כב' השופט דנציגר שלל את טענתו של כץ לפיה המוסד לבוררות אינו מוסמך לידון בתביעות נזיקיות כי אם בתביעות חוזיות בלבד:
"גם את טענותיו של המבקש במישור הנזיקי, טענות שכאמור לעיל אינן מיתמקדות בנזקים הגופניים שנגרמו למבקש כתוצאה מפציעתו, יש לראות כטענות הנוגעות ליחסים החוזיים שבין המבקש לבין הקבוצה, כך שגם הן מצויות בגדר סמכותו של המוסד לבוררות".
ביהמ"ש אזכר את ההלכה לפיה תניית בוררות המחייבת פניה לבוררות בכל סיכסוך הנוגע ליחסים החוזיים בין הצדדים יש לפרש בהרחבה, "באופן שכל המחלוקות שנתגלעו בין הצדדים ואשר נוגעות לאותם יחסים חוזיים או נובעות מהן, לרבות מחלוקות במישור הנזיקי, תתבררנה במסגרת הליך הבוררות. הגישה של "הפרדה מלאכותית בין עילות שבנזיקין לבין עילות חוזיות הכרוכות באותו עניין עצמו, הנה בבחינת עניין של 'פיצול שיערות'". לעניין זה הפנה ביהמ"ש לע"א 20/70 "עמיר" חברה להספקה של היתאחדות האיכרים בישראל בע"מ נ' מ.צ.ק. בע"מ, פ"ד כד(1) 692, 694 (1970) (להלן: "ענין עמיר") שם נקבע:
"לעתים קרובות מוצאת לה תביעה יסוד ושורש בקשר החוזי ובדיני נזיקין כאחד; במקרה כזה לא יהא זה מעשי להפריד בין הדבקים ולהביא אותו סיכסוך על אותן עובדות פעמיים לדיון, רק בשל השוני של היסוד המשפטי. הדין אף אינו מחייב הפרדה שכזאת... מקום ששטר הבוררות שבחוזה, כלשונו וככתבו, מסמיך בורר לידון בענין, הוא רשאי להזקק גם לתביעת נזיקין... המבחן היחיד הקובע הוא המבחן הפרסונאלי".
על כן, הסיק כב' השופט דנציגר בעיניין כץ, כי אין מקום לפצל את הדיון בין העילות הנזיקיות לבין העילה החוזית ה"טהורה" של המבקש כנגד הקבוצה.
תימוכין למסקנתו מצא גם בעובדה כי התקנון (בדומה לתקנון ההתאחדות בעניינינו), קובע כי המוסד לבוררות לא ידון בתביעות לפצוי בגין ניזקי גוף, דבר המלמד על כך, לגישתו, כי לא הוצאו מסמכותו של המוסד לבוררות תביעות נזיקיות אחרות לרבות תביעות בגין רשלנות והפרת חובה חקוקה.
"סבורני, כי כוונת המחוקק מתחילה בחוק הספורט, תשמ"ח-1988 ובתקנון היתה להטיל את חובת הבוררות באשר לעניינים הנוגעים לליבת הנושאים הספורטיביים, כמו חובות השחקן וזכויותיו החוזיות אל מול קבוצתו, והדברים עולים מסעיף 10 לחוק הספורט, שלפיו התקנונים אמורים להסדיר "את הניהול התקין של הענף... לרבות תקנונים בדבר משמעת, שיפוט פנימי והעברת ספורטאים... שכר ותשלומים...".
בהידרשו לדברי ההסבר לסעיפים הרלוואנטיים בהצעת חוק הספורט, תשמ"ז-1987, הצעות חוק תשמ"ז, 271, 274 הוסיף כי:
"ההתיחסות היא במיוחד לנושא המשמעת, ודומה כי ככלל יש לקרוא את שאר עינייני התקנונים בהקשר זה, ומכל מקום כך באשר לליבת היחסים החוזיים בין הגורמים הרלבאנטיים, שחקן וקבוצה. כך גם הרוח הנושבת מסעיף 2 לתקנון המוסד לבוררות של איגוד הכדורסל, העוסק בנושאי הבוררות, שהיא במובהק – על פי מרבית סעיפיה – "רוח חוזית". איני סבור כי נושאי נזיקין בכלל היו אמורים מתחילה להיות חלק ממכלול זה, והתוספת מ – 2002 לתקנון 1989 שהחריגה ניזקי גוף מן הבוררות (סעיף ט') היתה צעד בכיוון הנכון, אף כי לא מלא לטעמי.
...
עוד הפנה ביהמ"ש לע"א 105/75 הופר נ' קופת חולים של ההסתדרות הכללית של העובדים בארץ ישראל, פ"ד כט(2) 509, 511 (1975) (להלן: "עניין הופר") המתייחס לעניין עמיר הנזכר לעיל:
"כן הוחלט – בעניין עמיר בע"מ נ' מ.צ.ק. בע"מ, ע"א 20/70 [3] – שכאשר הוסכם למסור לבוררות סכסוכים 'כתוצאה מהחוזה', לא רק תביעה שעילתה בחוזה אלא גם תביעת נזיקין בשל רשלנות שאירעה כתוצאה מהחוזה חייבת להימסר לבוררות. שקלתי אם הוא הדין גם בתביעת נזיקין בשל לשון הרע או אפילו בשל תקיפה, והגעתי למסקנה שאמנם כך הוא".
על כן הסיק השופט דנציגר כי:
"גם אם לא היתה לטענותיו הנזיקיות של המבקש נגיעה ישירה להסכם שבינו לבין הקבוצה, ואין זה המצב בענין שלפנינו, לא היה מקום לשלול, מניה וביה, את העברת הדיון בהן בפני המוסד לבוררות. גישה זו מתיישבת עם ההלכה לפיה משנדרש בית המשפט ליתן פרשנות לתניית בוררות, יבחר הוא, מבין הפרשנויות האפשריות, את הפרשנות לפיה על הסכסוך בין הצדדים להתברר במסגרת בוררות על פני פרשנות לפיה יש לברר את הסכסוך בפני בית המשפט...הדבר נכון מקל וחומר, כאשר בבוררות מכוח חוק הספורט עסקינן".
לבסוף, נדרש כב' השופט דנציגר להוראת סעיף 5(ג) לחוק הבוררות לפיה "בית המשפט רשאי לא לעכב את ההליכים אם ראה טעם מיוחד שהסכסוך לא יידון בבוררות":
"אין ענייננו בבוררות "רגילה" אשר יונקת כוחה מהסכם בוררות בין הצדדים, כי אם בבוררות סטטוטורית הנכפית עליהם מכוח חוק הספורט.
"סבורני, כי כוונת המחוקק מתחילה בחוק הספורט, תשמ"ח-1988 ובתקנון היתה להטיל את חובת הבוררות באשר לעניינים הנוגעים לליבת הנושאים הספורטיביים, כמו חובות השחקן וזכויותיו החוזיות אל מול קבוצתו, והדברים עולים מסעיף 10 לחוק הספורט, שלפיו התקנונים אמורים להסדיר "את הניהול התקין של הענף... לרבות תקנונים בדבר משמעת, שיפוט פנימי והעברת ספורטאים... שכר ותשלומים...".
בהידרשו לדברי ההסבר לסעיפים הרלוונטיים בהצעת חוק הספורט, תשמ"ז-1987, הצעות חוק תשמ"ז, 271, 274 הוסיף כי:
"ההתיחסות היא במיוחד לנושא המשמעת, ודומה כי ככלל יש לקרוא את שאר ענייני התקנונים בהקשר זה, ומכל מקום כך באשר לליבת היחסים החוזיים בין הגורמים הרלבנטיים, שחקן וקבוצה. כך גם הרוח הנושבת מסעיף 2 לתקנון המוסד לבוררות של איגוד הכדורסל, העוסק בנושאי הבוררות, שהיא במובהק – על פי מרבית סעיפיה – "רוח חוזית". איני סבור כי נושאי נזיקין בכלל היו אמורים מתחילה להיות חלק ממכלול זה, והתוספת מ – 2002 לתקנון 1989 שהחריגה נזקי גוף מן הבוררות (סעיף ט') היתה צעד בכיוון הנכון, אף כי לא מלא לטעמי.
לאור האמור לעיל, אני מורה על עיכוב ההליכים בתובענה דנן.