מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בתביעות קטנות נגד חברת השכרת רכב

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב -יפו ת"ק 20871-01-23 אמיתי ואח' נ' ישרכרט בעמ ואח' לפני כבוד הרשמת בכירה נעמה ניר התובע: יובל אמיתי הנתבעת: צד ג': ישרכרט בעמ שלמה תחבורה פסק דין
בשנת 2017 היתקשר התובע עם צד ג' בעיסקה מתמשכת להשכרת רכב ובהמלכה, חייבה חברת ההשכרה, היא צד ג' ("שלמה") את התובע חודש בחודשו בראשון לכל חודש, בהתאם לתנאי ההיתקשרות.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, בראיות שהוגשו ובעדויות הצדדים וכן לאחר שהאזנתי לכל השיחות אשר בוצעו בין התובע לנציגי הנתבעת, באתי לכדי מסקנה כי דין התביעה כנגד הנתבעת להיתקבל באופן חלקי, וכי יש לדחות את ההודעה לצד ג'.
"אם כל חטאת" בתביעה זו היא להיטותו של התובע, אשר נכווה כנראה מהתנהלות חברת השכרה אחרת, לבטל את חיוביו לצד ג' באופן חד צדדי הנוגד את חוזה ההיתקשרות ביניהם, תוך שמנהל שיח אלים מילולית עם נציגי הנתבעת, אשר מצדם מטעים אותו בדבר הפסקת החיובים באמצעות ביטול כרטיס האשראי.
...
לסיכום, אני מחייבת את הנתבעת לפצות את התובע בסך של 3000 ₪.
אני מורה על דחיית ההודעה לצד ג'.
הנתבעת תשלם לתובע וכן לצד ג' הוצאות משפט בסך 1000 ₪ לכל אחד.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע פוצה חלקית על ידי חברת השכרת הרכבים, יו.טי.אס בע"מ, כאשר היא קזזה שיעור של 20% בגין רשלנות תורמת, והפחיתה את גובה שכ"ט שמאי שכן לטענתה מדובר בגובה שכ"ט שמאי מופרז, והפחיתה מסכום הנזק הישיר את רכיב המע"מ בשיעור של 2/3 מע"מ מאחר שלטענתה התובע מתקזז בשיעור זה עם שילטונות המס.
דיון והכרעה על יסוד כל החומר המונח לפניי, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להיתקבל חלקית, כפי שיפורט להלן, באופן תמציתי בהתאם לתקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976: לאחר שבחנתי את עדויות הצדדים, והתרשמתי מעדויותיהם באופן בלתי אמצעי, ועיינתי בכל החומר שהונח לפניי, השתכנעתי כי אכן התאונה נגרמה ברשלנותה הברורה והמובהקת של נהגת הפרטית כאשר זו לא עצרה את רכבה בכניסה לצומת, נכנסה לצומת בנסיעה שוטפת מבלי לתת את דעתה אם הצומת פנוי או לא, ומבלי לתת את דעתה לאופנוע.
...
לכן, לטענת הנתבעת, התובע כבר פוצה על הנזק ויש לדחות את התביעה.
אשר למחלוקת בעניין סכום התביעה וההפסדים שנגרמו לתובע, לאחר שבחנתי את טענות הנתבעת לעניין מרכיבי הנזק שלא אושרו (רכיב המע"מ, שכ"ט השמאי ושכ"ט עורך-דין), אני מקבל את טענות התובע למעט לעניין תשלום שכ"ט עורך-דין.
כך שהנתבעת תוסיף ותשלם לתובע שיעור של 2/3 מע"מ בגין הסכום שכבר שולם ומע"מ מלא בגין שיעור 10% נוספים מסכום הנזק שנפסק בפסק דין זה. לגבי רכיב שכ"ט השמאי, איני מקבל את טענת הנתבעת כי מדובר בשכ"ט גבוה או מופרז.
אבהיר כי איני מקבל את מסמך הצעת המחיר על סך 31,188 ₪ שהוא בגדר אינדיקציה ראשונית בלבד לגובה הנזק ובוודאי לא סופית.
סיכום אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: סך של 4,810 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום 25.05.2022 (מועד פירעון חשבונית התיקון) ועד למועד הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

כידוע, בפרשת דיזנהויז (ח"א (י-ם) 804/07 דיזנהויז יוניתורס נסיעות ותיירות (1979) בע"מ נ' היועץ המשפטי לממשלה (13.10.09)) נדונה והוגדרה מעמדה המשפטי של סוכנות הנסיעות (כדוגמת הנתבעת דנן) והקף אחריותה: "הקונסטרוקציה המשפטית הנראית הולמת את מרבית המצבים היא של חוזה לטובת אדם שלישי, על פיו ספק השירותים מחוייב הן כלפי סוכנות הנסיעות (שהתחייבה לשלם לו) והן כלפי הלקוח (שהמבקשת הורתה לספק להעניק לו את השרות) במתן השרות, כנגד ההיתחייבות שהמבקשת נטלה כלפיו. ... מכל מקום, אף לעניין זה אין לומר כי המבקשת יוצאת מהתמונה מרגע שהיא יוצרת את החבות המשפטית של ספק השרות כלפי הלקוח, אלא רק שבכך היא מממשת חבות מרכזית שלה על פי הסכם ההזמנה. המהלך השני בבצוע ההזמנה הוא מתן השרות ללקוח על ידי ספק השרות. בשלב זה תפקידה של המבקשת הוא אומנם משני, אולם לא חסר נפקות משפטית. מחויבויותיה הן בעיקר בהעברת מידע ללקוח מספק השירותים, ובטיפול בתלונות שיש ללקוח אל מול ספק השירותים. ודוק, היתחייבותה המשפטית של המבקשת היא להקנות ללקוח זכות משפטית לקבלת השרות מספק השירותים, ולהבטיח כי שירות כזה אכן יינתן. אין היא נוטלת על עצמה אחריות לאיכותו של השרות האמור, ואף לא לליקויים העלולים ליפול בו (למעט כאלה בהם ניתן לייחס לה אשם)". בהתאם לכך נקבע בהמשך פסק הדין: "אחד היתרונות המרכזיים שבשימוש בשירותיה של סוכנות נסיעות גלום באפשרות להסתייע בידע המקצועי העומד לרשותה, ובהיכרותה עם הגורמים השונים הפועלים בשוק. לא זו אף זו: מכוח מומחיותה, נידרשת סוכנות הנסיעות לבצע בדיקות סבירות על מנת לוודא כי שירותי התיירות שהיא מוכרת הם ממשיים, ותואמים את המובטח ללקוח" במקרה שעמד למבחן בית הדין לחוזים אחידים בעיניין דיזנהויז עלתה טענה באשר לשיפוצים שנערכו במלון.
בהקשר זה נכתב כך (ס' 63 לפסק הדין): "אין חולק כי הנוחיות והתפקוד התקין של בית המלון הם אחד מהעניינים המרכזיים ביותר במהלך הנסיעה או החופשה, ויש בהם כדי להשפיע בצורה מכרעת על הנאתם של הלקוחות, מתחילת הנסיעה ועד סופה. בנוסף יש לדחות את טענות המבקשת לפיהן מדובר בתוספת שאינה מעשית. אמנם, הסוכנות אינה יכולה לערוך בירור עם כל אחד מספקי השירותים הרבים איתם היא עובדת (הכוללים חברות תעופה, בתי מלון, חברות השכרת רכב, חברות שייט, מדריכי טיולים וכו') ביחס לכל פרט קטן שעלול להשתבש ולפגום בנוחיות הטיול. אולם, כאשר מדובר בסוגיה שהיא כה משמעותית, המתייחסת לספק אחד או שניים בלבד לכל הזמנה (כלומר בית המלון) הרי שראוי להטיל על הסוכנות סטאנדרט היתנהגות גבוה ומחייב יותר, הדורש ממנה עריכת בירור אקטיבי לטובת הלקוחות. יחד עם זאת, יש לציין כי מרגע שהמבקשת תוכל להוכיח שערכה את הבירור עם בית המלון והעבירה את תוצאותיו ללקוח, חזקה עליה כי עמדה בחובתה" בהתאם לכך, נקבע במקום אחר כי: "ניתן לסכם ולקבוע, כי במערכת יחסים משולשת בענף התיירות, הכוללת לקוח, סוכנות נסיעות וספק – בכל הקשור לשלב ביצוע ההזמנה, אחריותה של סוכנות הנסיעות מיתמקדת בהעברת מידע בין הלקוח והספק ובתלונות שיש ללקוח אל מול הספק; תפקיד הספק הוא להבטיח שהלקוח יקבל את מלוא השירותים שהספק התחייב לספק ללקוח (באמצעות נותני שירותים זרים), אולם הוא לא יהיה אחראי על שבושם או תקלות המהוים זוטות או על תקלות ושיבושים הנובעים מנסיבות שכלל אינן תלויות בספק, לא היו בידיעתו מבעוד מועד ולא ניתן היה לצפות אותם (הכוונה לתקלות ושיבושים חריגים במיוחד, בעקרם של דברים – חצוניים לפעילות השוטפת של בית המלון), אלא אם יוכח שבגין התקלות והשיבושים לא היה זכאי נותן השירותים הזר לתשלום והספק ממילא לא העביר אליו את התמורה המוסכמת, כולה או חלקה– כאשר מדובר בתנאים מצטברים." (ת"ק (תביעות קטנות ת"א) 14887-08-12 קולט קועד נ' השטיח המעופף בע"מ (כב' הש' י' נמרודי, פס"ד מ יום 7.2.13).
