סעיף 13א(ב) קובע כי בעיסקה לתקופה קצובה מוטלת חובה על העוסק ליתן הודעה לצרכן בדבר מועד סיום העסקה, וזוהי לשונו:
(ב) בעיסקה לתקופה קצובה שבה מחייב עוסק חשבון של צרכן בתשלומים, לפי הרשאה לחיוב, יודיע העוסק לצרכן, בתקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההיתחייבות; המועד האמור יצוין גם בכל אחד מאלה:
(1) בחוזה, אם קיים חוזה בכתב [.
במסגרת היתקשרות זו הוסכם כי במהלך 12 החודשים הראשונים שלאחר ההצטרפות לתכנית תסופק למשיבים חבילת התיקשורת במחיר מוזל, ולא תגבה מהם עלות ההשכרה של ממיר נוסף שסופק להם על ידי סלקום (להלן: הממיר הנוסף).
על רקע האמור, ביום 31.1.2018 הגישו המשיבים בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד סלקום לבית המשפט המחוזי בירושלים (ת"צ 73252-01-18), שבה טענו כי סלקום הפרה את חובות היידוע הקבועות בחוק הגנת הצרכן לעניין סיום עסקה לתקופה קצובה.
כמו כן, סלקום טוענת כי ההלכה שנקבעה עומדת בסתירה ברורה ומפורשת לפסקי דין קודמים שיצאו מלפני בית משפט זה. בתוך כך מפנה סלקום, בין היתר, לעניין בזק, ומציינת כי באותו המקרה נדונה החלטה של בית המשפט המחוזי לאשר תובענה ייצוגית נוכח אי-מסירת מידע לצרכן על מחירי ההמשך שייגבו ממנו בתום תקופת ההטבה.
עוד טוענים המשיבים כי ההלכה שנקבעה בפסק הדין אינה סותרת הילכות קודמות שנקבעו על ידי בית משפט זה. בהקשר זה, נטען, בין היתר, כי עניין בזק עוסק בסעיף 13א(ד)(2)(א) לחוק, שלא נדון בפסק הדין, ושעניינו במסמך שיש למסור לצרכן בעת ההיתקשרות, ובו מפורטים התשלומים שייגבו ממנו לאחר סיום העסקה.
...
על רקע האמור, ביום 31.1.2018 הגישו המשיבים בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד סלקום לבית המשפט המחוזי בירושלים (ת"צ 73252-01-18), שבה טענו כי סלקום הפרה את חובות היידוע הקבועות בחוק הגנת הצרכן לעניין סיום עסקה לתקופה קצובה.
עוד צוין כי מסקנה זו עולה בקנה אחד עם תכליתו הצרכנית של החוק, שהסדריו מייחסים חשיבות רבה ליידוע אפקטיבי של הצרכן, שכן "אין חולק כי הודעה ייעודית המוקדשת לעניין סיומה המתקרב של תקופת ההטבה, באופן נבדל, היא האמצעי החשוב והמועיל לצורך יידוע מוצלח של הצרכן". לפיכך נקבע כי יש לפרש את תנאיו של סעיף 13א(ד)(2) לחוק כך שיחייבו לכל הפחות משלוח של הודעה סטטוטורית, וצוין כי בשלב זה אין צורך להכריע בשאלה אם ניתן להסתפק בהודעה זו לבדה כדי לקיים את חובות היידוע הקבועות בסעיף, או שיש לעמוד גם ביתר אמצעי היידוע המוזכרים בסעיף 13א(ב) לחוק.
לבסוף יודגש כי בניגוד לטענת סלקום, המסקנה שנקבעה בפסק הדין לעניין פירושו הראוי של סעיף 13א(ד)(2) לחוק, אינה עומדת בסתירה לפסקי דין קודמים של בית משפט זה. כך, בעניין בזק נדונה החלטת הערכאה הדיונית שאישרה תובענה ייצוגית מנימוקים שנוגעים "להתקשרות המקורית ולמועד בו ניתנה הודעה על ידי המבקשת למשיב לגבי תנאי העסקה" (שם, בפסקה 2).
ואולם, כפי שציינו המשיבים בצדק – קביעות אלו כשלעצמן אין בהן כדי לשלול את המסקנה כי במקרים מתאימים תקום זכאות לסעד החוזי הקבוע בסעיף 13א(ג)(1) לחוק.
מן הטעמים המפורטים לעיל הבקשה נדחית, ועמה נדחית הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין.