כתוצאה מתאונה זו ניחבל התובע בגפו הימנית (הדומינאנטית), שם אובחנו, בין היתר, שברים בהומרוס, באולנה וברדיוס יד ימין, עם נפיחות ודפורמציה.
קיים סיכוי, אמנם קטן, שהגשר הגרמי האמור ילך ויתעבה בעתיד, עד לדרגה בה השבר יתחבר ויגיע לחוזק מכאני המאפשר הסרת הקיבוע הפנימי.
תחת תת-הכותרת 'תולדות המקרה' קובע ד"ר ליברטי (עמ' 1 לחוות הדעת):
"[התובע] היה מעורב בתאונת דרכים בתאריך 14.7.14. נהג בקטנוע ועצר על מנת לתת זכות קדימה להולכי רגל במעבר חצייה. הוא נפגע מרכב מאחור שהפילו ארצה. סבל משבר פריקה בקרסול ימין. פונה לבית החולים תל-השומר בחדר המיון בוצעה החזרה של הפריקה בקרסול ולאחר מכן קובע בגבס. צלומי בקורת לאחר החזרת הפריקה, על פי שיפוט הרופאים במחלקה, לא הצריכו בצוע ניתוח פתוח. הוחלט להמשיך בטיפול שמרני – קיבוע בגבס עד להתאחדות השברים."
בהמשך חוות הדעת זו בעיניין תוצאות התאונה השניה, כאמור, קובע המומחה תחת תת-הכותרת 'סיכום' (עמ' 2 לחוות הדעת):
"מפרק הקרסול הוא מפרק מפונק ובעייתי הרגיש לפגיעות ונקעים. גם שינוי ארטריטי קל או רפיון סמוי של הרצועות המייצבות אותו, יכול לגרום לכאבים והפרעה יומיומית. נכותו של [התובע] בעקבות השבר והפריקה האחורית מהם סבל במהלך תאונת הדרכים בתאריך 14.7.14, היא בשיעור של 10% לפי סעיף 35(1) ב'".
קביעות המל"ל – בנכות כללית
על פי המסמכים שהתובע צירף מתיקי המל"ל, פנה התובע למל"ל בתביעה ב"תביעה לקיצבת נכות כללית" כשבע שנים טרם התאונה הראשונה, ב-1998, ונקבעה לו כבר אז נכות רפואית ביעור 20% בגין הפרעת אישיות [מיסמך 117 בנספח י' לתצהיר התובע].
בנסיבות, ולאחר שעיינתי בממצאים ובקביעות שבחוות הדעת שנתנו המומחים הרפואיים, לא מצאתי לסטות מהן, ואני מקבל את המלצת המומחים לגבי הנכויות הרפואיות שיש ליחס לתובע בגין שתי תאונות הדרכים, כדלקמן:
בגין אי-היתחברות השבר בעצם הזרוע הימנית בגין התאונה הראשונה נכות קבועה בשיעור 30% לפי סעיף 40(3) לתקנות המל"ל; שלשונו, כאמור: "אי-התאחות עצם הזרוע בלי היתהוות פרק נד מדומה כגון (Fibrous union)"; אחוז הנכות מתאים לנכות זו - ביד ימין.
...
אם כן, מכל האמור לעיל עולה כי, כמפורט לעיל – דין תביעה זו להתקבל בסכום כולל של 677,000 ₪; כאשר מסכום זה יש לנכות קצבאות מל"ל בסכום של 257,841 ₪, וכן יש לנכות את התשלומים התכופים בסך 22,052 ₪.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כדלקמן:
התביעה הנדונה מתקבלת, כך שהנתבעת תשלם לתובע סכום כולל של 397,107 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובע החזר שכר טרחת עורך דין בסך 60,400 ₪, וכן - החזר האגרה ששילם התובע בנדון.