...
דין התביעה, לפיכך, להתקבל.
" אין בידי לקבל את עמדת התובעים כאילו מפגע הרעש איין את חווית החופשה כולה.
סיכומו של דבר, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים סך 8,000 ₪, בצירוף אגרת בית המשפט כפי ששולמה (כולל מחצית שניה, ככל ששולמה) בסך 800 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 1,200 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בחיפה ‏כ"א אלול תשפ"ג, 07 ספטמבר 2023 ת"ק 51328-05-23 ולך נ' בויקו ואח' תיק חצוני: בפני כבוד הרשם הבכיר, בנימין בן סימון תובע טוביה ולך נתבעות 1.יוליה בויקו 2.הראל חברה לביטוח בע"מ פסק דין
לפני תביעה שהגיש התובע כנגד חברת הביטוח הראל, בטענה כי סירבה לשלם לו הוצאות בגין חלק מהנזקים שנגרמו לרכבו בעטיה של תאונת דרכים, אשר התרחשה בחודש מאי 2022, בעודו מבוטח בביטוח מקיף.
לטענת הנתבעת, לרכיב השכרת רכב חלופי אין מקום, כיוון שסכומים אלו לא הוכחו ולא פורטו בתביעה דנן.
...
לאור האמור, דין התביעה להתקבל בחלקה.
אני סבור כי הנתבעת לא פעלה בתום לב כלפי התובע, ואף השתהתה שיהוי רב במתן התגמולים לתובע.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: בגין ירידת ערך בסך 2,810 ₪ על פי דוח השמאי, בגין חוות דעת בוחן התנועה – 5,000 ₪, בגין עוגמת נפש – 5,000 ₪ וכן הוצאות משפט בסך 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בהקשר זה אפנה לפסק דינו של כב' השופט אייל דורון בת"ק (חי') 44392-10-12 איתי יפרח נ' סאן קאר השקעות בע"מ ( 28.4.13), שעניינו בתביעה במסגרת הליך של תביעות קטנות, שבמסגרתה עתר התובע, שוכר רכב, כנגד הנתבעת, חברת השכרת הרכב, על חיוב בכרטיס האשראי שלו, שחייבה אותו הנתבעת בגין נזק לרכב, כאשר הרכב לא בוטח ע"י הנתבעת בביטוח מקיף.
...
לכל האמור לעיל יש לצרף את הטענות המשפטיות השונות שהוכחו ע"י הנתבעת, ובכלל זה: העדר מסמך ויתור מטעם הנתבעת המעיד על מודעותה לאפשרות לבטח את הרכב בביטוח מקיף, תנאי מקפח בחוזה אחיד, סעיפי הסכם שאינם ברורים דיים והמצריכים פרשנות, כאשר הפרשנות היא כנגד המנסח ועוד.
אשר על כן, אני מורה על דחייתה של התביעה.
משלא מצאתי לקבל את התביעה הרי שאין מקום לקבל את הודעת צד ג' כנגד התובעת עצמה וכנגד משה ואורן, ואני מורה על דחייתה של הודעת צ"ג. באשר להוצאות המשפט, ובהינתן דחיית התביעה על כלל רכיביה, שהוגשה כבר ביום 18.9.19, על הסך של 85,835 ₪, כשסכום זה נושא ריבית והפרשי הצמדה, בהינתן ארבעת הדיונים שנערכו בתיק ובשים לב להוראות תקנות 151-153 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, ובהינתן כלל הטיעונים לדחיית התביעה, אני מורה לתובעת לשאת בשכר טרחת עורך דינה של הנתבעת בסך של 11,700 ₪, וכן בהוצאות התייצבותה של הנתבעת לדיונים בסך של 2,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו