מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בנקאית: צ'קים שחזרו עקב חשבון מוגבל

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השיקים חזרו עקב העידר כסוי מספיק וחשבון מוגבל.
עוד טענה המבקשת כי המשיבה לא היתקשרה למבקשת בטרם ניסתה לפרוע את השיקים ולאחר שהשיקים חזרו מהבנק, שבשה המשיבה את הכתוב בגב השיקים ומחקה את אחת מחתימות ההיסב המצויות בגב בשיקים.
סעיף 23 (א) לפקודה קובע "חתימה על שטר שהיא מזוייפת או שּׂוּמה בו שלא בהרשאת האדם שהחתימה נחזית כשלו, אין כוחה יפה כלשהוא, ואין רוכשים על ידיה או על פיה כל זכות להחזיק בשטר או להפטיר ממנו או לאכוף פירעונו על כל צד שבו, אלא אם האדם שכנגדו באים להחזיק את השטר או שעליו באים לאכוף פירעונו מָנוע מלטעון טענת זיוף או העידר הרשאה, והכל בכפוף להוראות פקודה זו." מי שחתימתו זויפה אינו חייב עפ"י השטר, גם לא כלפי תובע שהוא בגדר אוחז כשורה (ראה סעיף 28 לפקודה).
...
כלומר, המבקשת היא שהסבה וסיחרה את השיקים, ועתה היא מבקשת לטעון כי אינה חייבת על פיהם, כיון שלא היתה רשאית להסב את השיקים? לאור האמור אין בידי לקבל את טענת המבקשת כי הסבת השטרות נעשתה בניגוד לדין.
לסיכום על פי הראיות שהובאו בפני בשלב זה, הגנתה של המבקשת קרסה והתבררה כ"הגנת בדים", ומכל מקום, המבקשת לא עמדה המבקשת ולו בנטל הפירוט המימאלי הנדרש לשם מתן רשות להגן, טענותיה אף סתרו זו את זו, שכן לא ניתן להעלות טענה זיוף ובד בבד, לטעון לכישלון תמורה בעיסקת יסוד עלומה כלשהי.
בהתאם, אני מורה על דחיית ההתנגדויות שהוגשו בארבעת התיקים שצוינו בכותרת, וכן על שפעול הליכי ההוצל"פ בתיקי הוצל"פ מספר506929-03-22, 529542-11-21, 516345-01-22, 529547-11-21.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בנתניה ת"ט 12463-03-20 בנק מזרחי טפחות בעמ נ' מ.ג.ח.י. עבודות חשמל ואינסטלציה בע"מ תיק חצוני: 5019400120 בפני כבוד הרשמת בכירה אפרת רחלי מאירי תובע בנק מזרחי טפחות בעמ נתבעת מ.ג.ח.י. עבודות חשמל ואינסטלציה בע"מ פסק דין
מה גם, שלא ברור אם הסחורה הייתה אמורה להיות מסופקת ביום 10.8.2019 (עמ' 2, ש' 14), ותאריך הפירעון הוא בחודש ספטמבר 2019, מדוע המבקשת לא פעלה לביטול השיקים כלל וכלל משאלה חזרו בשל מוגבלות החשבון, וזאת בחודש אוקטובר 2019? כאמור, לא מצאתי קשר בין השיקים לבין העסקה שבוטלה, אולם כך או כך, על פניו נראה כי הם נימסרו לבנק שהפך להיות אוחז כשורה לפי סעיף 28 לפקודת השיטריות כאשר מי שאוחז כשורה בשטר גובר על מי שטוען לכישלון תמורה ואל מול זאת, מי שאינו אוחז כשורה בשטר לא יוכל להתגבר על הגנה של כשלון תמורה של המושך או העושה (ראו רע"א 8301/13 טל טריידינג קורפ נגד בנק לאומי לישראל בע"מ (24.11.2015)).
...
בכל הנוגע לטענת המבקשת כי הבנק אינו אוחז כשורה בשל חוסר תום לב, איני מקבלת את הטענה שנטענה בעלמא לגבי "שיתוף פעולה פסול" בין הנפרעת לבנק.
זאת, על מנת שבית המשפט לא יידרש לקיים הוכחות ולאחר מכן להגיע למסקנה אשר יגיע עת מלכתחילה יכול היה להפעיל את שיקול דעתו האם יש מקום לנהל הליך שלם אם לאו מש"זמנו של בית המשפט הינו מוגבל, ותור המתדיינים ארוך" ואין מקום להאריך את ההליך לריק על דרך שמיעת ראיות (ראו והשוו: ע"א 3801/06 שרית עובדיה נ' עיריית הרצליה (18.2.2018)).
על כן, ולנוכח האמור, ההתנגדות נדחית.
אני מורה על שפעול הליכי הוצאה לפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

השיק חזר עקב חשבון מוגבל.
עולה מהכיתוב המודפס על פני השיק, כי בנגוד לגירסת הנתבעת לפיה ביקשה מפקיד הבנק שלא לכבד את השיק (מאחר ומדובר לגירסתה בשיק גנוב שכלל לא נמשך על ידה), השיק חולל ביום 25.11.2012 ע"י הבנק הנמשך מסיבת "חשבון מוגבל" ולא "נ.ה.ב (ניתנה הוראת ביטול). קרי, אם היה חשבון הבנק באותה עת מצוי ביתרת זכות מספקת היה השיק אמור להפרע בחשבון הנתבעת, דבר שיש בו כדי לחזק את גרסת התובע לגבי עצם מתן ההלוואה לנתבעת בסכום הנטען, וכן להבהיר את נסיבות כריתת ההסכם נשוא התביעה בתחילת חודש 02/13.
