השופט (כתוארו אז) ח' מלצר שהצטרף למשנה לנשיאה (בדימ') רובינשטיין העיר בהקשר זה כי:
לשיטתי על כל הצדדים להתייחס בעת בירור התובענה הייצוגית למשמעויות ולנפקויות ההיתר שניתן בדיעבד על-ידי הממונה על השכר – לחריגות השכר (ללא הסבר מספק), וזאת הן מבחינה מהותית והן מבחינה כמותית.
כפי שצוין בפסק הדין מושא הבקשות דנן, בעיניין קו מחשבה יצא בית המשפט מנקודת הנחה לפיה כל "חטאה" של הנתבעת באותו הליך (חברת בזק בין לאומי) היה שפעלה בהתאם לתקנות שקבעה שרת התיקשורת.
יתר על כן, כפי שפורט לעיל, גם אם תוספות השכר אסורות לכאורה שהעניקה חברת החשמל בעבר לעובדיה אושרו בדיעבד על ידי הממונה, אין הכרח שאישור זה יביא לדחיית תביעת ההשבה של הקבוצה המיוצגת.
כל שנקבע בפסק הדין הוא כי יש לדחות את הבקשה לנהל נגד חברת החשמל תובענה ייצוגית בגין הטעות האקטוארית משום שאין אפשרות סבירה שייקבע כי היא התעשרה שלא כדין כתוצאה מטעות זו. לבסוף יש לדחות את הבקשה לקיים דיון נוסף בהחלטה שלא לאפשר למבקשים לנהל נגד חברת חשמל תובענה ייצוגית בגין הטעה.
...
בנסיבות אלו, כך קבע בית המשפט, אין צורך לקבוע שההיתר שניתן לחברת החשמל לגבות מחיר מסוים בעבור שירותיה בטל על מנת להגיע למסקנה שהיא התעשרה שלא כדין.
בנסיבות אלו סבור המשיב כי בשונה מהמקרה שעליו דובר בעניין קו מחשבה, בענייננו אין צורך לקבוע שהאישור שניתן על ידי הרשות המפקחת (רשות החשמל) בטל על מנת להגיע למסקנה שהגוף המפוקח (חברת החשמל) התעשר שלא כדין.
לפיכך, הסיכוי שתוצאת פסק הדין תשתנה במסגרת דיון נוסף הוא קטן ואף מטעם זה יש לדחות את בקשתה של חברת החשמל (ראו: דנ"א 1380/17 ורדניקוב נ' אלוביץ, בפסקה 25 (30.8.2017)).
כל שנקבע בפסק הדין הוא כי יש לדחות את הבקשה לנהל נגד חברת החשמל תובענה ייצוגית בגין הטעות האקטוארית משום שאין אפשרות סבירה שייקבע כי היא התעשרה שלא כדין כתוצאה מטעות זו. לבסוף יש לדחות את הבקשה לקיים דיון נוסף בהחלטה שלא לאפשר למבקשים לנהל נגד חברת חשמל תובענה ייצוגית בגין הטעיה.
בשל כל הטעמים האמורים הבקשות לדיון נוסף נדחות.