ביום 31.8.14 נכרת הסכם בין אטיאס לנתבעים / תובעים שכנגד (להלן –בידרמן) על פיו מכרו אטיאס את הבית בו התגוררו לבידרמן בנוסף לשטח המיגרש בו הוקם וחלקים נוספים מהנכס בשטח כולל של כ-500 מ"ר, המהוים כשליש מהנכס (500/1500) – להלן ייקרא הסכם המכר.
שם, בדיון מיום 26.10.15, הגיעו הצדדים להסכמה כי אטיאס יפנו את בית בידרמן עד ליום 1.2.16 וכי "כל צד שומר על טענותיו כנגד הצד האחר, לרבות טעיות בדבר מועד מסירת החזקה".
בעקבות החלטה זו, הגישו בידרמן בחודש דצמבר 2015 תביעה כספית בת"א (חד')
29943-12-15 לתשלום הפצוי המוסכם על פי הסכם המכר (168,000 ₪ ) בגין טענותיהם לאיחור במסירה (להלן – תביעת הפצוי המוסכם).
סעיף 10 להסכם השתוף קובע כך –
"מוסכם בזה כי רק בהעדר אפשרות אחרת , יהיה כל צד רשאי להעביר בחלקתו של הצד האחר קוי מים, ביוב, טלפון או חשמל ובילבד שהדבר ייעשה בתיאום הדדי ובאופן שיגרום לצד האחר הפרעה מינימאלית ולא יפגע בזכויותיו. מעביר הקו יהיה חייב לדאוג ולהחזיר את המצב בחלקת הצד האחר לקדמותו ועל חשבונו ולהיטיב כל נזק שניגרם וכן יהיה חייב לדאוג לאחזקתו התקינה של הקו ולשאת בהוצאות הכרוכות בכך.
...
כך או אחרת, נראה כי מיקום הפלישה הנטענת, בקצה גבול מגרש בידרמן וכן היקפה המזערי, באופן יחסי אליבא דטענות שני הצדדים, אינם מצדיקים היעתרות לסעד המבוקש אף בשים לב להוראות סעיף 4 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], כמעשה של מה בכך ולכן דרישת בידרמן במישור זה נדחית.
לסיכום ביניים, דין התביעות ההדדיות של הצדדים לדחייה, בגין כל הרכיבים המפורטים ועל יסוד הדיון בהם כמפורט לעיל, אגב הסתייגות בנוגע להוראות שניתנו ביחס לרישום בית משותף כאמור לעיל.
אשר על כן, הגם שאין ספק כי עגמת נפש נגרמה לשני הצדדים לסכסוך, איני רואה מקום להעניק סעד למי מהצדדים, אשר כל אחד מהם במעשיו ובהתנהלותו, תרם את תרומתו להסלמה והעצמה של הסכסוך וכפועל יוצא מכך אף ספג את עגמת הנפש המהווה חלק אינהרנטי מתהליך מעין זה.
סוף דבר, התביעות נדחות, הדדית.