שלישית, הנתבעת הכחישה בכתב הגנתה וכן הצהירה בסעיף 7 לתצהירה, כי מעולם לא הייתה בקשיים כלכליים כנטען בכתב התביעה, אלא שבמהלך עדותה בביהמ"ש אישרה הנתבעת כי חזרו לה שיקים בחשבונה בבנק "מדי פעם. כמו לכולם" (פ' עמ' 10 ש' 23-24), כי חשבונה בבנק היה מצוי תחת הגבלה "פעם אחת" (פ' עמ' 10 ש' 25-26).
...
המומחית מטעם הנתבעת לא שללה בחקירתה הנגדית קיומה של אפשרות טכנית לקחת את צילום ההסכם שבמחלוקת ו-"להדביק" עליו חתימה כלשהי הנחזית כחתימת הנתבעת, לצלם את המסמך שוב, לבחון אותו ולהגיע למסקנה שמדובר בחתימה מזויפת, אך סייגה זאת בכך ש-"אם יש הדבקה ניתן לראות שאריות של קווים" (פ' עמ' 13 ש' 14-16).
לאחר שבחנתי את טענות התובע בשאלת הנזק עקב ההפרה, כפי שהוכח בפניי, אני מחליט לאשר לתובע סך של 12,000 $ ארה"ב לפי שוויו בשקלים נכון ליום 1.12017 (דהיינו סך: 46,200 ₪) בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.1.2017 ועד היום מתקבל הסך 48,400 ₪.
סוף דבר אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע את הסך 48,400 ₪ בצירוף החזר אגרות משפט וכן שכ"ט בשיעור 23.4% - והכל לתשלום תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מנהל המבקשת ניצל תמימות המשיב שנענה לבקשתו שלא להפקיד את השיקים בזמן הפרעון שלהם ורק בחלוף המועד ומשנעלם מנהל המבקשת נאלץ המשיב להפקידם בבנק ואז התברר כי חשבון המבקשת בבנק מוגבל.
השיקים חזרו מחמת חשבון מוגבל ולא כי ניתנה הוראת ביטול.
היתנגדות לבצוע שיקים: לעניין ההיתנגדות ולאחר שבחנתי כלל טענות הצדדים ושמעתי עדות המצהיר מטעם המבקשת וסיכומי ב"כ הצדדים, אני מחליט כדלקמן: ככלל, תנתן הרשות להיתגונן, כל אימת שטענות ההגנה מעלות סוגיות המצדיקות בחינתן בדרך של בירור התובענה לגופה ודי לו למבקש כי יראה הגנה אפשרית, ואף לו בדוחק רב. הנחת המוצא היא כי הנטל בו נושא מבקש הרשות להיתגונן קל הוא.
...
בשים לב להתנהלות המבקשת ולאיחור בהגשת ההתנגדות הנני מחייב את המבקשת בתשלום הוצאות המשיב בסכום של 1,500 ₪.
התנגדות לביצוע שיקים: לעניין ההתנגדות ולאחר שבחנתי כלל טענות הצדדים ושמעתי עדות המצהיר מטעם המבקשת וסיכומי ב"כ הצדדים, אני מחליט כדלקמן: ככלל, תינתן הרשות להתגונן, כל אימת שטענות ההגנה מעלות סוגיות המצדיקות בחינתן בדרך של בירור התובענה לגופה ודי לו למבקש כי יראה הגנה אפשרית, ואף לו בדוחק רב. הנחת המוצא היא כי הנטל בו נושא מבקש הרשות להתגונן קל הוא.
לסיכום בהינתן הנקוב לעיל, אני סבור כי טענת ההגנה שהעלתה המבקשת בקשר לתנאי כלשהי לפירעון השיקים נשוא התיק היא גרסה כללית וסתמית שלא פורטה כנדרש והתערערה בעקבות החקירה הנגדית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מתצהיר שפיצר וגם מכתב התביעה עולה בבירור כי סכומי ההמחאות שחזרו מהוים רק חלק מהחוב ולא כולו.
זאת ועוד - הוכח כי הנתבעת אינה פעילה, כי לא שילמה אגרות לרשם החברות, כי חשבונה מוגבל, כי אין לה הכנסות, כי אין לה נכסים, כי המחאות שמסר הנתבע לתובעת חזרו בשל עיקולים בחשבונה וכי ניתנו נגדה פסקי דין ובהם פסק דין בגין חוב של כחצי מיליון ₪ לבנק דיסקונט ופסק דין נוסף לאחר דחיית היתנגדות שהגישה הנתבעת, אשר הוגדרה כהגנת בדים.
...
מיותר לציין כי הנתבעת לא הביאה בדל של ראיה להוכחת הטענה הנ"ל, שמלכתחילה, עוד לפני הצורך בהוכחתה, נטענה בצורה סתמית וכללית, ללא כל פירוט של ההזמנות, המועדים, שמות הלקוחות, מועדים שסופקו בפועל ופירוט כיצד חושב סכום הנזק שנתבע ועל כן גם טענה זו נדחית.
סוף דבר אשר על כן, התביעה מתקבלת במלואה.
הנתבעים ישלמו לתובעת ביחד ולחוד את סכום התביעה, בסך של 199,919 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל וכן בצירוף אגרות המשפט וכן בצירוף שכר טרחת עו"ד בסך של 40,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו