מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין פתיחת דלת רכב חונה לכביש

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הנהגת ברכב התובע התאונה נגרמה עקב פתיחת דלת רכב הנתבעת בחוסר זהירות בנגוד לסעיף 80 א' לתקנות התעבורה.
לאחר בחינת כתבי הטענות, העדויות והראיות, החלטתי להורות על קבלת התביעה ברובה ולקבוע חלוקת אחריות של : 80% הנתבעת ו 20 % נהגת רכב התובע ; להלן הנימוקים אשר הביאו אותו למסקנה כאמור: גרסת נהגת רכב התובע שיראז מורד עדיפה עלי על פני גרסת הנתבעת , מאחר וגירסתה הייתה עקבית והיא עולה בקנה אחד עם חומר הראיות; מיקום הפגיעה שלא בחזית רכב התובע ובצדו הקידמי ואופייה הנמשך משם לאורך הרכב הנפגע, מלמד כי פתיחת הדלת הייתה כאשר נהגת רכב התובע נסעה כבר בצמוד ובמקביל וכשחלפה חזית הרכב על פני רכב הנתבעת רק אז ניפתחה הדלת , ולא בנסיעה בחוסר עירניות אל דלת פתוחה זה מכבר כבגרסת הנתבעת אותה לא קבלתי .גם אם ניפתחה הדלת בסמוך ממש ואף במקצת לפני חלוף הרכב לשיטתה של הנתבעת אותה לא קבלתי, גם אז היה עליה לוודא היטב טרם הפתיחה שאין רכב נוסע שאותו ואת נהגיו פתיחת הדלת עלולה לסכן .
הנסיעה הייתה בנגוד לחובת הזהירות הנדרשת במיוחד כשמתחמי החנייה מסומנים היטב ולעניין זה התמונות שצורפו מדברות בעד עצמן ולכן קבעתי חלוקת אחריות מינורית יחסית גם לנהגת רכב התובע; בסוגיה זו נפסק ע"י כב' הש' קלוגמן בת"א (נתניה) 10271/04 חברת ביטוח שירביט נגד סעדי אחמד : "ב"כ הנתבעים טען כי לוריא נהג ברשלנות, ובנגוד לתקנות התעבורה, בכך שפתח את הדלת השמאלית-אחורית, ולכך אתייחס להלן. אך גם אם נהג אחר נהג ברשלנות, אין זה פוטר את נהג האוטובוס מליתן תשומת לב מספקת לדלת האחורית הפתוחה של הרכב, שהוא חולף על פניו. הנתבע העיד כי הוא מכיר את הדרך, בהיותו נוהג קו אוטובוס במקום, וכי מדובר ברחוב צפוף וסואן. דוקא משום כך היה על הנתבע ליתן תשומת לב מרבית, ולהיות דרוך לאפשרות כי מאן דהוא יפתח דלת של כלי רכב חונה, כלפי הכביש. לרשות הנתבע עמד נתיב שמאלי של הכביש, כיוון נסיעתו, שהיה פנוי. היה עליו לשמור מרחק מספיק מכלי הרכב החונים ולנהוג בזהירות מספקת, באופן שאם יופתע על ידי פתיחת דלת אל הכביש, הוא לא יתנגש עימה." כך נקבע לעניין זה גם בת"ק (ת"א) 39817-01-11 ירום ארז נגד רועי סגל - "כפי שנסיעת התובע היכן שנסע הייתה צפויה לאדם סביר במקומו של הנתבע , והיה עליו לנקוט אמצעים , כך גם פתיחת דלת מרכב החונה בצד ימין של הכביש , לעבר הכביש, הנה פעולה המהוה חלק בלתי נפרד מתהליך הנהיגה והשמוש ברכב, והיה על התובע לצפות אפשרות של פתיחת הדלת וניסיון ירידת הנהג מהרכב. על כן היה עליו לנהוג את רכבו במרחק כזה מצדו השמאלי, שגם אם הדלת השמאלית תיפתח היא לא תיפגע בו והוא לא יפגע בה ." בסוגיית האשם התורם נבחנית שאלת מידת הזהירות שאדם צריך לנהוג כלפי עצמו וכלפי רכושו, תוך בדיקת סבירות היתנהלותו.
...
היקף הנזק ברכב התובע ומיקומו מחזק המסקנה כי הנסיעה לא הייתה איטית, וככל שהיא גבוהה יותר כך היה על נהגת הרכב להרחיק הרכב מצדי הכביש מרכבים חונים.
לעניין הנזק , נוכח חוות דעת יחידה בתיק, ובאין חקירה נגדית , ובהיות המומחה נוכח בדיון ולא נדרש להיחקר על ידי הצד שכנגד, מצאתי לנכון לקבל את הערכת הנזק הישיר של פגיעה לכל אורך צדו של רכב התובע .בהתאם לתמונות שלא סתרו המסקנה כי מדובר בנזק משמעותי .
על כן, התביעה מתקבלת כאמור וכפוף לאמור והריני להורות כדלקמן : הנתבעים ביחד ולחוד ישלמו לתובע בעל הרכב בתוך 30 יום סכום הנזק ושכר טרחת שמאי והוצאותיו בסך כולל של 27,687 ₪, בצירוף אגרת משפט ע"ס 338 ₪, כל זאת בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל ובצירוף הוצאות משפט ע"ס 800 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר לנסיבות התאונה, לגירסת התובעת (כפי שנמסרה כבר בכתב התביעה) נגרמה התאונה בגין פתיחת דלת הנהג בצדו השמאלי של הרכב, כאשר עמד לצד המדרכה מימין לנתיב רכיבתה על אופניה.
למען שלימות התמונה, אבהיר כי מהנסיבות של פתיחת הדלת באופן שהפתיעה את התובעת ופגע בשלומה, עולה, שהנתבע פעל בנגוד לחובת הזהירות הכללית החלה על כל פעולה של נהג בכביש, ובנגוד לחובה הספיציפית לפי הוראת תקנה 80(א) לתקנות התעבורה, שלשונה: "לא יפתח אדם את דלתו של רכב אלא לאחר שנקט כל אמצעי הזהירות הדרושים להבטחת שלומם של עוברי דרך". על כן, לו היתנהלה התביעה הנדונה על פי הוראות פקודת הנזיקין, היתה קמה בעניינינו חזקת חבות לנתבע, והנטל היה עליו להוכיח שנקט זהירות בפתיחת הדלת.
האם פתיחת הדלת בנסיבות ענייננו הנה "שימוש ברכב מנועי"? כעולה מכל המפורט לעיל, בפתיחת הדלת לצורך ירידה מהרכב בסיום נסיעה (חצי דקה לאחר עצירה בחניה), יצר הנתבע סיכון תעבורתי תוך "שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה"; סיכון שהיתממש, כאמור.
...
לחילופי-חילופין, טוענים הנתבעים כי בשל העובדה שהתובעת היתה רכובה על אופניים חשמליים, הרי שלפי הדין כפי שהתגבש לאחרונה בפסק דין (חלקי) שנתן בית משפט המחוזי בחיפה בענין ת"א 10767-06-14 (המחוזי בחיפה) אסולין ואח' נ. דרויש ואח' (פורסם; 27.9.19) (להלן: "ענין אסולין"), דין התביעה להידחות.
אשר על כן, דין התביעה להתקבל, כאשר סכום הפיצוי הכולל שאני קובע לתובע בגין תאונה זו, לאחר ניכויים, הינו 242,356 ₪.
סוף דבר התביעה הנדונה מתקבלת כך שהנתבעת תשלם לתובעת סך של 242,356 ₪.
עוד תשלם הנתבעת לתובעת - החזר שכר טרחת עורך דין בסך 36,862 ₪, וכן - תישא הנתבעת בהחזר האגרה ששילמה התובעת בנדון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

אפרט את טעמיי; השאלה הראשונה שבמחלוקת היא האם דלת רכב הנתבעים ניפתחה באופן פיתאומי, כגירסת התובע, או שמא התאונה התרחשה באחריות התובע כתוצאה מסטיית רכבו כגירסת הנתבעים, שאז יש מקום להורות על דחיית התביעה.
כך העיד הנתבע 1: "אני לא יודע איך היא קרתה כי לא עמדתי בצד הזה, עמדתי על המדרכה בצד ימין של הרכב, הרכב חנה בכחול לבן, עם העד שמצא פה עמדנו ודיברנו לא היה אף אחד ברכב ולכן אף אחד לא יכול היה לפתוח את הדלת, רואים גם בתמונה שהוא צילם אחרי הפגיעה שיש ארגז על המקום... כלומר אין אפשרות שהארגז יפתח את הדלת, שמענו בום ואז רצנו לצד שעל הכביש מאיפה שהבום נשמע, ראינו את הדלת שניפתחה, את המכה" (עמ' 3, שורה 26-22) [ההדגשה אינה במקור].
...
אוסיף ואציין כי תמונות נזק רכב הנתבעים תומכות גם כן במסקנה בדבר פתיחת דלת פתאומית שכן ניתן להבחין בנזקים לדופן הדלת החיצוני והפנימי, המתיישבים עם פתיחת דלת.
עם זאת, לאחר בחינת הנזקים ברכב התובע סבורני שיש להטיל על התובע אשם תורם בשיעור של 25% לנזקיו הוא.
אין בידי לקבל את טענת התובע שלפיה מדובר בתיקון זמני בלבד לצורך בדיקת טסט, וזאת בהינתן שלא מדובר בתיקון פנס ומראה גרידא, אלא גם בתיקון פחחות עבור הדלתות.
סיכומו של דבר; הנתבעים ישלמו לתובע, באמצעות הנתבעת 2, סך של 2,106 ₪ בגין הנזק, שכ"ט שמאי בסך 1,170 ₪, החזר אגרה מלאה כפי ששולמה, הוצאות משפט בסך 800 ₪ ושכר טרחת עורך דין בסך 1,800 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בפני תביעה שהגיש התובע לחיוב הנתבעים בתשלום פיצוי בסך של 13,036 ₪ בגין תשלום נזקים שנגרמו לרכבו מסוג מרצדס מס' רשוי 94-687-72, בתאונת דרכים שאירעה ביום 10/7/18, לפי הפרוט שלהלן: 9,336 ₪ - נזק על פי חוו"ד שמאי, 700 ₪ - שכ"ט שמאי.
לטענתם, המשאית נסעה בנתיב הנסיעה כשלפתע, התובע שחנה בצד הכביש פתח את דלת רכבו בפתאומיות ובחוסר זהירות.
...
פסק דינו של בית המשפט מושתת ונקבע על פי השאלה – האם הצליח התובע להוכיח תביעתו מעבר למאזן ההסתברויות, הרי שההחלטה שתינתן על ידי בית המשפט תהיה לצדו, ואולם באם לא הצליח התובע לעמוד בחובת ההוכחה שהוטלה עליו, הרי שתביעתו עתידה להידחות, ייתכן שהלכה למעשה גרסתו של התובע למערכת ההתרחשויות היא המתארת את המציאות בצורה האמיתית והקרובה ביותר, אך בעניין זה, כבולות ידיו של בית המשפט, ועליו להכריע בהסתמך על העובדות שהוכחו בפניו ולהתעלם מכל מה שלא הוכח, גם אם נטען בכתבי בי-הדין או בדיון.
לשאלת התובע כמה שיעורים לקח, השיב "אולי חצי". הכרעה לאחר שעיינתי בכתבי בי הדין, שמעתי את העדויות, עיינתי בצילומים, אני קובעת כי האחריות לקרות התאונה מוטלת על שני הצדדים, כמפורט להלן, וזאת מהטעמים הבאים: כעולה מכלל העדויות, התובע חנה כדין סמוך למדרכה.
לנוכח האמור, אני קובעת, כי התאונה התרחשה התנהלות 2 הנהגים בניגוד לתקנה 21.
אין בידי לקבל את טענת הנתבעים כי שכרו של השמאי מופרז.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעה כספית לפצוי רכב התובעת בגין נזקים שנגרמו לרכבה עקב פתיחת דלת רכב הנתבע במהלך נסיעה של נהגת מטעם התובעת.
בטופס הודעתו, מסרה נהגת התובעת כי בעודה נוסעת בכביש, נהג הנתבעים "פתח את דלת רכבו על מנת להכנס ופגע ברכבי". הנתבעים מנגד, מבקשים לדחות את התביעה.
המחלוקת בין הצדדים נסובה סביב הקביעה האם רכב התובעת חלף עת ניפתחה הדלת או שהדלת הייתה פתוחה טרם נסיעת רכב התובעת וכך נגרמה הפגיעה ברכב הניזוק? נהגת התובעת העידה כי נהג הנתבעים חנה בצד הכביש "ופתח את הדלת כשעברתי". מדובר היה ברחוב חד סיטרי, עם חניות בשני הצדדים.
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על צורפותיהם ושמעתי את הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
לא שוכנעתי כי הדלת הקדמית של רכב הנתבע אכן נפתחה באופן פתאומי לעבר נתיב נסיעתה של נהגת התובעת, וזו טרם חלפה על פני רכב הנתבע.
יחד עם זאת, אני מקבלת את טענת התובעת כי משהבחין נהג התובעים ברכבה של התובעת עוד קודם לתאונה, בכל זאת פתח את הדלת והגם שראה שהמשיכה לנסוע הוא המשיך את פעולת הפתיחה של הדלת, וכלשונו "הדלת הייתה פתוחה, רק משכתי את הדלת", ועל כן היה עליו לנקוט במשנה זהירות ואף להמתין שתחלוף ורק אז לפתוח את הדלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו