ביום 2.2.2015 היתקיים דיון קדם משפט נוסף, במסגרתו דחיתי את בקשת התיקון, בצייני כי "ההליך שלפניי איננו "תובענה מתגלגלת" במסגרתה צפוי הבנק להבחן ביחס לדרך בה הוא מבצע את ההסכם ביחס לעובדי המדינה, אלא תובענה שעניינה הוגדר ופורט בבקשת האישור המקורית.
ואכן, ביום 20.4.2015 הגיש המבקש בת"צ 30764-04-15, באמצעות באי הכוח המייצגים, תובענה ובקשה לאישורה כתובענה ייצוגית נגד המשיב (להלן:"בקשת אהרוני"), בטענה כי הבנק לא העניק ללקוחותיו הזכאים לתנאים הקבועים בתעריפון עובדי המדינה את ההנחה השיורית בשיעור 30% שהובטחה ביחס לעמלות שאינן מפורטות באופן ספציפי בתעריפון עובדי המדינה (דהיינו, הטענה שהוספתה נתבקשה, ונדחתה, במסגרת בקשת התיקון).
עוד יובהר, כי בכל הנוגע לסוגיית הריבית, עמדות הצדדים נחלקו בשאלה האם חל בנסיבות העניין נוהל בנקאי תקין מס' 471 בדבר תיקון ובטול רישומים על ידי חברות כרטיסי אשראי (כעמדת הבנק) או חוק פסיקת ריבית (כעמדת ב"כ המבקשת).
...
מהטעמים שיפורטו להלן סברתי כי יש מקום לאשר את הבקשות, ולתת להסדרי הפשרה שגובשו בעניינן תוקף של פסק דין.
שיקולים אלה, בצד העדר התנגדויות, מובילים אותי למסקנה כי יש מקום לאשר את הסדר הפשרה כמבוקש, ולתת לו תוקף של פסק דין.
שיקול זה, לצד העובדה שלא הוגשו התנגדויות להסדר, מוביל אותי למסקנה כי יש מקום לאשר את הסדר הפשרה כמבוקש, ולתת לו תוקף של פסק דין.
סוף דבר
ניתן בזאת אישור לתיקון בקשת לובלינר (ת"צ 52000-04-13) כמבוקש בסעיף 11 לבקשה לאישור הסדר הפשרה בתובענה זו, ולתיקון בקשת אהרוני (ת"צ 30764-04-15) כמבוקש בסעיף 10 לבקשה לאישור הסדר הפשרה בתובענה זו.
לאור כל האמור לעיל, ניתן בזאת אישור להסדרי הפשרה בשני התיקים, בהתאם למפורט בפסק דין זה.
הצדדים יפרסמו, על חשבון המשיבות, הודעה מאוחדת בדבר אישור הסדרי הפשרה בהתאם לסעיף 25(א)(4) לחוק תובענות ייצוגיות בשלושה מארבעת העיתונים היומיים הנפוצים בישראל.