מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין רכישת ארון במידות לא נכונות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה מקיפה שלושה ראשים של נזק: עלות רכישתו של ציוד לבית-העסק במיקומו החדש, בסך של 32,132 ש"ח; עלויות העתקה, פירוק, הרכבה, התקנה ושפוץ של בית-העסק, בסך של 89,137 ש"ח; פגיעה במוניטין של בית-העסק, בסך מוערך של 50 אלף ש"ח. הנתבעים, מצידם, עתרו לחייב את הצד השלישי בכל חיוב שייפסק נגדם.
התובעת, מצדה, לא העמידה חזית מול הצד השלישי ולא סברה כי הוא בן-ריבה הנכון בהליך זה. לאחר שמיעתן המקפת של ראיות מסקנתי היא כי יש לקבל את התובענה, אף שבסכום נמוך מן הנתבע.
כחלק מעריכתה של אומדנה זו סברתי כי לא נכון יהא להיתעלם מן העובדה כי הנכס נשכר בשכירות רגילה וכי הסכמי-השכירות נעשו בכל פעם לתקופה מוגבלת.
בזאת תהיינה כרוכות, מניה וביה, הוצאות של מעבר לבית-עסק חדש וגם צורך לרכוש מחדש ציוד כמו ארונות, שנגזרו למידותיו של הנכס השכור.
...
התובעת, מצדה, לא העמידה חזית מול הצד השלישי ולא סברה כי הוא בן-ריבה הנכון בהליך זה. לאחר שמיעתן המקפת של ראיות מסקנתי היא כי יש לקבל את התובענה, אף שבסכום נמוך מן הנתבע.
הסכם-התמ"א המסקנה כי מי, שנדרש לשאת בפועל בנזק שנגרם לשוכרת הוא הקבלן, מעוגנת היטב בלשונו של הסכם-התמ"א ובתכליתו.
התוצאה אני מחייב את הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובעת סך, על דרך האומדנה, של 40 אלף ש"ח לעילות-התובענה.
כמו כן ישלמו הנתבעים, יחד ולחוד, לתובעת הוצאות-משפט בסך של 2,500 ש"ח ועוד שכר-טרחה של עורך-דין בסך, כולל מע"מ, של 7,100 ש"ח. זאת, בתוך 15 ימים מיום-קבלתו לידיהם של פסק-דין זה, שאם לא כן ייתוספו הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום-החיוב ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי תביעתה של התובעת לפצוי בסך של 7,000 ₪ בגין ליקויים בארון שרכשה מהנתבעת והותקן ע"י הנתבעת, בגין פגיעה בתיקרת הגבס בעת התקנת הארון ובגין איחור בהתקנת הארון.
גם מבלי לקבוע כי טענות הנתבעת כאמור בס' 2-4 לכתב ההגנה הן נכונות הרי שהעדר פירוט יש בו קושי של ממש.
בכתב התביעה טענה התובעת כי מודד מטעם הנתבעת הגיע לקחת מידות של הארון ושל "תיקרת הגבס שיש לבנות טרם אספקת הארון". ניתן ללמוד מניסוח זה כי לשיטת התובעת במועד לקיחת המידות לא הייתה תיקרת הגבס בנויה שהרי המינוח "יש לבנות" מתייחס לעתיד.
בנסיבות אלו סבורני כי יש לאפשר לנתבעת לספק את שותם שני פריטים ולהתקינם או לחלופין לפצות את התובעת בגין שני פריטים אלו בסך כולל של 500 ₪ וזאת לבחירתה של התובעת אשר תמסר בכתב לנתבעת עד ליום 10.07.2022.
...
בהתחשב במינוריות של השבר ובכך כי לא נדרשת מומחיות מיוחדת על מנת לתקנו סבורני כי פיצוי בסך של 200 ₪ בגין מרכיב זה הינו פיצוי סביר.
לנוכח כל האמור תביעתה של התובעת לביטול העסקה (שהועלתה לראשונה בדיון) נדחית.
לפיכך, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך כולל של 500 ₪ בגין האיחור בהגעת המתקין ובגין השבר בתקרת הגבס.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, הארון היתקבל עם פגמים, דלתות הזכוכית היו שרוטות, המידות לא היו נכונות, ומיד כשהבחינה בארון שהגיע הודיעה למרכיב שלא יפרוק הארון בביתה.
הדברים מקבלים משנה תוקף, שעה שהתובעת לא אפשרה את הרכבת הארון, ובכך סיכלה אפשרות לעמוד על טיבו של הארון ומידת התאמתו לארון שרכשה התובעת מהתצוגה.
לסיכום, התובעת לא עמדה בנטל להוכחת התביעה בכל הנוגע לאי-התאמה של הארון (למעט עניין הזכוכית השבורה שכאמור הנתבעת הודתה באחריותה להחלפתה) וממילא הפרה חובתה להקטנת הנזק בעצם סירובה להרכיב הארון ולאפשר תיקון הטעון תיקון, ומשכך אני מורה על דחיית התביעה.
...
" סבורני, כי משרכשה התובעת את הארון מהתצוגה, אזי למעט עניין הזכוכית (שהיתה לטענתה שבורה), ספק אם יכלה היא להסתמך על אי-התאמה כלשהי בארון, לעומת מה שראתה בתצוגה, בוודאי שעה שסרבה להתקינו בביתה, ולעמוד על מצבו ואיכותו בהיותו מורכב.
לסיכום, התובעת לא עמדה בנטל להוכחת התביעה בכל הנוגע לאי-התאמה של הארון (למעט עניין הזכוכית השבורה שכאמור הנתבעת הודתה באחריותה להחלפתה) וממילא הפרה חובתה להקטנת הנזק בעצם סרובה להרכיב הארון ולאפשר תיקון הטעון תיקון, ומשכך אני מורה על דחיית התביעה.
עם זאת, משלא היתה מחלוקת כי הארון סופק עם זכוכית שבורה, אני סבור שקמה לתובעת זכות קיזוז הן בהתייחס לזכוכית עצמה והן בהתייחס לעגמת הנפש מאספקת הארון עם הזכוכית השבורה, ומעמיד זכות זו ע"ס 2,000 ₪.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

חרף זאת ולנוכח מסקנתי כי דינה של בקשת רשות העירעור להדחות, לא ראיתי לנכון להוסיף ולהדרש לעניין זה. עניינה של התביעה שנדונה בבית המשפט לתביעות קטנות הוא תביעה לפיצויים בשל נזקים נטענים בדירה שרכשו המבקשים מהמשיבה.
לאחר שהדירה נימסרה לחזקת המבקשים, הם לא העירו כל הערה לגבי מצבה, אלא דוקא הודו למשיבה על כך שהשאירה להם בדירה שני ארונות וריהוט לפינת אוכל.
בית המשפט קמא הוסיף עוד, כי על-פי היתרשמותו, הפצוי הנתבע בשל חלק מהעבודות שעל-פי טענת המבקשים היה צורך לעשותם בדירה, הוא בפועל פיצוי עבור שיפוצים ושיפורים ולא עבור ליקויים בדירה.
בעיניין אמת המידה למתן רשות ערעור על פסקי-דין של בית המשפט לתביעות קטנות נקבע כי היא מחמירה באופן מיוחד, כך שתנתן רק במקרים חריגים ביותר שבהם נמצא כי נפל פגם מהותי הדורש את היתערבות ערכאת העירעור (ראו מתוך רבים: רע"א 4758/19 ברזילי נ' גבאי (18.7.2019)‏‏, כבוד השופטת ד' ברק-ארז, פסקה 4; רע"א 5623/18 עריית ירושלים נ' מור (9.8.2018), כבוד השופטת י' וילנר, פסקה 6; רע"א 2095/15 אולמי נפטון בת ים בע"מ נ' משיח (20.5.2015)‏‏, כבוד השופט צ' זילברטל, פסקה 4; רע"א 7535/16 דהרי נ' לדרמן (26.12.2016)‏‏, כבוד השופט צ' זילברטל, פסקה 6; רע"א 2816/17 דהרי נ' לוי (10.5.2017)‏‏, א' רובינשטיין, פסקה ט).
...
בסופו של דבר, בהיעדר תגובות מטעם המשיבה, נקבע בהחלטת הרשמת מיום 11.12.2023 כי מטעם זה מתקבלות בקשת הארכה להגשת בקשת רשות הערעור וכן מתקבלות הבקשות לפטור מתשלום אגרה ומהפקדת עירבון.
חרף זאת ולנוכח מסקנתי כי דינה של בקשת רשות הערעור להידחות, לא ראיתי לנכון להוסיף ולהידרש לעניין זה. עניינה של התביעה שנדונה בבית המשפט לתביעות קטנות הוא תביעה לפיצויים בשל נזקים נטענים בדירה שרכשו המבקשים מהמשיבה.
לנוכח כל האמור ומשנקבע כי המבקשים לא הניחו תשתית מספיקה להוכחת טענותיהם, התביעה ברובה נדחתה.
לפיכך בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ובלשון חוות הדעת: " [..] התובע דורש לקבל פרטי כיור שלא הובטחו לו [..] פרטי הכיור שהופיעו באתר תואמים לכיור שסופק לתובע. [...] הכיור שהוזמן ע"י התובע מהנתבע לא תאם את מידות ארון המטבח. [...] לבסוף רכש כיור שקטן במידותיו מזה שרכש אצל הנתבע, ואלה כן תיאמו למידות ארון המטבח כי אז גם הזמין שיש התואם למידות החדשות". טיעוני הצדדים לאחר קבלת חוות דעת המומחה לאחר קבלת חוות דעת המומחה הגישו הצדדים השלמת טיעון בכתב.
כב' השו' ניר בנימיני: זה מה שיש לכם היום, פשוט רכשתם מספק אחר? העד, מר קניטל: נכון אך לאחר הדיון הודיע התובע כי מבדיקה בביתו עלה כי הכיור החלופי שרכש אינו Quartex Excel X-90 .
מחומר הראיות עולה כי התובע היה מעונין בנקז עילי, הזמין מהנתבע כיור ללא נקז עילי, וגורם זה היוה אף הוא שיקול מסוים בהחלטתו לרכוש כיור חלופי במקום זה שהזמין מהנתבע שלא כלל רכיב זה. נוכח כלל הטעמים שפורטו לעיל, ועל סמך מסקנת מומחה בית המשפט כי לא קיים הבדל מהותי בין הכיור שהוצג לתובע באתר האנטרנט לבין הכיור שסופק לו בפועל, דין התביעה דחייה.
...
המסקנה כי הסיבה לאי ההתאמה היא בשל טעות של התובע בביצוע ההזמנה ובמידות הכיור שהזמין מתחזקת לנוכח הכיור החלופי שרכש התובע, ששונה מזה שהזמין במקור.
מחומר הראיות עולה כי התובע היה מעונין בנקז עילי, הזמין מהנתבע כיור ללא נקז עילי, וגורם זה היווה אף הוא שיקול מסוים בהחלטתו לרכוש כיור חלופי במקום זה שהזמין מהנתבע שלא כלל רכיב זה. נוכח כלל הטעמים שפורטו לעיל, ועל סמך מסקנת מומחה בית המשפט כי לא קיים הבדל מהותי בין הכיור שהוצג לתובע באתר האינטרנט לבין הכיור שסופק לו בפועל, דין התביעה דחייה.
סיכומו של דבר אשר על כן, אני מורה על דחיית התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו