בין התובעים לבין שירביט החלה היתדיינות נוכח תביעת התובעים לפצוי על הנזק שניגרם להם בגין אותן נזילות ועל בסיס פוליסת ביטוח הדירה, ברם לא הושגה הסכמה והתובעים סברו שהצעת שירביט לפצוי איננה מבטאת את הקף הנזק לדירה עקב האירועים.
עליו, למשל, לדעת את החקיקה הרלוואנטית, לעמוד בלוחות הזמנים הרלוואנטיים, להכין כראוי את כתבי הטענות, לפעול לפי סדרי הדין, להופיע כנדרש בבית המשפט, ולנהל כראוי את הדיונים.
נוכח הנטל הרובץ לפתחם של התובעים כאמור, הינה אשר התברר:
בכתב התביעה בתביעת שירביט, עתירה לחיוב בפצוי בסך של 200,000 ₪, אך כתב התביעה מתבסס על חוות דעת מומחה של השמאי שלמה פרנקיל ובאותה חוות דעת נאמד הנזק בסך של 143,521 ₪.
...
התובעים הגישו, באמצעות פרקליט אחר, תגובה לבקשה לסילוק תביעת שירביט על הסף מחמת התיישנות, אך בהחלטה מיום 10.9.19 נדחו טענות התובעים, התקבלה טענת שירביט, ונפסק שתביעת שירביט נדחית על הסף מחמת התיישנות.
כך נפסק:
"תביעת רשלנות נגד עורך דין בגין שאלות ששאל, או שנמנע לשאול, במסגרת דיון בבית משפט אינה פשוטה עיונית, ובודאי קשה מאוד להוכחה, וכדי שתתקבל טעונה היא מובהקות יתרה. על מנת לקבל את התביעה, על בית המשפט לשים עצמו בנעלי המותב אשר דן בתיק שלגביו נטענת הרשלנות, ולבחון באופן היפותטי כיצד היה מתפתח המשפט אילו נשאלה השאלה שעורך הדין נמנע – כנטען ברשלנות – מהצגתה לעד. קרי, על בית המשפט להכריע כיצד היה העד משיב לשאלה, כיצד היתה משנה תשובה זו את מערך השיקולים, ובסופו של דבר – לשער, כמעט לנחש, כיצד היה מכריע המותב המקורי בתביעה כמכלול" (ע"א 9022/08 מגורי-כהן נ' עו"ד קמר [פורסם בנבו], 3.5.10).
לסיכום:
התובעים שכרו את שירותי הנתבעת בפברואר 2007 להגשת תביעה נגד שירביט לפיצוי בהתבסס על פוליסת ביטוח ואירועי נזילה ונזק שאירעו בסוף 2015 ובתחילת 2016.
ואשר על כן אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעים סך של 96,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה.