הנתבע נימק את החלטתו, כדלקמן: "מעיון בפרטי תביעתך ובמסמכים הרפואיים שבידינו עולה, כי הופעת הבקע בתאריך 18/6/2020 לא באה כתוצאה ממאמץ לא רגיל- נפילה מסולם- איננה בגדר מאמץ לא רגיל בעבודתך. לדעת הרופא מנגנון הפגיעה אינו מתאים להופעת בקע מיפשעתי. כמו כן, לא פנית לטפול רפואי תוך שבעים ושתיים שעות ממועד הופעת הבקע, כנדרש על פי החוק, אלא במועד מאוחר יותר, בתאריך 25/6/2020. מטעמים אלה, לא ניתן להכיר בבקע המפשעתי כפגיעה בעבודה".
ביום 24.12.2020 התובע פנה לועדת התביעות ובקש לבחון מחדש את ההחלטה לדחות את התביעה.
לאור כל האמור לעיל, משלא היתקיימו התנאים הנדרשים בסעיף 84 לחוק, יש לדחות את התביעה כבר בשלב זה, מבלי להזקק למינוי מומחה רפואי לבחינת הקשר הסיבתי בין הארוע הנטען לבין הבקע המפשעתי ממנו סובל התובע, לטענתו.
בפסיקה מאוחרת יותר, בפרשת מירב בניטה[footnoteRef:10], שעניינה בתביעה שהגישה מבוטחת לתשלום דמי תאונה (ויודגש, לא דובר בתביעה להכרה בבקע מיפשעתי כתאונת עבודה), נידרש בית הדין הארצי לשאלה האם בקביעת תור לבדיקה רפואית בתוך 72 שעות משעת התאונה יש כדי לענות על דרישת סעיף 151 (ב) לחוק, הדורש כתנאי להכרה בתאונה כ"תאונה אישית" כי המבוטח "נבדק בדיקה רפואית תוך 72 שעות משעת התאונה". בית הדין הארצי קבע באותו מקרה, כי לא ניתן להסתפק בקביעת תור לבדיקה כתחליף לקיומה בפועל: [10: עב"ל (ארצי) מירב בניטה נ' המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 4.3.2008, פורסם סנסו) (להלן: "פרשת מירב בניטה").
...
אשר על כן, אנו קובעים כי התובע עמד אף בתנאי של פנייה לקבלת טיפול רפואי תוך 72 שעות ממועד הופעת הבקע.
בשולי הדברים נציין, כי לא מצאנו לקבל את טענת הנתבע שלפיה התובע לא דיווח למעסיק אודות הפגיעה תוך 72 שעות ממועד התרחשותה.
לאמור נוסיף, כי המעסיק חתם על טופס התביעה ולא הביע הסתייגות כלשהי ביחס לאמור בו.
סוף דבר
מששוכנענו כי התובע עמד בנטל להוכיח את התקיימות התנאים הקבועים בסעיף 84 לחוק, בית הדין ימנה מומחה מטעמו על מנת שיבחן את הקשר הסיבתי הרפואי בין הבקע המפשעתי בצד שמאל לבין עבודתו של התובע, על סמך העבודות הבאות:
התובע יליד שנת 1964.