מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית בגין איחור במסירת מכשיר טלפון לתיקון

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית לתשלום הסכום 33,900 ₪ בגין איחור במסירת מכשיר טלפון נייד תוצרת וואווי, דגם P10, (להלן: "המכשיר") שמסר התובע לתיקון אצל הנתבעת.
...
מעבר לכך, עדותו של התובע בענין המועד שבו מסר את המכשיר לא סייעה בידו להוכיח גרסתו לפיה מסר את המכשיר בתאריך הנ"ל. בנסיבות אלה, אני סבור כי לא עלה בידי התובע להוכיח את המועד המדויק שבו מסר את המכשיר לתיקון.
שוכנעתי כי בנסיבות העניין אכן נגרם לנתבעת נזק ראייתי בשל חלוף הזמן ממועד המקרה ועד למועד הגשת התביעה.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מבוא לפני תביעה כספית שהגישו התובעים נגד הנתבעים לחיובם בתשלום סך 8,220 ₪ בגין נזקים שנגרמו לרכבם עקב תאונת דרכים שארעה בתאריך 18/3/21 בכביש פרדסיה (ממערב למזרח).
לטענתם כאשר ביקשו להחליף פרטי זהוי עם נהג הרכב הפוגע, הנתבע 2 שנהג ברכב, (להלן: "הנתבע") הסתבר להם שהלה לא נשא עימו מיסמכי זהוי לרבות טלפון נייד, אך הסכים למסור להם את מספר הטלפון האישי שלו כדי שתתאפשר יצירת קשר בהמשך.
הנתבע טוען כי התובע יצא מרכבו נסער כשהוא אוחז במכשיר טלפון בידו ומיד החל לצלם ולהקליט.
הנתבע טוען שמאחר שראה שהנזק עקב הפגיעה הקלה היה מיזערי הוא הציע לתובע לגשת למוסך מטעמו הנקרא מוסך שמעון ש.ש. 2011 בע"מ ושם לבצע את פעולת הערכת הנזק ותיקונו.
...
אמנם השמאי שגה בציון המועד שבו בדק את הרכב ואולם בשים לב כי השמאי בעניין זה נחקר ותשובותיו בעניין זה היו אמינות וכנות, שוכנעתי כי השמאי בדק את הרכב בתאריך 24/3/21 ולא כפי שציין בשגגה בחוות דעתו (ראו שורות 1-6 ושורה 17 בעמ' 11 לפרוטוקול הדיון מ- 18/10/22).
לאור האמור בחוות הדעת של השמאי מטעם התובעים שלא נסתרה אף לאחר חקירתו ולאור עדותו האמינה של השמאי בדיון אני סבור כי רכב הנתבעים גרם לנזקים כפי שתוארו בחוות הדעת של השמאי מטעם התובעים.
לסיכום סיכומו של דבר, אני מחייב את הנתבעים ביחד ולחוד, לשלם לתובעים, ביחוד וחוד, מלוא הנזקים שבחוות הדעת של השמאי בסך 5,979 ₪, שכר טרחת שמאי בסך 878 ₪, הוצאות העד (שמאי מטעם התובעים) בסך 1,170 ₪ (סכום שנפסק במעמד הדיון), אגרת בית המשפט 82 ₪ והוצאות משפט (2 דיונים) בסך של 750 ₪; ובסה"כ: 8,859 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית על סך 18,174 ₪, בגין מכשיר טלפון סלולארי אותו רכשה התובעת מהנתבעת 1, ואשר היה באחריות הנתבעת 2 כאשר הנתבעת 1 היתה הגורם אשר היה אמון על תקונו.
שנית, זה תכונה שאפשר סאמסונג מחר יכולה להוציא תוכנה ומבטלת את זה תוך יום אחד, כך שאני לא יכול לומר ללקוח שזו התוכנה, אז יבוא הלקוח אליי לאחר כחודש ויאמר שמאחר שלא הודענו לו אז יש לא כאבים בראש.
כעבור יומיים, הוחזר המכשיר מהמעבדה כאשר בדו"ח התיקון נכתב "המכשיר נבדק בשיחה. במשך יומיים במעבדה הלקוחה לא עונה. יש סירטון שהיא שלחה לנציג במסירה המעיד על לחות בשקע. לא אומת המכשיר נטען כמה וכמה פעמים ללא בעיה יש לבדוק את המטען" (תעודת התיקון השניה מיום 19.2.22).
...
מכל האמור לעיל מצאתי לקבוע כי הנתבעות לא עמדו בחובת גילוי הנאות אודות המכשיר כלפי התובעת ובכך הטעו אותה בעת ביצוע עסקת המכר ולאחריה.
ומשכך, ובהתאם להוראות ס' 32 לחוק הגנת הצרכן, אני מורה על ביטול העסקה באופן בו תוך 7 ימים ממסירת פסק דין זה לנתבעות, תשיב הנתבעת 2 לתובעת את מלא סכום העסקה ולאחר מכן, תשיב התובעת לנתבעת 2 את המכשיר.
בנוסף, נוכח עגמת הנפש אשר נגרמה לתובעת כפי שפירטה בכתבי הטענות וכפי שהעידה לפני, מס' הפעמים הרב בו הפקידה התובעת את המכשיר לתיקון על כל הכרוך בכך, הפניות המרובות אותן ביצעה לנתבעות עד כדי שליחת מכתבי התראה בטרם תביעה, אני קובעת כי על הנתבעות לפצות את התובעת בסכום של 5000 ₪, בצירוף 500 ₪ הוצאות משפט.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית על סך של 10,000 ₪, אשר מהותה עסקה אשר נכרתה בין הצדדים למכר מכשיר מסוג בר מים.
לאחר ניסיון תיקון שנערך בטלפון מול נציגי הנתבעת, המכשיר היתקלקל אף יותר והחל לטפטף מים רותחים.
ארבעה ימים לאחר מכן היתקלקל המכשיר שוב, אולם הפעם (ולאחר הגשת תביעה זו) הגיע טכנאי לבית התובע לאחר 4 ימים ותיקן את התקלה במקום.
בנוסף, מבקש התובע כי ייפסק לו פיצוי מתוקף חוק הטכנאים, בגין איחור של הטכנאי בתקלה השלישית וכן זילזול הנתבעת בזמנם של הלקוחות בכך שאינה מתאמת כדבעי את הגעת טכנאיה.
ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתל-אביב בתוך 15 יום מיום מסירת פסק הדין.
...
להלן יובאו הטעמים המובילים למסקנה שלעיל.
נוכח האמור לעיל אני מורה על ביטול עסקת המכר עקב אי התאמה כאמור בסעיף 14 לחוק המכר, תשכ"ח – 1968.
נוכח האמור לעיל, אני מוצאת לקבוע כי הנתבעת תשלם לתובע סך של 3000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד ליום פסק הדין.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי בקליפת אגוז המשיבה הגישה לבית המשפט לתביעות קטנות באשדוד תביעה כספית כנגד המבקשת שעילתה חוזית, אשר הועמדה על סך 34,600 ₪ ובמסגרתה אף עתרה לביטול ההסכם ביניהן.
כן מצא בית המשפט קמא, כי המבקשת לא פעלה כמתחייב ממנה עפ"י דין לתיקון הפגמים ו/או להתאמת הטובין שסופקו לאלה שהוזמנו ע"י המבקשת, ומכאן הגיע למסקנה, כי מדובר בהפרה יסודית של ההסכם ע"י המבקשת, המזכה את המשיבה בסעד של ביטול והשבה.
המבקשת מלינה על איכות הראיות עליהן ביסס בית המשפט קמא הכרעתו, כשלדידה נידרשת מומחיות לצורך קביעת ממצאים בעיניין שבמחלוקת ובמקרה דנא הסתפק בית המשפט קמא בעיון בצילומים שהוצגו ע"י המשיבה מתוך מכשיר הטלפון הנייד.
כך, למשל נקבע בעיניין זה ע"י בית המשפט העליון: "מחד גיסא, הכלל הנו כי על בעל דין לקיים את המועדים הקבועים בדין. כלל זה מושתת על עיקרון סופיות הדיון והצורך בהצבת גבול להתמשכות ההליכים... מאידך גיסא, קיימות נסיבות חריגות בהן מוצדק לאפשר את הגשת ההליך באיחור, באופן המונע תוצאה שרירותית ונוקשות יתרה בהפעלתם של סדרי הדין. בהתאם לכך, מאפשרת תקנה 528 הארכת מועד להגשת הליך באיחור, בהתקיים "טעמים מיוחדים שיירשמו" (בש"א 5636/06 נשר נ' גפן, פורסם במאגרים האלקטרוניים).
כל שנטען על ידה הוא, כי "פסק הדין נימסר לטפול", אך "מפאת אי הבנה וחילוקי דיעות" לא הוגשה הבקשה במועד, וכי נציגיה סברו כי עניין העירעור מטופל, אולם התברר להם שהערעור לא הוגש במועד ומיד עם היוודע הדבר פעלו להגשת הבקשה שלפנינו.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בכל אשר מונח לפניי באתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה להידחות, וזאת מהנימוקים שיפורטו להלן.
למעלה מן הצורך יובהר, כי ממילא וגם לגוף העניין דין טענות המבקשת להידחות.
על יסוד כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו