ביום 19.11.15 הגישה התובעת לנתבע תביעה לקבלת גמלת שמירת הריון בגין התקופה החל מה- 18.11.15 ועד הלידה.
ברם, לא הועלתה כל טענה, ואין כל ממצא רפואי, המעיד על חוסר איזון בבלוטת התריס של התובעת, ואף המומחה לא מצביע על כך. מכל מקום איזון הפעילות של בלוטת התריס אינו קשור כלל ועיקר לעבודה אלא לנטילת טפול תרופתי נכון, שאותו קיבלה התובעת והוא אף סייע לה לשמור על פעילות בלוטה נאותה במהלך ההריון כולו.
המומחה חיווה דיעה כללית לפיה מכלול הליקויים מהם סבלה התובעת, מחייב שמירת הריון, אך זאת הוא עושה מבלי להתייחס לשאלה מדוע הפסקת העבודה תימנע את הסכנה שנשקפה לתובעת בגין כל אחד מליקוייה הרפואיים ומכולם כמכלול.
סה"כ הבעיות הרפואיות שמהן סבלה התובעת לפני כניסתה להריון: תת פעילות של בלוטת התריס, דלקות בדרכי השתן, השמנת יתר, דופק מהיר, לחץ דם גבולי וכאבי גב, - מתעצמים באופן משמעותי כאשר האשה בהריון, וכאשר ישנם השינויים הפיזיולוגיים בגוף האשה ההרה בגלל היותה בהריון.
ואולם, תלונות התובעת לכאבי הגב, וההגבלות מהכאבים וההמלצות הרפואיות כן מצדיקות שמירת הריון,
יש תעוד מ- 21/12/15 , "יש כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגליים,התובעת מתקשה בעמידה ותפקוד. בבדיקתה יש רגישות בגב תחתון, תנועות גב מכאיבות ומוגבלות". סיכום והמלצה של הרופא , "עקב ההקרנה לרגליים, והקושי בתיפקוד, להמנע מישיבה ועמידה ממושכת".
בדיקה אחרת, של רופא אורתופד מומחה קובע שיש רגישות מעל לשרירי גב תחתון, והומלץ על "תרופות נגד כאבים והרמת הרגל" (4/3/16).
...
בתאריך 23/4/17, הגישה התובעת את תגובתה לבקשה (להלן:"התגובה"), במסגרתה הסבירה מדוע אין להעתר לבקשה.
לנוכח האמור לעיל וכפי שלא מצאנו הצדקה למינוי מומחה אחר או נוסף, כן לא מצאנו שיש בטענות הנתבע כדי להצדיק את דחיית חוות דעתו של המומחה ולכן הרינו ממאמצים אותה ובהתאם לה מקבלים את התביעה.
לסיכום
לנוכח כל האמור הרינו מקבלים את תביעת התובעת ובהתאם לכך מורים לנתבע לשלם לה גימלת שמירת הריון ביחס לתקופה שמתאריך 18/11/15 ועד לתאריך 10/6/15.