מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין עבודות בניה: ביצוע בטמרה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה לפי סעיף 6 לפקודת בזיון בית המשפט (להלן: הפקודה) לאכיפת צו מניעה זמני שניתן ביום 29.7.2021 על ידי כב' השופט יואב פרידמן והאוסר על המשיבים ו/או מי מהם לבצע עבודות בנייה במיגרש 802 בגוש 18579 חלקה 99 בטמרה (להלן: המיגרש).
בדיון הסכימו הצדדים כי צו המניעה ייוותר על כנו ביחד למשיבים מס' 1 ו - 3, תוך היתחייבותם שלא לבצע עבודות בנייה נוספות, ויבוטל ביחס למשיב מס' 2, אם יגיש תצהיר בו הוא מצהיר כי אין לו זכויות במיגרש וכי אין לו כל מעורבות בעבודות הבניה (תצהיר כאמור אכן הוגש והתביעה נגד משיב מס' 2 נמחקה).
...
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי לנכון להיעתר לבקשה באופן חלקי ולהורות על אכיפת צו המניעה מיום 27.9.2021 בקנס.
אשר לטענה שהושמעה היום, לפיה משיבה מס' 3 לא הבינה את משמעותו של הצו, אין בידי לקבלה; משיבה מס' 3 לא התייצבה לדיון ובשל כך לא ניתן היה לשמוע דברים אלו מפיה.
יחד עם זאת, אני מורה למשיבים להפקיד בקופת בית המשפט פקדון בסך של 10,000 ₪, אשר ישמש כעירבון להבטחת המשך קיום צו המניעה מיום 27.9.2021.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

עסקינן בתביעה למתן צו עשה וצו מניעה, שהגיש התובע נגד שותפיו בחלקת מקרקעין (חלקה 7 בגוש 18580 בטמרה).
על פי הנטען בכתב התביעה, מי מהנתבעים הניח פסולת ובטון בחלקה וכן הזמין עבודות להתקנת גדר במקום, מתוך מטרה לבצע בחלקה עבודות בנייה, אף על פי שמדובר בקרקע בייעוד חקלאי, שהיא משותפת למספר שותפים ואין ביניהם הסכם חלוקה.
הראשון הוא, כי הטענה שעו"ד טאהא הסתמך על ההסכמה עם ב"כ התובע ולכן לא התייצב לדיון אינה נתמכת בתצהיר של עו"ד ריאד טאהא, ובנסיבות העניין – תצהיר כזה נידרש והכרחי.
...
הטעם השני הוא, שבסופו של דבר לא הוגשה בקשה לביטול הדיון, וממילא לא ניתנה החלטה בדבר ביטולו.
גם אם אדרש לשאלת ההגנה לגופה, הרי שטענות הנתבע מס' 1 כנגד הצו שהורה לו (ולנתבע מס' 2) לסלק מהמקום גדרות, פסולת בניין וכו', לא הועלו במסגרת תצהיר כדין, כך שלא שוכנעתי כי יש לנתבע טענת הגנה טובה מפני התביעה.
לאור האמור לעיל, הבקשה לביטול פסק הדין נגד הנתבעים מס' 1 ו-2 נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ההליך בתביעתה שבפניי, עותרת התובעת לכך שיינתן פסק דין הצהרתי, לפיו היא החוכרת הרשומה והבלעדית של המקרקעין המצוי באיזור התעשייה בטמרה, בשטח של כ - 4,899 מ"ר, והידוע כמגרש מס' 101, המהוה חלק מחלקה 94 בגוש 18579 (להלן: "המיגרש" או "מיגרש 101"), וכי לנתבעים מס' 1 ו- 2 או למי מטעמם אין כל זכות קניינית או אחרת, במיגרש.
לצורך כך, בוצעו עבודות עפר, חפירות, בניית יסודות לגדר והקמת גדר בגובה 6.5 מטר על הגבול החדש שנוצר בין שני המגרשים, הגבהת גובה שטח המחלוקת עד לפי שטח מיגרש 100 על ידי הנחת מילוי, ויציקת ריצפה מבטון שתנקז את מי הגשמים.
התובעת רכשה את מיגרש 101 על פי מצבו במועד הרכישה כמות שהוא (As Is""), כלומר בכפוף להתחייבויות קודמות של חברת האומן, לרבות החוזה מתאריך 26.4.13, וללא שטח המחלוקת, שנגרע מהמגרש מכוחו של החוזה. לטענת בא כוח הנתבעים, קבלת התביעה והשבת השטח תיגרום לנתבעים נזק כבד, לא רק בשל כך שהשקעתם תרד לטמיון, אלא גם משום שיהיה עליהם לבצע שינויים מהותיים במפעלם.
...
על כן, לאור כל האמור לעיל, הגעתי למסקנה שיש לדחות את תביעת התובעת.
אשר על כל האמור לעיל, הנני מחליט כדלקמן: (א) הנני דוחה את התביעה.
(ב) הנני מחייב את התובעת לשלם לנתבעים, ביחד ולחוד, הוצאות משפט, כולל שכ"ט עוד ומע"מ, בסכום כולל של 23,400 ₪.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אם לא די בכך, במסגרת דיון שהתקיים בתביעה המקבילה ביום 25.1.2023, העלה הנתבע גרסה שלישית עת העיד הנתבע ש"עכבו אותי בכניסה לקרקע בגלל עבודות" (עמוד 2 שורות 15-16 למוצג ת/2).
במקרה דנן, לא די שגירסתו של הנתבע כשלעצמה הייתה בעייתית, מתפתחת ומשתנה במספר גרסאות כימעט בכל נושא נתון, ועל כן מצאתי שלא לתת בה כל אמון, לא נמצא כל סיוע חצוני לעדותו, ואף לא "דבר מה נוסף" שיסייע לקבלתה (עדותו של מר חג'אזי, הוכחות לסכומים שהושקעו על ידי הנתבע במקרקעין, עדות לסיבה לדחיית כניסתו הנטענת למקרקעין, הוכחה לאישור התובע לבצוע עבודות בניה ופיתוח במקרקעין, הוכחת פרעונם של ההמחאות שנמסרו לכאורה על ידו למר חיג'אזי, ועוד).
לפיכך, הנני מורה כדלקמן: ניתן בזאת צו המורה לנתבע ו/או מי מטעמו לפנות את המושכר המצוי בטמרה, וידוע כחלק מחלקה 100 בגוש 18566 , מכל חפץ, מבנה או אדם, ולהשיב את החזקה בו לתובעים, וזאת תוך 30 ימים ממסירת פסק דין זה לידי בא כוחו.
...
יוצא אפוא שעל מנת להוכיח את טענת הנתבע לפיה מסר את השיקים בגין דמי השכירות עבור תקופת האופציה לידי מר חג'אזי, בשל חוב שהתובע חב לכאורה למר חג'אזי, היה על הנתבע לזמן למתן עדות את מר חג'אזי, על מנת שיעיד על קיומו של חוב שכזה, ועל כך שקיבל לידיו את ההמחאות, ועל כך שנעשה בהם שימוש, קרי- שימשו לשם הדוגמא לסילוק חובו כלפי צדדים שלישיים.
סוף דבר – התביעה מתקבלת.
לפיכך, הנני מורה כדלקמן: ניתן בזאת צו המורה לנתבע ו/או מי מטעמו לפנות את המושכר המצוי בטמרה, וידוע כחלק מחלקה 100 בגוש 18566 , מכל חפץ, מבנה או אדם, ולהשיב את החזקה בו לתובעים, וזאת תוך 30 ימים ממסירת פסק דין זה לידי בא כוחו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

ההכרזה על הדירה כמסוכנת והליכי ביצוע עבודות הבנייה: בתאריך 6.6.2006 הוציא משרד מהנדס העיר חיפה (האגף לרשוי ופקוח על בנייה) הודעה לפי סעיף 3 א' לחוק העזר לחיפה (מבנים מסוכנים) (מבנים מסוכנים) התשמ"ג – 1983 (להלן: "חוק העזר") המיועדת לדיירי הבניין ברחוב גדעון 14 חלקה 19 גוש 10860, אשר נשלחה בין היתר לחנוני סמירה ונור.
הנתבע טען כי נידרש להוצאות ממשיות לתיקון הליקויים אשר נותרו בדירה בעקבות העבודות אשר בוצעו על ידי התובעת במקום.
מחד גיסא, היתנהלות התובעת, ודחיית מועד סיום העבודות בהתראה של חודשיים ואף לפעמים חודש, אכן פגעה בזכותו של הנתבע לכלכל את צעדיו ולבחור את האופציה העדיפה עליו - תשלום דמי שכירות לדיור חלופי מסובסד או שהות אצל בני משפחתו בטמרה ללא תשלום, כך לגירסתו.
בפתח דיון ההוכחות ביום 24.11.21, ועל רקע הסדר הפשרה אשר במסגרתו הסכים הנתבע לשאת בדמי השכירות לעבר, ופסק הדין החלקי שניתן ביום 14.1.2019, הודיעה התובעת כי עניינינו בתביעה לתשלום הישתתפות בעלות העבודות ודמי שכירות לתקופת ביצוע העבודות אשר שולמו כדיור חלופי.
...
בנסיבות העניין, לא מצאתי כל נימוק מדוע יש לחייב את הנתבעות 2-4 בחיובים המבוקשים לעיל ודין התביעה נגדן דחייה.
סוף דבר: לאור כל הנימוקים אשר הובאו לעיל, התביעה נגד הנתבע 1 מתקבלת חלקית.
כן ישלם הנתבע לתובעת סך של 5,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו