בישיבת ההוכחות הרביעית מיום 19.2.19, העיד מטעם הנתבע (לבקשת הנתבע ואף שטרם הסתיימה פרשת התביעה), עו"ד ח'יר (על תצהירו, נ/45; על מיסמך מקור של הבקשה לרישום הערת האזהרה המהוה נספח ה/2 לתצהיר עו"ד ח'יר וגם סומן נ/16 במסגרת חקירת התובעת, נ/46; על תרשומת בכתב ידו של עו"ד ח'יר, המהוה נספח ד' לתצהירו (מקור), נ/47; ועל שטר המכר המקורי, נ/48).
אשר על כן, משלא מכרה התובעת את המחצית השנייה של המקרקעין, וכאשר חתימתה זויפה לאור עדותה וחוות דעת המומחית, עתרה התובעת בתביעתה למתן פסק דין הצהרתי אשר יכריז על ביטול העסקה השנייה, וכי החלקים שנמכרו לכאורה במסגרת העסקה השנייה, יוחזרו על שמה של התובעת בלישכת רישום המקרקעין, תוך חיוב הנתבע בהוצאות משפט ובשכ"ט עו"ד ומע"מ.
טענות הנתבע:
הנתבע טען בתצהירו את הטענות העובדתיות הבאות:
ההסכם בעיניין העסקה הראשונה בינו לתובעת מיום 2.9.02, נערך על ידי עו"ד ח'יר, לבקשת התובעת ובעלה, כאשר עו"ד ח'יר הוא זה שהשלים את העברת הבעלות של חלק מהחלקה משמו של הבעלים הקודם, עבדללה מולא, לתובעת.
כפי שהסביר הנתבע, בשל המחלוקת עם רשות המיסים, וההצעה לבטל את העסקה הראשונה משנת 2002 ולחתום על עיסקאות מכר ללא תמורה, היתנה הנתבע הסכמתו בחתימה על "הסכם בטחון" על מלוא השטח של 3,000 מ"ר, ובנוסף נחתמה בקשה לרישום הערת אזהרה על מלוא השטח של 3,000 מ"ר, שהתובעת אישרה את חתימתה עליה (נספחים ד' ו-ה' לתצהירו של עו"ד ח'יר).
...
כאמור, אין לי צורך לקבוע מסמרות בדבר שכן די בחתימתה של התובעת על הבקשה לרישום הערת האזהרה ביחס ל- 3,000 מ"ר במקרקעין, כמו גם באי הכחשת החתימה על ייפוי הכוח הבלתי חוזר, המתייחס לעסקה השנייה, כמו גם ביתר הראיות שהונחו לפניי בעניין זה, כדי לבסס את המסקנה שההסכם נכרת בידיעתה, בהסכמתה ובשליחותה של התובעת, ולמצער, בשליחותה הנחזית.
סוף דבר:
התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 45,000 ₪, וזאת תוך מתן הדעת למספר הישיבות והיקף העבודה שבוצעה בתיק זה.
הערובה להוצאות שהופקדה על ידי התובעת בתיק זה, בסך של 23,400 ₪, תועבר לנתבע באמצעות בא-כוחו, לכיסוי הוצאותיו, והיתרה תשולם בתוך 30 יום מהיום.