מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה ותביעה שכנגד בגין ניהול קמפיין בחירות דיגיטלי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבע היתמודד בבחירות לרשות מקומית בשנת 2018 ושכר שירותי התובע לצורך ניהול קמפיין במדיה דיגיטאלית, בעלות חודשית של 5,850 ₪ (הסכום כולל מע"מ).
הנתבע יישא בהוצאות התובע בגין התביעה והתביעה שכנגד סך של 763 ₪ בצרוף 3,500 ₪ שכ"ט עו"ד. בפסיקת ההוצאות נילקח בחשבון מצד אחד הצורך בניהול התביעה ומנגד הניסיון להגשה מאוחרת של מסמכים.
...
התוצאה: מכל האמור בתביעה העיקרית, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע 26,743 ₪ בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה (14/11/19).
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

כמו כן, ראו סעיף 5 להודעה כנגד צדדים שלישיים שהוגשה על ידי הנתבע מספר 2, בה צוין מפורשות "לצורכי עריכת קטלוג". הצדדים השלישיים העלו טענה נוספת, לפיה אם המילה "קטלוג" נשמעה מפי מישהו מהצדדים, יכולה המילה להתפרש כקטלוג דיגיטאלי ולאו דוקא מודפס, לאחר שהוכח שקטלוגים מודפסים אינם משמשים ומעולם לא שמשו את שאמא בעבר.
הנתבע מספר 1 טען, כי לכל אורך הדרך ניסו הצדדים השלישיים להעביר את האחריות בדבר הפירסום לפתחו ואף טענו כי הוא שאחראי לפירסום התמונות בשלטי החוצות והוא זה שניהל את כל הקמפיין הפרסומי.
כמו כן בחקירתו הנגדית, הנתבע מספר 2 טען, כי אישתו צילמה את התובעת בטלפון (עמוד 24 שורה 8), בהמשך העיד שגם הוא וגם אישתו צילמו (עמוד 24 שורה 23), וכי התמונות בהן עשה שימוש באתר הפייסבוק שלו היו תמונות שהוא ואישתו צילמו בטלפון שלהם ובנוסף תמונות שצד שלישי מספר 2 העביר לו. מהאמור לעיל עולה, כי הנתבע מספר 2 לא ידע להסביר או ליישב את הסתירה שבדבריו.
זה גם נכלל במסגרת שיקוליו של נפגע ואופן ניהול תביעתו.
...
בעוד ששאמא, באמצעות בא כוחו, נעתר לפניה והודיע כי הוא מסיר תמונות התובעת ובכלל זאת תמונותיה על שלטי חוצות, הנתבעים התעלמו מהפניות ועל כן נאלצה התובעת להגיש תביעתה זו. תחילה, התביעה הוגשה כתביעה קטנה.
בנסיבות אלו, אני מחייב את הנתבע מספר 1 בפיצוי התובעת בסכום של 6,000 ₪.
כמו כן, אני מחייב את הנתבע מספר 2 בפיצוי התובעת בסכום של 18,000 ₪.
בשים לב לקביעתי לעיל, כי הצדדים השלישיים העבירו לנתבע מספר 2 לכל הפחות שתי תמונות וכי דין ההודעה לצדדים שלישיים שהוגשה על ידי נתבע מספר 2 להתקבל חלקית, אני קובע, כי על הצדדים השלישיים, ביחד ולחוד, לשפות את הנתבע מספר 2 בסכום של 5,000 ₪ מתוך הסכום שחויב בו. בנוסף לכך, ניתן בזאת צו האוסר על הנתבעים לעשות כל שימוש בתמונותיה של התובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

טענות התובע מופנות בכתב התביעה כלפי שני סירטוני תעמולת בחירות, אשר נטען על ידו כי נוצרו עבור הנתבע, על ידי הנתבע או מי מטעמו, על פי הזמנתו או הוראתו, בהרשאתו ובידיעתו.
גם התשובות שניתנו על ידי הנתבע בעיניין זה בחקירתו הנגדית – היו מוקשות ורחוקות מלסבר את האוזן: "ש. ממה ששמענו כאן אתה אומר שאתה מאוד שמח שזה הוקרן כאן, כלומר אתה מאוד שמח שהקליפ הזה הוקרן בטלויזיה ובמסגרת הזו?
כשאני מנהל קמפיין בחירות ונכנסים כל מיני עיזים לתוך מערכת הבחירות, אתה לא יכול, אתה צריך למנף את זה לטובתך, ואם יש איזה תומך נלהב שכותב עליך שיר, גם אם אתה לא מסכים איתו, אתה מנסה להפוך את זה לטובתך כי כל דבר שתיעשה, ובוא לא נשכח כמה ימים ספורים לפני מועד הבחירות, ולא היה לי זמן להתעסק עם זה, ואמרתי שאני שמח ויכולתי להגיד שאני מאוד כועס.
דוקא לאור העובדה כי הנתבע עשה שימוש בסרטונים, ג'ינגלים ובמדיה דיגיטאלית במסגרת הקמפיין שלו, דרכם פנה הוא לציבור הבוחרים; ודוקא בשל מעורבות גורמים שונים מטעמו בפירסומו ברשתות החברתיות – יהיה זה יותר סביר לקבוע כי מי מטעמו של הנתבע יצר את הסירטון הראשון, ויהיה זה בלתי סביר לקבוע כי לנתבע לא היתה כל יד ורגל בסירטון זה. הנתבע חוזר ומפנה שוב ושוב לאמירותיו לעמיתיו, כגון סגנו, אלכס מניס, וחברתו גב' בתיה (בטי) פבלו, "בזמן אמת" כטענתו, לפיהן אמר להם כי אין לו קשר לסרטון הראשון ואינו יודע מי הכין אותו [ראו פסקות 4,6 ו-8 לתצהירו של מר מניס – נ/7; פסקה 6 לתצהירה של גב' פבלו – נ/8, וכן ראו את עדותה של גב' אריאלי].
...
סוף דבר: דין תביעתו של התובע – להתקבל.
הנתבע אינו בגדר "מפר תמים" ולא עשה "שימוש הוגן" בלחן המוגן וכל טענותיו של הנתבע בעניין זה – נדחות.
בסך הכל, ישלם הנתבע לתובע פיצויים בגין הפרת זכות היוצרים של התובע בלחן המוגן והפרת זכותו המוסרית בסך כולל של 130,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לטענת המומחה לאחר שביצע חקר במנוע החיפוש גילה כי לאתר המרשתת "פרחי הדר" קיים מיצוב אינטרנטי המציג מחזור מכירה ע"ס 40,000 ₪ בשנה, בשימוש באפיקי הפירסום הדיגיטאלי ואלו של מנוע החיפוש בראשם.
מר אלירן הדר נחקר חקירה שכנגד בה העיד כי מר רואי אליהו איש השיווק והפרסום של התובע מחברת ראל טכנולוגיות בע"מ, אשר סיפק לו נתונים ושיחות הסברה שעליהם ביסס את חוות דעתו כפי שציין בה, נתן לו גישה למערכת הניהול של אתר המרשתת, לדו"חות הכנסה ולנתונים סטטיסטיים, כמו כן הם שוחחו על הפרויקט והיקפו.
בדוא"ל מיום 24.7.14 נכתב "זוכר שהורדנו את הלינק לאתר הרגיל? אז אחוז ההמרה זינק מ4.79% ל10.5%" וכן בדואר אלקטרוני מיום 27.10.14 בו נכתב כי דף הנחיתה יהיה דף הבית של האתר כמו בכל הקמפיינים.
לו הנתבע היה מציין במודעתו כי מדובר ב"פרחי חן" ולא היה מנסה להטמיע פרטים המזוהים עם עסקו, או להדמות כ"זיקית" לעסק התובע על ידי הסוואת סממנים מזוהים עם עסקו ובמקומם שימוש במילים בהם השתמש מי שחיפש את "פרחי הדר צור משה", וייתכן אף שאם לכל הפחות היה מותיר את ההפניה בלחיצה על הקישור לאתרו אתר "פרחי חן" ולא יוצר "דף נחיתה" מיוחד כמתואר לעיל, סביר היה להניח שהתביעה הייתה נדחית, אך לא כך המצב בעניינינו, ובכך שונה המקרה בעניינינו ממקרה ביגאאפס.
...
משלא הוכיח התובע נזקיו, מתייתר הצורך לדון בשאלה האם במעשיו הכביד הנתבע על גישת לקוחותיו של התובע אל עסקו או קבלת שירותיו וגם עילה זו נדחית.
גם אם בעניינו הוכח היסוד הנוסף, התובע לא הוכיח את שווי העסקאות מהם נהנה הנתבע על חשבונו, ולא הוכיח את נזקיו והפסדיו ומכאן שהתביעה בגין רכיב זה נדחית.
רשלנות: מאחר והתובע לא הוכיח נזקיו, לא מצאתי מקום לדון גם בעוולה זו. סוף דבר: על הנתבע לשלם לתובע את הסכומים הבאים: את הסך 70,000 ₪ בתוספת הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה (6.12.17) ועד ליום התשלום בפועל; את הוצאות המשפט הכוללות את אגרת המשפט, שכר העד המומחה מטעם התובע בגין חוות הדעת ובגין עדות העד בבית המשפט בתוספת הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; שכר טרחת עורך דין בסך 15,000 ₪ בתוספת הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

העת הרלוואנטית לתביעה היא תקופת מערכת הבחירות לכנסת ה- 23, לקראת יום הבחירות שהתקיים בתאריך 2/3/20.
אין חולק על כך שבין התובעת ובין הנתבע לא הייתה הכרות אישית טרם ניהול ההליכים בתיק זה. הפרסומים נושא התביעה בתאריך 23/2/20, כפי הנראה לקראת חצות, הנתבע פירסם ציוץ ברשת החברתית "טויטר" (להלן: "הפירסום הראשון"), שבו הוא כתב: "מישהו יודע מי זאת ?" לצד אמוג'י (סמל דיגיטאלי) של פרצוף עם מונוקל.
אין לפניי תביעה שכנגד או תביעה של הנתבע נגד האב, ואולם היה בפרסומים כדי להלהיט את האוירה ולשלול אפשרות ריאלית של היתנצלות.
לדברי התובעת, קמפיין גיוס ההמונים ניפתח על ידי אביה ונועד לממן את התביעה נגד הנתבע ובהמשך גם נגד מי מאלו שהגיבו לפרסומיו.
...
התובעת אמנם התבטאה ברשתות החברותיות בעניינים פוליטיים, התנדבה במפלגת "כחול לבן" והתראיינה לתקשורת לאחר שני הפרסומים, ואולם איני מקבל את טענת הנתבע שהפרסומים הועילו לה והתקבלו אצלה בברכה.
לאחר ששקלתי את מגוון השיקולים הבאים בחשבון, אני קובע כי על הנתבע לפצות את התובעת בפיצוי בסך כולל של 130,000 ₪, דהיינו סך של 65,000 ₪ בגינו של כל פרסום.
הנתבע ישלם לתובעת את הסכומים הבאים: פיצוי בסך של 130,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו