בנוסף, נתתי דעתי לאמור בפסק דינה של כב' השופטת אגמון גונן, בעיניין רוזנברג נ' מרב מזון כל בע"מ (ת"צ 67496-06-17 (מחוזי-תל אביב-יפו) פורסם במאגרים המשפטיים (14/02/18)), ובו נקבע, כי ככלל, בתובענה ייצוגית שעניינה סימון מוצרים, יש לחייב בפנייה מוקדמת ליצרן או למשווק, שאחרת לא ישולם גמול ושכר טירחה למבקש (או ישולם בסכום מופחת), גם אם בעקבות הגשת בקשת האישור והתובענה, יסומנו המוצרים כנדרש (בעניינינו, לא הייתה פנייה מוקדמת כאמור).
...
סעיף 16(ד)(1) לחוק קובע, כי גם כאשר אישר בית המשפט הסתלקותו של מבקש, הוא רשאי לקבוע כי ניתן להגיש בקשה למינוי תובע מייצג או בא כח מייצג אחרים, וכן להורות על פרסום או אי פרסום הודעה על כך בהתאם להוראות תקנה 11(ב) לתקנות תובענות ייצוגיות, תש"ע - 2010, "והכל אם מצא שהדבר מוצדק בנסיבות העניין ובהתחשב בשלב שבו מצוי הדיון בבקשה לאישור".
בענייננו, נוכח המפורט בבקשה, בתגובה ובתשובה לתגובה ובשים לב לשלב המקדמי בו מצוי ההליך, להסכמות בין הצדדים ותוכנן, ולכך שאין באישור בקשת ההסתלקות כדי ליצור מעשה בית דין כלפי כלל חברי הקבוצה, למעט המבקשת, אני סבור כי לא טמונים יתרון ותועלת ממשיים בהמשך ניהול ההליך.
נוכח כל האמור, ובשים לב לפסיקה הרלוונטית בנושא זה, מצאתי, בנסיבות, כי פסיקת גמול למבקשת בסך של 1,000 ₪ ושכר טרחת באות כוחה בסך של 8,000 ₪ בתוספת מע"מ, יש בהם כדי לאזן בין כל השיקולים שצוינו (ראה: ת"צ (מחוזי מרכז) 4742-06-11 מוושר נ' עיריית רמלה (19/02/12; פורסם במאגרים משפטיים)).
השורה התחתונה היא, ובהסכמת הצדדים, אני נעתר לבקשה ומורה על הסתלקות המבקשת מהבקשה לאישור התובענה הייצוגית ועל דחיית תביעתה האישית של המבקשת.
כמו כן, אני מחייב את המשיבה בתשלום גמול בסך 1,000 ₪ למבקשת ושכר טרחת באות כוחה בסך 9,360 ₪ (כולל) וללא צו להוצאות.