לפני תביעה כספית, שעניינה בדרישה לתשלום כספי בגין מימוש ערבות, לפי הסכם שנחתם ביום 29.03.17 (להלן: "הערבות").
כמו כן אין חולק, כי התובעת סיפקה את הסחורה לאמיר קדימה, בהתאם להסכם, כי נותר חוב בגין אותה אספקה, וכן כי ניסיונות התובעת להפרע מהחייבת העיקרית, אמיר קדימה, ומבעל המניות בה, מר רביע ג'אברין, לא צלחו, בשל כניסתם להליכי חידלות פרעון.
בחקירתו הנגדית, נישאל מר טולדנו, למי הבהיר לטענתו כי ההיתקשרות עם אמיר קדימה מותנית בחתימה על ערבות צד ג', והשיב כי פעל מול אמיר ורביע ג'אברין, וכי לא הכיר את מר רמי ארזי כלל, אלא רק ידע שהוא מנהל הפרויקט מטעם הנתבעת בלבד.
כן, נטען כי הנתבעת הייתה תלויה באמיר קדימה, כקבלן משנה, בסיום הפרויקט ומשכך הייתה בעלת אינטרס לחתום על ערבות צד ג' עבורה במסגרת ההסכם עם התובעת, על מנת שיסופקו מוצריה לצורכי הפרויקט.
ראשית, נחלקו הצדדים לשאלת נטל ההוכחה; התובעת טענה, כי עסקינן בתביעה שטרית ולפיכך חל היפוך נטל הראיה, בעוד שלטענת הנתבעת, אין מדובר בתביעה שטרית, אלא בתביעה כספית חוזית ועל כן נטל ההוכחה מוטל על התובעת.
בכל הנוגע למר ג'אברין, אם סברה הנתבעת שיש לה עילת תביעה כנגדו יכולה הייתה לנהל כנגדו הליך משפטי על דרך צרופו כצד ג', אך לא עשתה כן. למצער, ככל שקיימת מניעה מניהול הליך כנגדו, מצופה היה כי מר ג'אברין יובא לעדות ע"י הנתבעת, בהיותו עד רלוואנטי להוכחת טענותיה שבעל פה כנגד המסמך הכתוב, אולם הדבר לא נעשה ועובדה זו נזקפת לחובתה.
...
מר ארזי לא נתבע, באופן אישי, במסגרת התביעה מכאן, ממילא דינה של הטענה להידחות.
סוף דבר:
אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 154,034 ₪.
הואיל וקבעתי, שאין מדובר בתביעה שטרית ושלמעשה לא היה מקום לפתוח את תיק ההוצאה לפועל גם כנגד הנתבעת, אני קובעת שהפרשי הצמדה וריבית יצורפו לסכום האמור, החל ממועד מתן הרשות להתגונן (01.01.19) ועד מועד התשלום בפועל (ולא ממועד פתיחת תיק ההוצאה לפועל).