אחזקה לקויה וכן אספקת שירותים שונים הלוקים בחסר
כתב התביעה עוסק במספר ראשי נזק המלמדים כי, לטענת התובעים, לא בוצעו פעולות החזקה ראויות במשרד, ובשל כך נפגעה זכותם של התובעים לשימוש ראוי ומקובל בו. יצוין כי אין מדובר בקפוח זכותם של התובעים בצורה יזומה (כעולה מראשי נזק אחרים אשר יפורטו בהמשך ועניינם מניעת גישה למושכר, שימוש בחדר הישיבות, האזנת סתר ופגיעה בפרטיות ועוד).
מאידך, דוקא התמונות אשר צולמו על ידי מצלמת האבטחה שהתקין הנתבע (ושוב יודגש, עניינן של מצלמות וצילומים אלו יידון בהמשך), מלמדות, כאמור על שימוש מסחרי ראוי וסביר בחדר זה, ועל כן ייקבע פיצוי בסך 1,500 ₪ הכולל בתוכו את ההפרה החד פעמית אשר הוכחה וכן את חוסר הנוחות וחוסר האיזון בדבר תליית תמונתו של התובע בחדר ישיבות זה.
לסיכום, נוכח כל אלו, הרי שסכום הפצוי בעיניין זה יעמוד על סך של 1,500 ₪.
...
לסיכום, סבור הנתבע כי מעולם, כאמור, לא האזין, ולא הקליט, וככל שצולם "המרחב הציבורי המשרדי" בו השתמש מי מהתובעים, הרי שאין בכך פגיעה בפרטיות או האזנת סתר מאחר והגדרתו של המקום אינה "רשות הרבים".
ראשית, נעסוק בשאלה העובדתית.
בעניין זה אציין אף החלטתה של חברתי כב' השופטת מ. בנקי (תא"ח 4177-04-18) אשר בחרה שלא להטיל הוצאות בתביעה לפינוי מושכר אשר עמדה בפניה, תוך שאף היא הייתה מודעת לריבוי ההליכים ולהדדיותם, ולא בכדי עשתה כן.
סוף דבר
הנתבע ישלם לתובעים סך של 22,140 ₪ , וזאת עד ליום 1.9.21, שאם לא כן יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית.
כמו כן, ישלם הנתבע את הוצאותיהם של התובעים (שכ"ט עו"ד והוצאות משפט) בסך של 5,500 ₪ אשר ישולמו אף הם עד למועד זה.
מזכירות – נא לשלוח פסק דין זה לצדדים.