הסכם, במסגרת ת.א. 54459-09-23 בבית משפט השלום בחיפה.
בית המשפט קמא אימץ את סיפורי המשיב כי השקיע במקרקעין אף שמדובר בטענות בעל פה כנגד מסמכים בכתב, כאשר המבקש צירף הן חוות דעת והן חשבוניות אודות השקעותיו במקרקעין.
מדובר במיגרש ריק שנשכר לשנה לשמש המבקש לחניית רכבים בשכירות בעלת אופי עסקי, כפי שאף מצוין מפורשות בהסכם השכירות, כך שלא ברור מדוע לא ניתן יהיה להחזיר את המצב לקדמותו או לפחות לפצות את המבקש כספית על כל נזק שייגרם לו בשל כך. ההלכה המשפטית אליה מפנה המבקש אינה מתייחסת לקרקע פנויה ולשימוש עסקי או מסחרי, אלא לפינוי אדם מדירת מגוריו.
...
בעניין זה מקובלת עליי קביעתו של בית המשפט המחוזי לפיה היעתרות לבקשה כמוה ככפייה על בעל מקרקעין עם תום תקופת השכירות להמשיך ולהשכיר את המקרקעין למי שלא עמד לכאורה בתנאי השכירות.
לאור כל האמור, אני דוחה את הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו