התביעה דנן הוגשה בעילה נזיקית חוזית וברמת מסך ההתאגדות.
הנתבעים כאן הינם בעלי מניות ודירקטורים בהליבוט, אך מניותיהם הוחזקו בנאמנות על ידי עורכי דין בחברת נאמנות "אייל שטרנברג חברה לנאמנות בע'מ".
ביום 21.2.07 הזמינה הליבוט אצל התובעת התקנת מערכות מיוד וכיבוי גז 200 = FM, בסכום של 346,327 ₪ כולל מע"מ עבור חברת ויזה.
חברת הליבוט הזמינה מהתובעת עבודה להתקנת מערכת כיבוי בגז בבית כ.א.ל. מיום 31.2.07 (נספח ג' לכתב התביעה) בטופס ההזמנה החתום על ידי הליבוט, מפורטת העבודה המוזמנת, שעלותה 299,850 ₪, מועד האספקה ותנאי התשלום שהינם שוטף+ 60 מהאספקה בכפוף להצגת חשבונית מס.
ביום 15.4.07 (נספח ד' לכתב התביעה), שלח מנהל התובעת שמוליק שלו לנתבעת מסמך ליקויים בלוחות החשמל, ופרט כי עלות הליקויים 13,727 ₪ בצירוף מע"מ. הליבוט אישרה את עלות התיקונים.
התובעים, בהתאם להחלטת כב' השופט אגמון, כך לטענת שמואל שלו, משכו כספים מהליבוט לרכישת מכוניות, מה שמצדיק הרמת המסך.
...
סבורני כי המקרה בתביעה דנן, הינו זה שכדוגמתו מפורט בסיפא של הציטוט מע"א 313/09 הנ"ל. שני הנתבעים בהתנהגותם חסרת תום הלב, תרמו להפרת ההסכם על ידי הליבוט בכך שסיכלו את העברת תמורת העבודה לידי התובעת; שכן, וויזה שילמה להליבוט את תמורת העבודה שביצעה התובעת, בחשבון הבנק של הליבוט היה גם היה כסף לתשלום לתובעת, ואילו הנתבעים, בחוסר תום לב, כל אחד מסיבותיו הוא, לא העבירו את הכסף לתובעת.
איני רואה לנכון לקבוע כי יש להרים את המסך לאור קביעת בית המשפט בעניין רנכאווי כי:
לאחר תיקון מס' 3, העילה להרמת מסך, מקום בו מצא בית המשפט כי בנסיבות הענין הדבר "צודק ונכון", שוב לא עומדת כעילה עצמאית לבדה, אלא נידרש בנוסף, כי יתקיים אחד המצבים המתוארים בסעיף 6, קרי, שהשימוש באישיות המשפטית הנפרדת של החברה נעשה כדי להונות אדם, או לקפח נושה של החברה; או באופן הפוגע בתכלית החברה, ותוך נטילת סיכון בלתי סביר ביחס ליכולתה לפרוע את חובותיה.
סוף דבר כפי שפרטתי לעיל, אני קובעת כי הנתבעים נהגו בחוסר תום לב בכך שלא שילמו לתובעת את התחייבות הליבוט, למרות שבחשבונה היו כספים לתשלום התמורה, אשר התקבלו מוויזה, בגין העבודה שביצעה התובעת.בכך גרמו הנתבעים להפרת החוזה בין הליבוט לתובעת.