מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה ותביעה שכנגד בעסקת רכישת מערכת קירור

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 166486-09 משב הנדסת קירור ומיזוג אוויר נ' פרידנזון שירותים לוגיסטיים לפני כבוד השופט בכיר אהוד שוורץ התובעת /נתבעת שכנגד : משב הנדסת קירור ומיזוג אוויר בע"מ ע"י ב"כ עו"ד מוריה מזרחי הנתבעת/תובעת שכנגד : פרידנזון שירותים לוגיסטיים בע"מ ע"י ב"כ דן יריב פסק דין
עקב אי הגעת הציוד, התובעת שהייתה צפויה להיתבע בתביעת נזיקין במידה ומערכת הקרור לא תותקן מיידית, אצל המזמין שם, שלחה צוות שלה לרוסיה, והורתה לו שם, לרכוש ציוד אירעי חלופי ולהתקינו בבית הקרור.
בנוסף, ולפי פירסום שצורף, בתקופה הנטענת, הייתה בבעלות הנתבעת, חברת בת, בשם פרידנזון יורו FR שהנה חברה סלובנית, אשר העניקה שירותי עמילות מכס והובלה באירופה, ובהתאם לעדות מר פרידנזון, הייתה אמונה על ביצוע עסקה זו. הנתבעת הסתפקה בעדות יחידה של מר פרידנזון, שלא היה מעורב במשא ומתן אשר קדם להתקשרות בין הצדדים.
...
למניעת מחלוקת עתידית , ולהסרת ספק, נוכח האמור, אין מקום להתיר קיזוז לזכות התובעת , בשל סכום בו מחוייבת, ובגין פיצוי מוסכם נטען ביחס לכל יום איחור, וכן אין מקום להתיר פיצול סעדים בהקשר זה. סוף דבר אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת 634,361 *0.5 =317,180 ₪, ובגין התביעה המקורית.
אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעת 253,165 * 0.5 = 126,582 ₪ , ובגין התביעה הנגדית.
בנוסף אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת בגין שכ"ט עו"ד סך 15% מן הסכום שבסעיף 3 , וכן 2.5% מהסכום שנפסק בסעיף 3 כהחזר אגרה, סכומים אלו יישאו הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בחיפה ‏כ"ו אדר א' תשפ"ב, 27 פברואר 2022 ת"ק 13579-08-21 בוחניק נ' יו.טי.אס - יוניברסל פיתרונות תחבורה בע"מ ואח' תיק חצוני: בפני כבוד הרשם הבכיר, בנימין בן סימון תובעת גל בוחניק נתבעות 1.יו.טי.אס - יוניברסל פיתרונות תחבורה בע"מ 2.דן ליס-א-קאר 1988 (טרייד אין) בע"מ פסק דין
במוסך זה התגלה, כי מערכות הקרור של הרכב לא תקינות וכי הבלמים שחוקים.
בנסיבות אלו חלה החזקה הראייתית בדבר המנעות התובע מהבאת ראיה, ולפיה, אם בעל דין נימנע מהבאת ראיה רלוואנטית שבהישג ידו, ניתן להסיק שאילו הובאה הראיה היא הייתה פועלת נגדו, ויש בהמנעותו מלהציגה כדי לאשש את גרסת הצד שכנגד (ראו ע"א 55/89 קופל (נהיגה עצמית) בע"מ נ' טלקאר חברה בע"מ, מד(4) 595)).
בעיסקאות הקשורות ברכישתם מוצרים מיד שנייה, נהוג לרוב הכלל ולפיו "ייזהר הקונה", ולכן, על הרוכשים לבדוק את הממכר בטרם ביצוע העסקה, ועל רוכש רכב סביר לבדוק את הרכב טכנית, חיצונית וכל בדיקה אחרת, במוסך מורשה, טרם רכישתו (ראו ת"ק 29135-01-13 בכור אבייאב נ' אמנון יעקב [פורסם בנבו] (28.7.2013) ומפנה לת"א 16847/07 צוות תנופה ניקיון ואחזקה בע"מ נ' לוי עובד (עבד) [פורסם בנבו]), ומי שבוחר לרכוש רכב בלא בדיקה נוטל סיכון בהסתמך על המידע שהיה בידי המוכר ואין לו להלין אלא על עצמו בבחינת "ייזהר הקונה". 29.
...
מכל המקובץ, מסקנתי היא שבעוד התובעת ניהלה משא ומתן בתום לב, ניהלו הנתבעות משא ומתן בחוסר תום לב בוטה.
לאור האמור, מורה כי הנתבעות ישלמו לתובעת סך של 9,875 ₪ (80% מסך של 12,344 ₪) וכן סך של 2,000 ₪ בגין הוצאות משפט.
אני סבור כי הנזקים האחרים הנטענים לא הוכחו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

התביעה שכנגד עסקה, במה שהוגדר כ"עלויות שקום חדרי הקרור", עלויות תיקונים, בתקופת האחריות, שלא ניתנה, ואבדן הכנסות ופגיעה בסחורה.
מנגד - ביהמ"ש קיבל טענת המערערת, על כי נדרשו תיקונים, בתקופת האחריות, ואלה שולמו מכספיה, והיה גם הצדק לרכישת ציוד מסוים, הצריך להפעלה השוטפת, ושהחובה לממנו הייתה של המשיבה.
המערערת טוענת, ובלי להכנס לפירוט, בשלב זה, שעלה בידה להראות, שרק 2 חדרי קרור חוברו, בזמנו, למערכת החשמל המזינה את מיתקני הקרור, משמע - השלמה חלקית בלבד של העבודה, שעדיין, מאפשרת איחסון כמות כנ"ל של סחורה, בשני חדרים, לכל היותר, ובלי שעובדה זו תלמד על כך, ששני החדרים הנותרים היו תקינים וברי שימוש.
...
מבצעת העבודה - המערערת שבפנינו - משיגה על התוצאה, ועל הקביעות שהביאו אליה, וגורסת, כי יש לדחות את תביעת המשיבה, ולקבל את תביעתה שלה, במלואה, כשזו עמדה על למעלה מ- 1.8 מיליון ₪.
בענייננו - אני סבור, שאין הצדקה לעשות זאת.
ניתן להסתפק, כעת, בכך, שהיה, והמסקנה בדבר סיום העבודה, ביולי 2017 תיוותר על כנה, כי אז, לא ראינו מקום להתערב ביתר חלקי הפסק, וטענות ערעוריות אחרות ונוספות שהועלו - דינן להידחות, תוך אישור הקביעות והמסקנות שבפסק הדין.
מכל האמור - ואם דעתי תאומץ, בידי חבריי הנכבדים, יש לקבל את הערעור, בנקודה האמורה, לבטל את פסק הדין, על התוצאה האופרטיבית העכשווית שבו, ולהחזיר הדיון לבימ"ש השלום על מנת שידון וייקבע, האם הוכח לפניו, שעבודות הקמת ארבעת חדרי הקירור הסתיימו, באופן המקנה למשיבה את הזכאות ליתרת התמורה ההסכמית עבורם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בזמנים הרלוונטים לתובענה הפעילה התובעת את עסקה בבית קרור המשתרע על כ-450 מ"ר ברחוב ברקת באיזור התעשייה עד הלום (להלן: "בית הקרור" ו/או "המושכר").
ביום 8.2.17 הוגשה בתיק דנן (ת.א 38529-11-16) גם תובענה שכנגד מטעם הנתבעות 2-1 כנגד התובעת, כלל וטכנאי הקרור ובמסגרתה עתרו הנתבעות 2-1, להחזר תשלומי ביטוח ששילמה הנתבעת 2 לנתבעת 1 בגין השריפה בבית הקרור.
הנתבעת 3 טענה בכתב הגנתה לכתב תביעה מתוקן 2, כי כתב התביעה המקורי הוגש ביום 16.11.16 ע"ס 8,197,558 ₪ ואולם ביחס לכלל נטען באופן ברור ומפורש כי על בית המשפט להורות לכלל להוסיף ולשלם תגמולי ביטוח נוספים להן זכאית התובעת בהתאם לפוליסת הביטוח של כלל בסך של 603,324 ₪, כאשר הסך הנ"ל מהוה חלק מסך כל התביעה שבכותרת, שכן חבותה ואחריותה של כלל מוגבלת לסכומי הביטוח שרכשה ממנה התובעת.
הנתבעות 2-1 טענו בסיכומיהן כי כפי שהעלו מימצאי חוקר הדליקות מר שחר דדון, המגוף הראשי של מערכת הספרינקלרים במבנה שנשרף (הכוונה לבית הקרור) היה סגור, כמו כן מגופי מערכת הספרינקלרים שנמצאו סגורים באמצעות חבק פלאסטי וכל אלו מנעו את הפעלת מערכת הספרינקלרים עם פרוץ הדליקה ומנעו את כיבויה ומניעת הנזק הנטען.
...
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעות 1-2, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: נזק למלאי - 2,021,416 ש"ח נזק למשטחי עץ והוצאות מיון מלאי - 37,500 ש"ח עלויות פינוי והשמדת מלאי - 246,529 ש"ח עלויות שיפורים במושכר שירדו לטימיון - 248,000 ש"ח אובדן רווחים - 125,130 ₪ סך הכל - 2,678,575 ש"ח לסיום, הנתבעות 1-2 ישלמו לתובעת פיצוי בגין נזקי השריפה בסך של 2,678,575 ש"ח. הסכומים בסעיפים א'- ד' בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.5.14 ועד ליום התשלום בפועל.
עוד ישלמו הנתבעות 1-2 לתובעת שכ"ט עו"ד בשיעור 23.4%, אגרת משפט והוצאות שכר טרחת מר רומנו.
התביעה נגד נתבעת 3 נדחית והתובעת תשלם לה הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 120,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה ותביעה שכנגד בעיניין דמי תיווך ששולמו בהקשר לעסקה השכרת נכס מסחרי שלימים בוטלה.
לימים, ועוד בטרם קיבלו התובעים את החזקה בנכס גילו כי מערכת המיזוג המרכזית של מבנה המשרדים אינה מאפשרת שימוש כפי שהיא באשר היא מזרימה אויר מהגג עד לפתח הנכס בלבד וכי כדי להנות ממיזוג הנכס נידרשת רכישה והתקנה של יחידת מיזוג פנימית.
בנוסף טוענים התובעים כי למרות ששכרו שירותיו של הנתבע כמתווך בעיסקה, כאשר גילו את הצורך ברכישת יחידת מיזוג פנימית, ביקשו התערבותו של המתווך מול הבעלים של הנכס, אלא שהנתבע סרב להמשיך ולתווך בינם לבין הבעלים של הנכס והפנה אותם ישירות לבעלים.
בייחוד נכון הדבר מקום בו אין מחלוקת שהנתבע ציין בפני התובעים כי קיימת מערכת צ'ילרים באופן שיכולים היו השוכרים ההדיוטים לסבור כי מדובר במערכת מיזוג המאפשרת חימום/קרור של הנכס כחלק מהמפרט של הנכס.
...
התוצאה: אשר על כן אני מחייב את הנתבע להשיב לתובעים 7,300 ₪ בתוספת 400 ₪ הוצאות משפט וזאת תוך 30 ימים מהיום.
התביעה שכנגד נדחית ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו