בין השאר - ביטול יום עבודה, צורך במציאת פיתרון לשמירה על לילדים, הוצאות לשם פיצוי השמרטפית ומשפחתה בגין העיכוב, עלות מונית ישירה בגין ההגעה בשעות בהן אין תחבורה ציבורית.
עוד קבע בית משפט קמא כי בהיעדר מחלוקת שמשיבה סיפקה שירותי סיוע, וכי המבקשים קיבלו טיסה חלופית, מקום לינה, שירותי הסעה לבית המלון ולשדה התעופה, אמצעי תיקשורת ואוכל, הנטל היה עליהם להראות כי שירותים אלה לא היו ראויים, או כי האוכל שסופק לא היה מאיכות סבירה.
לעניין הפצוי לדוגמה, נקבע כי פיצוי זה מוענק אם מפעיל הטיסה ביודעין לא נתן הטבות, לנוסע שטיסתו בוטלה.
הכלל הוא שרשות ערעור על בית המשפט לתביעות קטנות אינה ניתנת אלא במשורה, בהתקיים חשש מוחשי לעיוות דין, טעות משפטית או טעות עובדתית הגלויה על פני פסק הדין.
...
יפים לעניין זה דברים שכתב השופט י' שפסר בבית המשפט המחוזי מרכז, בעניין דומה: "אני סבור, כי המקרה דנן אינו המקרה בו יש ליישם מטרה זו, בהינתן שכאמור, טרם הנקיטה בהליך המשפטי, הציעה המערערת פיצוי למשיבים שלשיטתה "הולם את הנסיבות" (כאמור בסעיף 17 לכתב ההגנה), מאחר והיא סברה שמדובר במחלוקת כנה ואמיתית לגבי תחולת הפטור על נסיבות המקרה ולא הוכח כי מדובר במקרה הקלאסי בו המערערת נדרשת להרתעה, מאחר והתעלמה לחלוטין מדרישת המשיבים והפרה ביודעין את הוראות חוק שירותי תעופה, תוך התנערות גורפת מהוראותיו" (ע"א 45537-10-21 יונייטד אירליינס אינק נ' ג'סטין קגן (23.05.2022), ההדגשה במקור).
זאת, במיוחד בשים לב לכך שלא נגרמה דחייה של הדיון עקב התנהלות המשיבים עליה הועברה ביקורת בית המשפט, ובשים לב לכך שצדדים אינם חייבים לקבל הצעות פשרה המוצעות להם, שהרי רשאים הם לעמוד על מתן פסק דין מנומק, אם עמדתם נדחית.
נוכח כל האמור, הבקשה למתן רשות הערעור – נדחית.