עניינה של התביעה הוא עתירה לפיצויים לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפיצויים"), בעטיה של תאונת דרכים אשר ארעה לתובעת בהיותה נוסעת ברכב, ביום 14.1.2012 (להלן: "התאונה").
הנתבעת טוענת מנגד, בין השאר, כי אמנם נגרמו לתובעת נכויות רפואיות אך הנכות התפקודית נמוכה בהרבה משעור הנכויות הללו, זאת לצד העובדה לפיה היא סובלת מנכויות רפואיות נוספות שאינן קשורות לתאונה.
המומחה העריך, כי נכון למועד בדיקתה ומתן חוות דעתו (בחודש דצמבר 2017), התובעת תהיה כבר מסוגלת לשוב לעבודה מסוג שיעבדה, כמנהלת חדר אוכל זה או אחר, לפיכך, חַזָרה לעבודה, לצד טפול פסיכולוגי CBT, יכולים להפחית את תסמיני מחלתה ולטייב את נכותה.
אני דרך אגב, פעם ראשונה שומע על זה, יכול להיות שזה היה בתקופה שהחליפו לה כדורים עד שהיא אוזנה"
אשר לאפשרות של שיפור במצב הנפשי של התובעת, ואולי אף שהמגבלה הנפשית תיחלוף, או כלשון המומחה "פוסט טראומה הולכת" (שורה 17, עמוד 9), לא מצאתי לה עגון של ממש בחומר הרפואי שהונח לפניי זולת עדותו הכללית של המומחה בסוגיה זו, ובכל מקרה, אינני מקבל תֵזה זו.
ראשית - המומחית מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטריה לא העידה במשפט, ולכן הנכות שקבעה, חזקה שהיא צמיתה.
תני דוגמא?
מתחת לכתף ימין, כואב לי כל הגוף, אני לא יודעת איפה נקודות הטריגר שלהם, העכוזים ירכיים"
(ההדגשות אינן במקור)
בנוסף, בפרק דיון וסיכום בחוות הדעת הפסיכיאטרית, ציינה המומחית, כי התובעת הפסיקה לעבוד ולתפקד בביתה, הפסיקה לנהוג, ממעטת לצאת, למעט לצורך טיפוליה הרפואיים, ולעתים רחוקות, לצורך ביקורים אצל ילדיה.
סיכום
הנתבעת תפצה את התובעת עקב התאונה בסכומים הבאים:
· כאב וסבל: 57,700 ₪
· הפסד שכר בעבר: 160,900 ₪
· גריעה מכושר ההישתכרות: 230,000 ₪
· עזרת הזולת: 88,200 ₪
· הוצאות רפואיות וניידות: 7,500 ₪
· אובדן זכויות סוציאליות: 48,900 ₪
___________________________
· סך אומדן הנזק: 593,200 ₪
· ניכוי תקבולי המל"ל: (269,500 ₪)
___________________________
· סך-הכל: 323,700 ₪
לסכום האמור יתוספו הוצאות משפט ושכר טירחת עורך-דין בשיעור 13% בצרוף מע"מ כדין.
...
לפיכך, ולאחר שבחנתי את עתירות הצדדים בנדון, לדידי ניתן לקבוע, כי שיעור הגריעה מכושר ההשתכרות הולם באופן מלא את שיעור הנכות התפקודית, ואף הוא עומד על שיעור 36%.
לאחר שנתתי את דעתי לטענות הצדדים בנדון, סבורני כי טענת התובעת לפיה שכרה צפוי היה לעלות - יש בה טעם רב. העלאה כאמור, בהסתברות גבוה הייתה מתרחשת, למצער, עם העלאת השכר הממוצע במשק וצבירת ותק.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובחומר הראיות, אזכיר, כי ראש נזק זה בעיקרו הוא נזק מיוחד שמתייחס לעבר ולכן הוא טעון הוכחה באמצעות ראיות ממשיות.