מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין רשלנות בהכנת תוכניות קונסטרוקציה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

נטען כי הוא היה האדריכל ומעצב הפנים אשר הכין את תכניות השינויים במבנה והוא אשר ניהל את העבודה; ואילו המשיב מס' 2 (להלן: "דיטל") היה הקונסטרוקטור אשר ליווה את עבודות השיפוצים, הכין תכניות קונסטרוקציה לשינויים ולתוספות בנייה.
באשר לנזק, נטען כי ביום 28.2.2013 מישפחת המנוח, יורשיו ושלושת הנתבעים הגיעו להסכם פשרה אשר מסלק תביעות מישפחת המנוח ויורשיו במסגרת ת.א 5694-02-19 (בבית משפט השלום בחיפה), לפיו ישולם לתובעים שם סך 250,000 ₪, מעבר לתשלומי המל"ל. המערער טען כי הוא הכיר בתאונה כתאונת עבודה ועל כן זכאי הוא לקבלת תגמולים בגין רשלנות הנתבעים אשר עומדים על-סך 1,326,053 בהתאם לחוות דעת אקטואר שצורפה לכתב התביעה.
נראה, כי בית משפט קמא לא הרחיב בשאלת הרשלנות מאחר ועיון בסיכומי המערער מעלה שאף הוא היתמקד בהגדרת תפקידם של המשיבים מס' 1 ו- 2 והוא ביקש לחייבם בדין מאחר ו"לא ניהלו ולא פיקחו" למרות שהמערער הוסיף בסיכומיו כי יש לחייב את המשיבים 1 ו- 2 מאחר ו"לא הזהירו את הקבלן בדבר ביצוע ההריסה מבלי להכין תוכנות מתאימות להריסת התיקרה".
...
עיינו בתיק, ומצאנו כי מדובר בתיק שבו התקיימה ישיבת קדם משפט אחת ונשמעו בו חמישה עדים בשתי ישיבות (אחת מהן קצרה), הוצאות ניהולו לא חרגו מהוצאות ניהול תיק רגיל (הצדדים לא הביאו מומחים מטעמם), ולפיכך הטלת סכום הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 100,000 ₪ על המערער בגין ניהול הליך שאינו מורכב, חורג מסכום ההוצאות הסביר, הנהוג והמקובל בתביעות מן הסוג הנדון.
כמו-כן לא מצאנו כל הנמקה להטלת סכום כה גבוה על המערער בגין הוצאות ושכ"ט עו"ד. מצאנו אפוא, להפחית את סכום ההוצאות ושכ"ט עו"ד שעל המערער לשלם לכל אחד מן המשיבים ולהעמידו על סך 17,500 ₪.
הערעור נדחה למעט בעניין הפחתת הוצאות המשפט שפסק בית משפט קמא, הכל כפי שפורט בסעיף 31 לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית לתשלום שכר טירחה תמורת ביצוע עבודות תיכנון בהתאם להסכם שנכרת בין מהנדס קונסטרוקציה ויזמי פרויקט בניה.
הנתבע טען כאמור, כי כל שנידרש מהתובע היא חותמת מהנדס לצורך הגשת בקשה להיתר ותו לא. טענה זו עומדת בסתירה לטענות הנתבע בתצהיר התומך בבקשה למתן רשות להיתגונן, בסעיף 15, לפיה התובע לא פעל על פי ההסכם, כאשר לא הכין ולא מסר תוכניות קונסטרוקציה למכרז ולבצוע, ולא כתב כמויות ורשימת ברזל לעבודות השלד.
התובע לא טען להטלת אחריות אישית על הנתבע בשל עוולה מתוקף דיני הנזיקין, כדרישת הפסיקה הרלוואנטית, כגון רשלנות וכו'.
...
אשר על כן הגעתי למסקנה שבנסיבות העניין כאן יהיה זה "צודק ונכון" להרים את מסך ההתאגדות בין הנתבע לבין החברה.
סוף דבר התביעה מתקבלת בהתאם למפורט לעיל.
הנתבעים ישלמו לתובע, יחד ולחוד, סך של 212,055 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

עניינה של התביעה, השבת תמורה חלקית ששולמה עבור עבודות ניסור ופינוי ופיצויים בגין רשלנות לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש].
התכנית הוכנה על ידי מהנדס פיני יולנו, לו שילם התובע סך של 1,500 ש"ח. התובע שילם סך נוסף של 4,500 ש"ח במזומן עבור קונסטרוקציה.
...
סך הכל 23,950 ש"ח. מלכתחילה היה על הנתבע לבצע את העבודה תמורת 12,000 ש"ח. לכן, התובע זכאי ברכיב זה לפיצוי בסך של 11,950 ש"ח. בשל הנזק לעמודים תומכים נגרמו לתובע הוצאות בסך של 6,000 ש"ח, הכוללות שכר מהנדס בסך 1,500 ש"ח ועבודות קונסטרוקציית ברזל בסך של 4,500 ש"ח. מאחר שלא הוכחה ירידת ערך הדירה, אינני פוסקת פיצוי ברכיב זה. סיכומו של דבר, התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובע את הסך של 17,950 ש"ח בצירוף ריבית והפרשי הצמדה ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל.
בנוסף, הנתבע ישלם לתובע הוצאות בסך של 1,000 ש"ח. בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 15 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

במהלך חודש מרץ 2017 פנה רפי אליו והזמין שירותים מקצועיים הכוללים: עריכת תוכנית אדריכלות ופיתוח, תוכנית קונסטרוקציה, תוכנית דולחין ואינסטלציה, תוכנית חשמל והגשת בקשה לתוכנית היתר בנייה לצורך בניית בית מגורים חדש (המכיל 2 יחידות משנה נפרדות צמודות קרקע) במקרקעין.
עם הודעת הפסקת העבודה מטעם הערייה יצר קשר עם דקל אשר יסביר לו את פשר היתנהלותו ודקל הגיע פיזית לשטח, הוסבר לצדדים על-ידי המפקח מר תימור שוחט, כי העבודה מופסקת לאלתר לאור אי התאמה בין ההיתר לבין העבודה והתוכניות לבצוע בשטח, וכאשר הוא הבין את פשר המחדל הרשלני שביצע באותו היום דקל, הוא הודיע לו מיד על הפסקת מתן שירותיו המקצועיים בנכס נשוא התביעה העיקרית.
רפי קיבל את ההצעה וחתם עליה, והסכים לבצוע העבודה על ידי דקל, והעבודה בוצעה בידיעתו ובהסכמתו, שאם לא כן, מדוע שיצהיר שהודיע לדקל מפורשות שאין הוא מעוניין לעבוד איתו יותר, עקב רשלנותו בפרויקט נשוא התביעה שכנגד, אם לא נכרת חוזה מחייב בין הצדדים ? אם רפי סרב לכרות חוזה עם דקל מדוע שיחתום על ההצעה ? רפי לא נתן לכך הסברים המניחים את הדעת במהלך עדותו כאשר שוכנעתי אף שהוא ידע שמוגשת הבקשה על ידי דקל, ולא יעלה על הדעת שדקל ביצע את העבודה על דעתו כך סתם.
חלק מהיציבות זה העמודים" (ראה: עמ' 13 לפרוטוקול) אכן ביום 5.12.17 הוצא על ידי המפקח צו מינהלי להפסקת עבודה, ושם צוין בתאור העבודה האסורה: "חפירה של 3 כלונסאות ויציקתם בסטייה מההיתר שניתן במקום". בכתב התביעה שכנגד נטען, כי הצוו היתייחס לחפירת 3 כלונסאות בסמוך למבנה כולל יציקתם, מדובר בכלונסאות שהופיעו בתוכנית העבודה שעליהם אמורים היו להיבנות העמודים שהכין דקל ולא הופיעו בתוכנית שהוגשה לועדה המקומית לקבלת ההיתר.
...
בסיכומו של דבר בכל הנוגע לתביעה העיקרית אני מחייבת את הנתבע (רפי) לשלם לתובע (דקל) סך של 31,590 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בסך של 9,000 ₪ ואגרות משפט.
אני דוחה את התביעה שכנגד, כאשר פסיקת שכ"ט עו"ד נלקחה בחשבון במסגרת התביעה העיקרית.
אני מורה למזכירות להשיב את שכר העדים שהופקדו בתיק, לידי המפקידים, באמצעות ב"כ. המזכירות תמציא העתק פסק הדין לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

כתב התביעה המקורי הוגש נגד 3 בעלי מיקצוע שהיו מעורבים בבניית המבנה: הנתבע 1 - המהנדס מיכאל פוזין (להלן: "הנתבע"), ששמש כמתכנן קונסטרוקציה ומפקח עליון, בהתאם להסכם בין התובעים והנתבע מיום 30.10.11, שלפיו הכין הנתבע תכניות קונסטרוקציה מושלמות לשלד הבניין, חישובים סטאטיים והצהרת אחריות, כתב כמויות ומפרט טכני לשלד תמורת סך של 5,000 ₪; הנתבע 2 - אלי מלכה, ששמש כמפקח על הליך הבניה מתחילתו ועד סופו; הנתבע 3 – אליאס עאקלה, קבלן ביניין אשר ביצע את עבודות השלד והפיתוח.
נקבע שם כדלקמן: "אני דוחה את טענת הנתבעים כי מאחר שלא נקבע על ידי מומחה בית המשפט שמדובר במבנה מסוכן שעלול להתמוטט, על התובעים להסתפק בחלופה של חזוק ושקום הבית. התובעים בנו בית חדש לשבתם, והתרשלות הנתבעים אינה מחייבת אותם להסתפק בבית לקוי רק מכיוון שלא הגיע למצב שהוא "מבנה מסוכן". התובעים זכאים לבית שניבנה בהתאם לדרישות התקנים ועם יסודות בעומק המתאים, כפי שהיה (שהיו) עתידים לקבל אילמלא התיכנון הלקוי של הנתבעים.
אני דוחה את טענת התובעים לחיוב הנתבע בגין הוצאות המשפט שחויבו לשלם לנתבעים 3-2, משזו הייתה בחירתם שלהם להגיש את התביעה גם נגד אותם נתבעים.
...
הנתבע ישלם לתובעים בגין נזקים נלווים סך 159,020 ₪.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעים אגרת המשפט, הוצאות המומחים מטעמם, הוצאות המומחה מטעם בית המשפט (כפוף להצגת קבלות), וכן שכ"ט עורך דין בסך 105,300 ₪ (כולל מע"מ).
אני דוחה את טענת התובעים לחיוב הנתבע בגין הוצאות המשפט שחויבו לשלם לנתבעים 3-2, משזו הייתה בחירתם שלהם להגיש את התביעה גם נגד אותם נתבעים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו