העובדה שהוגשה במסגרת הליך זה גם תביעה שכנגד וכן הודעות לצד שלישי אינה מעלה ואינה מורידה, מה גם שהנתבעת, בעצמה, אישרה, כי אין לה כל טענה כנגד הקבלן.
העובדה שניתן היתר ייצוג לתובעים, אינה מעלה ואינה מורידה לעניין זה, שהרי מטבע הדברים אין דין ייצוג במסגרת תביעות קטנות כדין ייצוג בהליך משפטי המתנהל בסדר דין מהיר בבית משפט השלום, על כל המשתמע מכך.
...
הבקשה הוגשה ביום 22.1.19 ונטען בה, כי בדיון שהתקיים ביום 4.11.18 גילה בית המשפט יחס עוין ומשפיל כלפי המבקשת, וכן גילה דעתו שאינו אובייקטיבי, כי דעתו ננעלה ומגובשת ואף השתמש "בלחצים המלווים באיומים ובהפחדות כלפי המבקשת על מנת שהמבקשת תקבל את הסדר הפשרה שהוצע לה". נטען עוד, כי בכוונת בית המשפט "לפסוק נגד המבקשת, נגד העובדות נגד החוק והתקנות והכל מתוך משוא פנים, גם אם העניין מצריך סילוף עובדות מכוון בדגש על חוות דעת מומחה על מנת להביא בסופו של דבר לעיוות דין ולהטיית משפט." עוד מפנה המבקשת לעובדה, כי בקשתה להעברת הדיון בתביעה לבית משפט השלום נדחתה על ידי מותב זה, וזאת, לטענתה, "על אף הצדדים השלישיים, ריבוי כתבי הטענות והאסמכתאות בתיק, הצורך בזימון ובחקירת עדים והרצון מצד המבקשת לקבל באותה הזדמנות את הזכות להליך הוגן." המבקשת טוענת, כי "מדובר במקרה חריג בחומרתו המבוסס על סילוף עובדות מצד כבוד הרשמת במטרה להביא להטיית משפט בתיק". יוער, כי הבקשה מתפרשת על פני עשרה עמודים ומטבע הדברים טענות המבקשת נסקרו לעיל בתמציתיות.
סבורני, כי נוכח האמור, דווקא אם אחליט לפסול עצמי מלשבת בדין בשלב זה של הדיון, אמצא חוטאת לתפקידי, שכן, כידוע, הזכות לשבת בדין היא גם החובה לעשות כן. לפסילת שופט מלדון יש השלכות מרחיקות לכת על תקינות ההליך השיפוטי והיא עלולה להאריך את הטיפול בו שלא לצורך.
מכל הטעמים האמורים לעיל, הבקשה נדחית.
כיוון שמדובר בהליך המתנהל בפני בית המשפט לתביעות קטנות, מצאתי לנכון להעיר, כי המבקשת רשאית להגיש ערעור על החלטתי לכב' נשיאת בית המשפט העליון, וזאת בתוך 10 ימים ממועד קבלת החלטתי.